Vesraaa bulunduğunuz ilin devlet hastanesini ve özel hastaneleri araştırın. Arayın bilgi alın. Doktorlar ile ilgili bilgi alın. Tamamen bulunduğunuz yerdeki hastanelere bağlı bir şey. Bazı yerde iyidir bazı yerde iyi değildir. Mesela ben ilçede yaşıyorum. Devlet hastanesine kadın doğum doktoru yeni geldi. Özel gibi muamele görüyorum. Gittiğim zaman sıra alabiliyorum, doktorum detaylıca bakıyor, iyi ilgileniyor. Anestezi uzmanı gelirse doğum da yapacaklar. Gelmezse doğum için 3 saat uzaktaki şehir merkezine gidip orada doğum yapmak zorunda kalacağım. Oradakilerin de araştırıyorum. Sırayla randevu alıyorum. Üniversite hastanesinden memnun kalmadım mesela. Girdim çıktım çok bir şey anlamadım, doğum için diğer devlet hastanesine yönlendirdiğini söyledi. Ama özel takipli olursa daha iyi ilgilenirlerdi. Doğumu da orada yapardı. Özel takipli olunca ücretli oluyor, ozeldeki gibi muamele oluyor.
Bulundurugunuz yerdeki hastane doktor iyi araştırıp, şartlarını koşullarını öğrenip ona göre karar vermeniz daha iyi olacaktır.