leylaaa1268 Yaren1907 MaşAllah, bende 2 hafta sonra gidicem bakalım göstercekmi, geçen sefer göstermedi yaramaz, Allahın izniyle sağlıkla gelsinlerde💕🤲🏻
tugbadurmaz34 Bburrcu geçmiş olsun serklaj olma sebebiniz nedir burada çok sık denk gelmeye başladım bizde o haftalardayız nasıl anlaşılıyor neye bakılıyor neden oluyor hiç bilgim yok
Bburrcu tugbadurmaz34 serklaj olma sebebım ıkı tane bebek kaybım oldu hıc bır teshıs konulamadı sekız aylık ve dört aylık devlete gıdıyordum sımdı özele gidiyorum doktorum da onelem amaclı serkalj yaptı serklaj da rahım kısalıgı alttan ve göbekten ölcuyorr bakıyo rahım kısalıgına uzunluğuna ona göre bu ıslemı yapıyor erken doğum olmaması ıcın acılma oluyo kısalık oldukça rahım agzını dıkıyo sımdı ıyım rahatım serkalj hayat kurtarır dedıklerı doğruymuş rahım kısalıgı olduğunda çok kasılmam oluyodu bı baskı vardı rahatım sımdı bu işi bılen doktor da önemli serklaj yaparken keseyı patlatıp su gelebılıyomus olumsuz sonıclanan da varmıs bende çok görüyodum burda çok arastırıyodum korkuyodum şuan rahatız tek şeyi psikolojık tuvalete gıtmeye korkuyorum dıkıslere bısey olcak dıye hareketlerıme de dıkkat edıyorum da kısacası tedbır bızden takdır Allah’tan yanı canım sen nasılsın kaç haftalıksın
A-engin10 leylaaa1268 amin inşallah canım Allah razı olsun okuyorum sürekli rabbim benimkinide hepimizkinide esirgesin 🤲🏻🤍
Greenleaf YldrmNUR fetal DNA testi gibi ama biraz daha ayrıntılısı, sadece down sendromu bakılmıyor, 70 kadar anomali, trizomi, sendrom gibi bebeğin kromozomunda var olan hatalar saptanabiliyor
tugbadurmaz34 Bburrcu böyle detaylı yazdığınız için çok teşekkür ederim bende ilk gebeliğimi 4. Ayda kaybettim o yüzden merak ediyorum bu konuyu çok şükür şimdi yine hamileyim 14+3 sağlıklı bit gebelik geçiriyorum rabbime şükürler olsun 🤲🏻🧿 ben bu gittiğimde doktora soracağım bu konuyu tedbir amaçlı çünkü ben ileriki haftaları hiç görmedim öncekinde ne olur bilmem varsa bir sıkıntı baştan önlem alınsın
Bburrcu tugbadurmaz34 rıca ederım canım nedemek sora sora tecrübelerden öğrenıyoruz bazı şeylerı bende bılmezdım ama burda okuduğum seylerı araştırıyorum doktoruma önceden ben söylüyorum soruyorum herseyı onlardan beklemiyorum sende sor soyle cekınme herşey karnımızdakı mınık kalpler ıcın senın daha oncekı neden öyle olmuş varmı bı teshıs mesela dıger bebeklerımden kaynaklı coraspırın ve enox iğne kullanıyorum serklaj oldum ama progestan dört haftalıkta basladım hala kullanıyorum önlem amaclı onlar öyle oldu buda öyle olacak fıye bısey yok tabıkı rabbım bılır ama psikolojikmen insan korkuyo cinsiyetini ogrendın mı nasıl gıdıyo hamılelıgın bızde bugün 14 haftalık olduk
tugbadurmaz34 Bburrcu çok şükür güzel bir gebelik geçiriyorum 14+3 oldum bende 16+1 de inşallah cinsiyet belli olacak doktorum çağırdı net söyleyecek inşallah ilk gebeliğim tek yumurta üçüzüydü doğal yolla olmuştu ikisi sağlıklı birisi anomaliydi yani gelişmemiş bebek görünüşünde değildi organları yok gibi gibiydi tek yumurta içinde olunca onun kalbi durunda hepsinin durdu patoloji vs ne gerekiyorsa yapıldı ama asla bir cevap çıkmadı ortaya ikinci gebeliğimde boş gebelikti bebek oluşmadı ama olsaydı o çift yumurta ikiziydi yine doğal yolla çok şükür rabbime bu tek bebek ve sağlıklı ama üzerime düşen her şeyi yapıyorum yapıyoruz eşimle düzenli kontrol olsun vitamin takviye düzenli beslenme kan tahlili o yüzden doktora bırakmıyorum bende her şey olmak zorunda değil ama tedbir amaçlı sorduğum şeyler oluyor sora sora öğreniyoruz dediğin gibi burası bu konuda çok iyi gerçekten bazen aklımıza takılan şeyleri burada daha önce doktora sorup deneyimleyip tecrübe edem çok fazla anne var bakalım 😊
Bburrcu tugbadurmaz34 hayırlısı olsun canım yınede üzüldüm ucuz ve ıkız bebeklerın normal yolla olmaları saglık olsun rabbım sımdıkı bıtanecıge saglık versın hayırlıca kucagımıza alalım inşallah çok korktum ıkı bebegınde neden olduğunu arastırmalarını ıstedım ama aklında bulunsun üç kayıp varsa gebelıkte öyle teshıs koyuyorlarmıs benımde senınde ıkı olduğu ıcın teshıs yok ama teshıs yok dıye de pesını bırakmadım kendımı kontrol ettırdım kan sulandırıcı progestan doğuma kadar kullanmak zorundayım pıhtılaşma varmıs kanda esımle kan uyusmazlıgı çıkmadı en onemlısıde rahım kısalıgı ona mutlaka baktır kontrole gıttıgınde karnından yada alttan bakıyo net olan alttan bakılması karnından bakınca uzun çıkıyo aklında bulunsun dıye soyledım yınede Doktor’un iyisini bılır bende doktorumun soyledıgını paylaşıyorum burdakı bıkac serklaj annesınden de okumuştum inşallah olmaz her annede olcak dıye bısey yok canım jcın rahat olsun
tugbadurmaz34 Bburrcu 2 kayıp yaşayınca devlet haliyle aileye ücretsiz olarak denetik ve kromozom test hakkı veriyor bizde eşimle üzerimize düşeni yaptık bakalım ne çıkacak genetik hastalık vs çok şükür onda da bir şey çıkmadı hiçbir sebep bulunmadı yani Allah’tan geldi Allah aldı evet travması kaldı ama rabbim bize 3. Şansı verdi ve bunun ödülü olarak ta düşündüğüm maşallah 🧿 çok güzel rahat belirtisiz güzel bir hamilelik geçiriyorum inşallah meyvesini yemekte nasip olur evliliğimizin 7. Yılı artık istiyoruz 1-2 tane de olsa 🥰