momofmychildren aogoya 6+4de kanamam oldu kese görünmemisti ve sonrasında kürtaj oldum genel anestezi altında yapılır 5 dk sürdü 15 dk ayilma evresi 1 saat sonra da taburcu oldum birkaç gün kanamam oldu sonra kendimi topladım
Mrvcakatt aogoya dogrudur , benim haftam kucuktu 6 haftalikken kanama basladigi icin progestan verdiler. 8. Haftada kesinlesti.
mavideniz6 aogoya 8 haftalıkken kalbi durmuştu benim de.Bekledim evde sancı çektim zordu 2 cm diye küçümsemeyin kolay düşmüyor sancıdan sonra keseyle beraber bebek te düştü.Sonrasında sancım geçti ama ara ara hafif hafif yokluyordu.Kontrole gittim doktora parça kalmış dendi ve kürtaja alındım.Keşke başından gitseydim kürtaj olsaydım o kadar sancı çekip bebeği kendim düşürmem psikolojik olarak yıpratmıştı beni.Kürtaj ağrılı sancılı değil çok basit bir işlem anestezi veriliyor yaklaşık on dk sürüyor bir iki saat içinde taburcu ediliyorsun.Anestezisiz yapan yerler vardır belki ama yapamazdım ben acılı olabilir bilemiyorum.Geçmiş olsun.
aogoya mavideniz6 işte bende bebek yok Ben okurken ağladım sizin içinde çok zor olmuştur eminim rabbim enn sağlıklısından en yakın vakitte güzel hayırlı bir gebelik nasib etsin inşallah Ben sağlıksız gebelik dediğinde ve afedersiniz o kan pıhtılaştınız cihazda görünce dünya başına yıkıldı ve hiç bir şey soramadım sakinleşmedim ağlamaktan 1 hafta sonra kürtaj yaparız eğer düşmezse dedi biraz konuştu destek verdi ama benim kafam yerinde değilki şimdi burdaki arkadaşlar yazdıkça kafamda bişeyler beliriyor hayırlısı bakalım sordum doktora bakalım ne diyecek bekliyorum
Eylulpera aogoya kendin düşürürsen hissetmemek mümkün değil ağrı sancı ve yoğun kanama yaşarsın.. vakumlu kürtaj olmanız daha iyi olacaktır fiziken ve ruhen.. iki kez vakumlu kürtaj oldum geçen sali oldum ikinciyi uyudum uyandım bitmişti ağrı sancı yaşamadım.. İlk gittiğim hastane hap koyup düşürtüyoruz üç gün de yatırıyoruz deyince arkama bakmadan çıktım ordan .. bu konuda İstanbul Zeynep Kamil i tek geçerim .. kontroller ve kürtajlar da iyiler.
aogoya Eylulpera çok teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için açıkçası çok fazla bir bilgiye sahip değilim ilk düştüğüm ve o an o psikolojiyle hiç bişey soramadım doktor 1 hafta bekleyelim kendiliğinden düşmesini olmadı kürtajı yaparız O an ztn ağlamaktan helak oldum sağlıksız düşük yapıyorsun dediğinde o yüzden çok fazla soru soramadım bende Şimdi işte siz yazdıkça benim kafamda bişeyler oluşuyor Sizede çok çok geçmiş olsun rabbim tez vakitte sağlıklı bir gebelik nasib etsin 🌸
Mervs Haziran ayında bende kürtaj oldum 7+4 dü bebegin gelişimi olmadı kan degerim 2 günde 2 kat yükselmedi falan neyse korkulcak bi işlem degil sadece üzüntü oluyor malesef 😞 bide benim vakumla alınmıştı 1 hafta şiddetli adet sancısı gibi sancı çektim sonra geçti
aogoya Mervs doktorum 1 hafta bekleyelim bence dedi kendiliğinden düşsün o yüzden kürtaj olayını sonra konuşuruz dedi bende o anki psikolojimle hiç didiklemedim sormadım açıkçası Şimdi mesaj attım bakalım ne diyecek
Eylulpera aogoya amin inşallah inşallah sizinde sağlıklı bebeğiniz olur .. çok zor biliyorum iki kez yaşadığım için aynı acıyı.. Rabbime sığındım isyan etmiyorum doğduktan sonra kaybetmek çok büyük acı o yüzden rabbimin imtihani hafif diye seviniyorum..
