Buraya daha önce cok kez yazdim ama burdaki umut dolu yorumlar insana iyi geliyor kizlar 31+6 hamileyim 24 haftada bebeğime kafa çapı 2 hafta geriden denildi gelişiyor ama geriden geliyor denildi mikrosefali olur diye aklım çikti mikrosefalide baş capından cok baş cevresi önemliymiş diye duydum daha sonra karin cevresi de geriden geliyor dediler oda 2 hafta geriden geliyor kilo aliyor ama az aliyor yemediğim denemediğim bişey kalmadı eşim minyon ama ben değilim sadece cocukken ikimizde cok zayifmisiz ben zayif oldugum icin okula bile almamislar bir sene gec gitmisim eşim evlendiğimizde 60 kiloydu cok zayifti inanın artik kafayi yiyecek durumdayim gecen kafa cevrelerimizi ölctuk eşimin benden 3 cm kücük kafasi sizce bizim cocugumuzda bir rahatsizlik varmi yoksa sadece yapisal minyon zayif bi cocuk mu olucak sanki karnim hic büyümüyor gibi geliyor bi cikmazin icindeyim sanki😥😥😥😥😥

cennettemel merhaba 2 haftaya kadar gelişim gerilikleri veya ilerilikleri normaldir bebekte büyük çaplı bir rahatsızlık olduğu anlamına gelmez. Anne baba minyonsa veya genlerde varsa bebeğin de minyon olması normal bir durum zaten beklenen bir şey. Biz de minyon yapılıyız doktorumuz minyon olabileceğini söyledi bebeğimizin de. Sizi anlıyorum fakat kendinizi çok strese sokmuşsunuz eşiniz ve sizin girdiğiniz bu stres bebeğinizi daha kötü etkiler siz stresli stresli beslendikçe mesela bebek fayda göremeyebilir. Karın için de belki iç karnınız geniştir 30+5 im bende karnım öyle çok yok mesela

tugcesakzci çok korkuyorum yani bi rahatsizligi cikacak diye eşyalarina bakip aglayasim geliyor surekli

cennettemel benim gebeliğim normal ilerliyordu 30 haftalıkken preeklampsi geçirdim bebeğimin gelişimi yavaşladı geriden geliyordu 37+0da 2070 gr doğdu ama çok şükür hiçbir sağlık sorunu yoktu
      Demek istediğim tabi benim gibi hasta olmayın Allah korusun ama zayıf olsa bile sağlıklı olsun önemli olan o şimdi normal zamanını yakaladı topladı
      Dışarıda daha çok topluyorlar
      Ki 2 hafta önde ya da geride olması normal sayılıyor
      Zayıf olması önemli değil yeter ki sağlıklı olsun

Sizi cok iyi anliyorum yasadiklarinizi doguma kadar ben de yasadim. 21 haftadan itibaren bebegimin tum degerlerinin 2 hafta geride oldugunu ogrendim ve gitgide fark daha cok artti. Her gittgmde farkli felaket senaryolari soylendi ama dogumum 38+3 de gerceklesti stres dolu zehir dolu hamileligimden sonra cok sukur saglikli bir kizim dunyaya geldi. Hicbir skntisi yok sadece biraz minyon esimle biz de minyonuz. İcinizi rahat tutun sureci guzel takip edin kendinize iyi bakin, inancinjz tam olsun bebeğiniz sapasaglam dogcak inşallah