Merhaba anne adaylarım, annelerim. Happy Kids’te başlık açtıktan sonra ben de bu içeriği aşırı kirli kremi hamileyken satın aldığımı hatırladım ve sizi de uyarmak adına burada da post açmak istedim. 2 gün önce tesadüfen bir kozmetik ürünleri inceleyen bir sayfa gördüm ve bebeğim 4 aylık, doğduğundan beri sudocrem kullanıyoruz içeriğini de görünce bırakmak istedim hemen. Dün hafif pişik olur gibi oldu, bu sabah kalkınca inanamadım pişiklikten de çıkmış resmen yara bere içindeydi. Biraz bu konuyla ilgili araştırma yaptım, çok sevdiğim alanında uzman bir dermatolog ile görüştüm ve duyduklarıma inanamadım; özellikle yenidoğanlarda bazı içerikleri barından kremler, bebeğin o enzimi/savunma mekanizmasını cilt bariyerinin üretmesini engelliyormuş. Örneğin, yenidoğanda kortizon içerikli bir krem kullanılırsa bebeğin kendi başına cilt bariyerinde kortizon üretmesi daha sonra neredeyse imkansız oluyormuş. Sudocrem de aynı şekilde, ya o zehir içeriği kullanacaksınız ya da bırakıp bebek bunu cildinde üretecek savunacak mekanizmasını güçlendirene kadar pişik olacak olacak sonrasında olmadan devam edebilecek. Gerçekten kahroldum, şimdi şu lanet kremden kurtulmak için mecbur travazol vs kullanıyoruz ve çocuğum kıvranıyor. Aklım almıyor bebek için üretilen ürünlerin içerikleri nasıl böyle olabilir, insanlar neden bu kadar kötü gerçekten aklım almıyor. Lütfen asla ama asla sudocrem kullanmayın😔