Obsesifk bana da bi ilk hamile olduğum zaman tam kan sayımı yaptır demişti doktor o zaman yaptırdım tam referans aralıgını net hatırlamıyorum ama tsh ım normal değerler arasındaydı 3.30-3.50 civarıydı. Endokrinoloji doktoru ve kadın Doğumcu bu değer normalde iyi ama hamilelikte 2.5 üstü istemiyoruz dedi. İlaç verdi 8 mi 10 haftalıkmıydım o zaman tam hatırlamıyorum içmeye başladım ilacı. Üstünden baya zaman geçti normalde her ay bakılması lazım tsh a diye biliyorum ben ama okula gidiyorum sınavlar vardı falan derken bir türlü gidip kan verememiştim içim içimi yiyordu ilaç içmesine rağmen tsh ı yükselen arkadaşım var Çünkü. işte 2 ay falan oldu hemen hemen şuan 19+2 yim geçtiğimiz cumartesi kan verdim şükür düşmüş 2.33e. Ama madem bu zamana kadar tsh ı na bakılmadı canını sıkma hiç. İnternette zekaya etki eder falan diyor ama bende test yaptırmadan geçirdiğim süre şunu düşünüp rahatlıyordum ki eskiden hangimizin annesinin tsh ına bakmışlar ki benim annem 4 tane dogurmuş öyle birşey yoktu eskiden diyor. Kaçımız gerizekalı olduk peki? Herşey de biryerde allahtan geliyor. O yüzden kendini üzme ama yine de madem öğrendin bir an önce Endokrinoloji ye gitmeye bak. Benim anlamadığım bir de sende benim gibi kilolu kalan bi hamilesin nasıl tsh ına bakmayı akıl etmediler hayret birşey