Merhaba arkadaşlar, ben de iki aşılama, üç tüp bebek denemesi sonrası hamileyim. Bu süreçte çok fazla doktor ve hastane test ettim. İlk aşılamam Prof Dr Gürkan Bozdağ’ın özel kliniğinde oldu. O süreçte doktorum Ankara’daydı ve Hacettepe Tüp Bebek Kliniğinin de başındaydı. İnanılmaz ilgili, harika bir insandı. Ancak daha sonra İstanbul’a geçti. Şu an İstanbul Bahçeci’de. Eğer İstanbul’daysanız tereddütsüz gidebileceğiniz bir doktor. Gece 3 te aramak zorunda olduğumda dahi tereddütsüz telefonuma cevap vermişliği vardır ve ücreti minimuma indirmek için elinden geleni yapar. Daha sonra Hacettepe Tıp Fakültesinde Doç Dr Sezcan Mümüşoğlu ile ikinci aşılamamızı yaptık. Rapor max 15 gün içerisinde çıkmıştı. (Hem aşılama için hem de tüp bebek için rapor çıkarmak aylarca hiç bir zaman sürmedi. En son raporumu Kocaeli Tıp Fakültesinde çıkardım.) Sezcan Hoca da inanılmaz ilgili ve devlet hastanesinde çalışmasına rağmen telefon numarasını hastalara vermekten çekinmeyen birisi. Sezcan hocayla ikinci aşılamamız da negatif sonuçlandı. Daha sonra tüp bebek denedik, taze transfer yapıldı, sonuç negatif oldu. Hacettepe de doktor inanılmaz iyi olmasına rağmen hemşireler çok rahatsız ediciydi. Hiç bir zaman damarımı bulamıyorlardı, bilgilendirme yapmadan gönderip biz size söyledik diye üste çıkıyorlardı. Bu nedenlerle ikinci denemeyi özelde yaptırmaya karar verdik. Tüp bebek raporunu Başkent Hastanesinden çıkardık. Bir gün içerisinde işlemlerimiz bitti zannediyorum bir hafta içerisinde raporumuz çıktı. Tüp bebek işlemleri için Ankara Bahçeciye gittik. İnanılmaz kalabalıktı. Bahçeci de bizimle ilgilenen doktor Doç Dr Yusuf Aytaç Tohma ydı. Doktorumuz bu denemede de çok iyiydi. Laboratuvarlarının çok çok iyi olduğunu ifade ettiler, ancak devlette iki defa tüp bebek yaptırdığımda her seferinde üçüncü gün ve beşinci gün embriyosu elde etmemize rağmen Bahçeci de 10 olgun yumurtadan hepsi döllenmesine rağmen beşinci güne ulaşan olmadığı bilgisi aldık ve transfer olamadan ikinci tüp bebek denememiz sona erdi. Daha sonra üniversiteden ev arkadaşımla konuştum. Kendisi Kocaeli Tıp Fakültesinde Kadın Doğum Doktoru. Kocaeli Tıp Fakültesindeki Prof Dr Emek Doğer ile bir defa daha denememi önerdi. Üçüncü tüp bebek denememizdi. Artık çok yorulmuştuk. Ancak bu zamana kadar en en uyguna burada işlemlerimizi halletmiştik. Hacettepe de devlet olmasına rağmen Kocaeli den çok daha fazla ücret alıyor. Kocaeli de hemşireler ve ekip çok çok iyiydi. Hacettepe deki hasta sayısını iki hatta üçe katlayabilecek durumda. Ancak buna rağmen hemşireler asla eksik bilgi vermiyorlar. Sistemi çok güzel oturtmuş. Emek hoca inanılmaz profesyonel. Burada 15 yumurta elde edildi ve üçüncü güne olgunlaşmış iki embriyo taze transfer oldu. Bu transfer yine negatif sonuç olunca rahim dondurma protokolü uygulandı ve bir tane beşinci gün 3 ab embriyosu ile hamile kaldım. Bu sebeple arkadaşlar öncelikle özel hastanelere binlerce lira vermeden önce devlet hastanelerimizi denemenizde fayda var. Ben açık ve net bir şekilde Kocaeli de özel hastanelerden daha fazla rahat ettiğimi, daha iyi ilgilenildiğini söyleyebilirim.