Kelebekmisaliihayat merhaba,diyetisyenim ve bu benim kendi görüşüm. Evet market sutlerini de bir yere kadar bilebilirsin ama en azından düzenli araliklarla kontrolleri yapılır, uymaları gereken kurallar var. Ben dışarıdan bi saticidan süt aldigimda o süt hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Acaba gerçekten inek sütü mu o bile belli değil? Hayvan hasta miydi, sütü sağarken elleri temiz miydi mesela veya pompa temiz miydi, ne ile beslendi, sütü sağdigi kap belki pisti, belki sütü sagip uygun koşullarda saklamadi, sütü satarken üzerini açtı belki ve içine Toz girdi gibi daha çok uzar bu liste. Üstelik emin olun her şeyin en sagliklisi evde yapılan değil, hastanelere gitseniz bissuru çocuk sırf anneleri/nineleri kendilerine çok güvenip evde peynir yogurt vs yaptığı için hasta. Maalesef mümkün değildir, yapılacaksa da pastörize sutten yapılmalıdır. Mikrobiyal yükü evde kimse ölçmez, o yüzden bazı şeyleri marketten almak en guvenlisidir. Bu tamamen benim mesleki bilgilerime dayandığım görüşümdur. İyi akşamlar 😊