Curii61 inek peynirini kaynaklı olduğuna dair kanıtınız var mı? İçtiğiniz su, tüketilen gıdaların hijyenikligi vs kaynaklanıyor. Onlara bi bakın sonra doğal olana laf söylersiniz. Ben köyde büyüdüm. Küçüklüğümden beri köyde tek bi kişinin böyle bi bakteri ile hasta olduğunu duymadım. Ayrıca inek peyniri değil sadece tek mesele. O inek nasıl besleniyor, otla mi gdolu yemlerle mi? İnek temiz bir şekilde sagiliyir mu? Süt ne derce nasıl kaynatiliyor, peynir uretim ve saklama koşullarına uygun olarak mı yapılıyor? Bunlara dikkat edince bi sorun kalmaz.
Sağlığını düşünen de dikkat eder.
Siz marketten pastörize edilmiş yoğurt, peynir alırsınız ama onlar gerçekten yoğurt mu peynir mı? Nasıl yapildigi tartışılır? Bizim ülkemizde maalesef denetim yeterli değil, marketteki peynirlerin gerçek peynir olmadığını bulup araştırırsınız belki. Katkı maddeleri koruyucu vs.
Ayrıca herkesin kendi kararı, kendi sağlığı. Sağlığımı düşünüyorsam bana dayatılan değil, araştırarak doğrusunu bulurum.
Siz pastörize tüketebilirsiniz. Doğal olanı tüketiyoruz diye doğal olan hastalık yayıyor muamelesi yapmayın.
Ayrıca dediğiniz hastalık virüs değil, bakteri. pisirme ve pastörize işlemi ile ölüyor. 70 derece ve üstünde 10 -20 dakika pişirmek bu bakteriyi öldürüyor.