Btlgndz oh çok şükür iyi olduğuna sevindim. Benimde servisk kısalığı sebebiyle erken doğum riskim bu ara gündemde ne yazık ki. Ciğer geliştiricim de yapıldı 10 gün öncesinde. Suan evde istirahat devam ediyor.
O hastahane yemeklerini ne yazikki deneyimledim canım gerçekten çok berbat hele yapan kişide gelisiguzel yaptıysa hiç bi tadı olmuyo. Mevlam düşürmesin. Yemeklerimizi saolsun kv yapiyo hergun. Kp de de şeker tansiyon olduğu için az yağlı tuzsuz yapiyo bende o şekilde tüketiyorum gün içinde. Ama hastahane yemeklerine göre lezzetli tabi. 🤭
Bu seker olayını kısaca anlatmak istiyorum gene risk varsa doktoruma yazayım. 50 yuklemesinde tokluk 147 çıkmıştı. Açlık 74. Sınırı biraz geçti diye bir hafta diyet yap dedi. Arkadaştan diyetisyenin verdiği listeye göre beslendim. 1 hafta sonra 100luk yükleme oldu açlık gene 79 ilk kan 184 çıktı diğer kanlar sınırın altında gayet iyi geldi düşüktu yani. İlk kanın Sınırı 180mis 4 birim için dikkatli beslen dedi. Akşamına rahatsizlandim acile kaldirdilar beni. Sebep ise o gün verilen ilaçları yanlış zaman diliminde almış olmadı. 4 saat kadar acil serviste müdahale etmeye çalıştılar ardından kadın doğum acile geçirdiler. Orda da anemnez ve vajinal muayene sonrasj yatış yapıldı. 2 gün 1 er doz ciğer geliştirici vuruldu. 3. Gün taburcu oldum ama ankaraya sevk edildim erken doğum olabilir diye. Ankaraya perinatologa gittim. Hastahane de de şeker konusunu actim. Yapılan yükleme sonucuna göre sıkıntı yok dediler ama açlık tokluk takibini yaptılar hergun düzenli. Hep normal aralıkta ciktim. Ve diyet değil normal hasta yemegi yememi söylediler o süre içinde. 3 gündür evdeyim ben gene tedbirli olayım diye arada ölçüm yapiyodum sadece bu sabah 140 üstüne çıktı. Gene dikkat edicem ama sizce doktoru bilgilendirmeli miyim diyetisyene yönlendirme istiyim mi ?