Sarma, mantı, İçliköfte, normal köfte, pişmiş veya çiğ halde börek, pişmiş olarak kek poğaça tatlı/tuzlu kurabiye, kavrulmuş et…
Sebze olarak yazın yeşil biber ve kapya biber alıp yemeklik doğrayarak koyuyorum. Dolma biber alıp içini temizleyerek donduruyorum. Komposto için anjelik erik ve kırmızı erik koyuyordum her yıl, bu yıl azdı ve pahalıydı koymadım.
Mevsiminde bezelye, barbunya, taze fasülye koyabilirsiniz. Konserve yapmıyorsanız bütün domates koyabilirsiniz. Musakkalık ve karnıyarıklık patlıcan koydum yazın.
Kıymayı da porsiyonlayıp buzdolabı poşetine koyup merdaneyle veya elle poşetin içine yayarak ince şekilde koyuyorum. Öyle olunca çözünmesi çok çabuk oluyor.
Maydanoz dereotunu da ayıklayıp koyuyorum. Donduktan sonra poşeti ovalayınca ince kıyılmış gibi oluyor. Lazım olduğu kadar kullanıyorum poşetten.
Haşlanmış nohut ve buğday da koyuyorum. Bazen fırın makarna yapıp koyuyorum borcamla. Pizza yaptığım zaman fazladan 2 tane daha yapıp onu da dondurucuya atıyorum.
Büyük kalıp peynir açınca, hızlı bitiremeyeceksek yarısını buzluğa atıyorum börekte kullanmak üzere. Buzluktan çıkınca kolayca dağılıyor beyaz peynir, rendelemeye ezmeye gerek kalmıyor.