Sağlık, alışveriş, eğitim olanakları, uluslararası havalimanı olmaması, aile büyüklerimizin Türkiye’de yaşaması bizi biraz düşündürmüştü. Ben çifte vatandaşım AB pasaportu kullanıyorum. Geçen yıl Kıbrıs’a Türk kimliğimle giriş yaptığım için pasaportumla Güney Kıbrıs’a geçemedim. Her iki tarafada AB pasaportuyla giriş yapmam gerekiyormuş. AB yle girersem Yunanistan’a giremiyorum. O yüzden kendi şahsi sebeplerimden dolayı vazgeçmiştik. Ama pozitif yönleride var adada İngiliz kültürü hakim. Çocuğun yabancı dili açısından da Kıbrıs’ta yaşamak güzel olabilir. Kalabalık değil. Herkes her şeyden faydalanabiliyor. Dostluklar güzel suç oranı düşük. Sürekli tatil imkanı var. Araba ve ev fiyatları Türkiye’ye göre çok uygun. Burada passata veya orta sınıf bir arabaya sahipseniz onu satıp Mercedes alabilirsiniz. Kiralarda Türkiye’ye göre daha uygun. Trafik az sağ direksiyon benim daha çok hoşuma gitmişti. İş yönünden nüfus az olduğu için rahatlıkla iş bulunabiliyor. En önemliside halk. Kıbrıs halkını çok seviyorum. 🫶🏻 Hem cana yakın hemde yardımseverler.