Eymenmoms herkesin kendi bedeni kendi kararı herkes birbirlerinin kararına ve fikrine saygı duymak zorunda. İyi kötü deneyimlerini herkes yazıyor, yazabilir tabirler yanlış olabiliyor bazen paylaşan arkadaş da kötü deneyiminden ötürü korktuğundan o şekilde paylaştı büyük ihtimalle. Ben normal doğum yanlısıyım aksi bir durum olmadığı takdirde sezaryen tercihim olamaz mesela. Ama normali çok yapmak isteyip zorunlu sezaryen olanlara saygım sonsuz. Ya da tabii ki normali yapamayacağını düşünen, veya o kadar sancı çekmek istemeyen bu yüzden kendi isteği ile sezaryen olmak isteyenlere de sonsuz. Her ne kadar tıp sezaryeni bir doğum şekli olarak kabul etmese de evet sezaryen de bir doğum şeklidir. Ve gebe bunu tercih etmekte özgürdür. Normal şartlarda ülkemiz harici hiç bir ülkede isteğe bağlı sezaryen diye bir şey yok mesela. Ancak zorunlu durumlarda yapılıyor. Sezaryen olup da ertesi gün ayağa kalkıp hem bebeği ile ilgilenen hem evinin işini gücünü yapabilen çok fazla anne var herkesin bedeni ve bünyesi bir değildir ve bu kadar fazla kötülenmesini de anlamıyorum. Yazdığınız durum isteğe bağlı sezaryen olup normal doğumla alakalı hiç bir şey bilmeyip tatmamış olanların normal doğumu kötülenmesi için de geçerli bence. Ama iki doğumun da zorlukları var biri öncesinde biri sonrasında, ikisi de riskli ikisinin de sıkıntılı tarafları olabiliyor. Normal yapıp sonrasında ağrısı sızısı olan da oluyor dikişi olan da oluyor. İnsanları zorunlu veya tercih sebebi olan doğum şekillerine göre yargılamanın hiç bir akıl karı yok maalesef. Ben sezaryen doğum yapmak isteyene sakat kalınıyor diyeni de gördüm platformda. Ama hikaye negatif de olsa zaten korkan bir insanı korkutmak daha çok dehşete düşürmek benim gözümde karşındakinin vebalini almaktır.