Zseda
Zseda özel kurumda yıllarca hemşirelik yapmış biri olarak gayet konuya hakim olduğumu düşünüyorum. Bu tipler yolunmaya mahkum değil omurgalı duruş sergileyen tipler. İşine gelmiyorsa imzalamazsın önündeki sözleşmeyi, özel hastane lüks değilse gider devlette yaparsın doğumunu net. Başka şehre bile gitsen doğumunu mecbur yapıyorlar zaten. Evet sistemde benim eleştirdiğim bir çok şey var haklı olabilirsiniz. Özele teşvik ediliyoruz , fiyatlar fahiş vs vs haklısınız. Ama nasıl ki pazarda ben bu domates yan tezgahta 10₺ bana 5₺ geri ver demek yüzsüzlük ve yanlış oluyor bu durumunda ondan farkı yok. Dediğim gibi verlen hizmet zaten devletle aynı siz konfor satın alıyorsunuz ve bunu faturaya yansıtıp zaten kendi lehine çevirypr maalesef kurumlar. 3 kuruş için kara listeye girmeye değer mi tartışılır. Bilmediğin bi parayı senden alsalar ger istemek pek tabi hakkın. Ama her şeyin iyisi olsun ona tamam buna tamam diyip sözleşmeyi imzalayıp sonradan bunun peşine düşmek hiç normal bir durum değil. Sözleşme kafana yatmıyorsa fiyatı beğenmediysen alır valizini gider kendine uygun kurumda yaparsın doğumunu. Bildiğin fiyatı kabul edip sonradan bunu yapmak iki yüzlülük oluyor. Biz yolunmaya mahkum insanlar değil, aksine omurgalı duran kanul ettiği anlaşmaya uyan doğru insanlarız😂 tekrar söylüyorum hastane politikalarını ve sistemi en çok eleştirenlerden biriyim ama pazar örneğime bakarsanız anlayacaksınız ne demek istediğimi o yüzden haklı çıkmak için diğer insanları karalayacağınıza , diğer doğru olan insanlara saçma sapan laflar edeceğinize beleşçilik peşine koşmak yerine oturup şartlarınızı değerlendirip size uymuyorsa şartlarınıza uyan şekilde doğum yapmanızı tavsiye ederim.
Sistemi eleştirin, doğruyu yapan insanları değil.
Düzeni eleştirin ama faturayı şartlarını kabul ettiğiniz kuruma kesmeyin. İyi akşamlar ve sağlıklı bir gebelik süreci dilerim🙏🏻