gencbiranne1 aogoya canım korkma kürtaj acılı bir şey değil seni uyutarak yapıyolar yarım saat sonra uyanıyorsun ilk zamanlar adet sancısı gibi bir ağrın oluyor o da inan fazla değil zaten ağrı kesici yapıyolar hemen sen istediğinde ameliyattan sonra.
mavideniz6 aogoya Bebek oluşmadıysa kesenin kendiliğinden düşme olasılığı çok yüksek umarım düşer ve kürtaja gerek kalmaz.Gerek kalsa bile korkmayın dediğim gibi kolay bi işlem.Ben o günleri atlattım çok şükür şimdi 33 haftalık hamileyim rabbim size de nasip etsin inşallah sağlıklı bir şekilde.Kim ne anlatırsa anlatsın insan kendi psikolojisiyle başbaşa kalıyor bi şekilde kendin atlatmak zorundasın süreci.Beterin beteri var her şekilde şükretmek gerekiyor bebeğin kalp atışını duyup kaybetmek daha acı içinizi ferah tutun rabbim bi daha yaşatmasın inşallah.
gencbiranne1 gamzecgr ay çok zor nasıl işe gittiniz doktorlar da önermiyor zaten 2 3 dinlenin diye kanamanız olmadımı?
aogoya Ozr42 peki ağrılı bir süreçmiydi açıkçası ben çok fazla soru soramadım o kafayla ağlamaktan Şimdi kendime geldikçe biraz araştırdım da beklemem ve kendin düşürmek biraz psikolojiyi yıpratır diyorlar ama
Ozr42 aogoya bana göre evet birde bende eskiden panik atak vardı onu tetikledi o yüzden biraz zorlandım düşürürken . Herkesinde acı eşiği farklıdır benim düşük. Sonlara doğru dayanamadım panik ataklar geçirdim kaç defa . Düşünce bi rahatlama geldiki ne ağrım kaldı ne sızım . Şimdi 33+2 haftalığım yaşadığım düşükten dolayı sezeryan istiyorum .Çünkü o zamana kadar normal doğum istiyordum hep . Ama bana göre değilmiş yine allah bilirde . Ama içimde parça kalmaması kürtaja gerek kalmaması doktorlar hep şanslısın dediler iyi bişey galiba kürtaja gerek kalmadan kendiliğinde düşmesi .
Edaemkl Seguemka 11 haftalık neden düşük yaptınız acaba gelişmediği için mu yoksa kanama yada kese etrafında kanamanız mi vardi
Gulkar aogoya hiç korkma iki kez oldum hissetmiyorsun parçayı ilaç vermedilerse düşmez en iyisi kürtaj
Hasadser aogoya korkma canım benim bebeğim 15 haftalikti düşük yaptım sonrasında rahmi temizlemek için kürtaja alındım uyuyup uyanınca biraz kanama ve adet ağrısı gibi ağrın olur ama şiddetli değil hayırlısı Rabbimden 🙏
Burcu__0506 aogoya 10 haftalık hamileydm bugün kürtaj oldum ve sadece 20 dakika sürdü genel anestezi veriyorlar uyuyorsun hiçbirşey hissetmiyorsun korkma bende senin gibi çok korkuyordum ama korkulcak bişi yokmuş sadece kendine geldğinde biraz ağrın oluyor o kadar
Burcu__0506 aogoya kendi düşsün diye bekledim ama düşmedi artık ağrılarım çok olmuştu , bel ve kasık ağrısı en iyisi kürtaj olmamdı , 2-3 tane doktora gittim hepside sağlıksız kürtaj olman lazım dediler bende kabul ettim ve oldum