SevgibiR Kadın doğum servis katında özel odalar var günlüğü 90tl. Ben özel odada kaldım.
Normal odalar 2 kişilik.
Eğer normal doğum istiyorsan ve diyelim extrem riskli gebe değilsen, sancın evde kendiliğinden geldiyse biraz evde sancı çekip 5dk da bir olunca gidiyorsun hastaneye.tamamen soyunup önlük giyip sancı odasına(travay) gidiyorsun.Travay doğumhanenin içinde.
Travay da odalarda 2 yatak ve yatakların yanında nst cihazı var. Yatakların arasında perde var tabi yandaki senin özelini görmüyor. Saat başı doktor veya ebe muayene ediyor. Arada nst ile kontrol var. Sancıyı yatarak karşılayamazsan yürüyorsun çömeliyorsun vs. Normal doğum sancısı çekerken suni veya kendi sancın olsun, yemek zamanlarında yemeğin suyun geliyor önüne.Ebeler getiriyor yatağına. İçinde çamaşır olmuyor ama çorap giyebilirsin.Yatakta altına hasta bezi seriliyor çünkü doğum sürecinde kan ve su geliyor vajinal akıntı filan.
Açık konuşucam, bi ara yan yatağımdaki kız çok ağırlaşmıştı bende öyleydim. Ben 8cm o 9cm di.
Ben küçük abdestimi tutamıcam dedim ebeye.Orda tuvalet var bizler için,mümkün değil kalkıp gidemicem ama geldi sancında bebek de baskı yapıyor. Tutma yap bırak dedi ebe defalarca.Kızın da büyük vardı.Sıkmayın kendinizi nolur rahat olun diyorlardı.Hep güler yüzlüydüler.
Annemin gönderdiği meryem ana otu suyunu bile getirdiler yanıma.Biz dua ettik onlar dua etti.Yani ebeler doktorlar süper.Kafanızı şişirmiyorlar rahat rahat gez dolaş yat kalk sancıyı karşıla nefes egzersizleriyle.Devlet hastanesi gibi hadi hadi hadi sıkmıyorlar.
Ben o kızın doğumuna kulağımla şahit oldum.”hadi güzelim süpersin geldi bebeğin saçı gözüktü pes etme yapıcaksın yavaş ol kızım kesi olmasın nefes al mükemmelsin” şeklinde motive ediyorlardı. Aynı motivasyon sancılarda da vardı.Yaparsınız kucağına gelcek mis gibi kokcak filan diyorlardı.
Ben sezaryen olunca,normal yapanlarda da hep odalara girip iyi misin tansiyon bakalım ateş bakalım ağrı kesici yapıcam vs diye ilgileniyorlardı.