Mutlu1anne- Suda doğum yapan var mı arkadaşlar ? Tecrübeli olanlardan fikir almak istiyorum suda yapacağım doğumumu bi aksilik çıkmazsa
NovaVina_ Mutlu1anne- bende cok istiyorum bunu. Almanya da mumkun mu bilmiyorum ama deneyimlerinizi okumayi isterim
Sudenaz0105 Mutlu1anne- yaa harika birşey. Sabah 8 de kanama gelince sancı ile gittim 3 cm açılma vardı sadece saat 11 oldu hala 3 cm çokta ağrım var . Ebe dedi gir küvete güven bana pişman olmayacaksın hatta teşekkür edip arkamdan iyi ki dinlemişim diyeceksin dedi. Vardiyesi bitmişti gidiyordu yeni ebe geldi değiştiler. Neyse girdim küvete bunlar sıcak suyu doldurdu mu oh bende ki de keyf yani. Sancılar çok çok hafifliyor. Zaten sıcak su torbası yapınca adetken nasıl iyi geliyorsa sıcak su da öyle iyi geldi. Saat 13 13:30 gibi 5-6 cm olduydu ve yine durduydu ben tabii küvetten çıkmıyorum. Ebelete hemşireler de o kadar iyi ki azcık ılıyınca hemen sıcak açıyorlar tekrar. Yada tamamen bi döküp yeniden sıcacık dolduruyolar harika birşey. 17 dedi sancılar çoğaldı tamamen açıldı artık ıkınmam geldi çıkmak istiyorsan normal yerde de doğa bilirsin dediler. Tabii çıkarmıyım hayır sadece tuvaletim geldiğini düşünüyorum ve tuvaletim var diyorum. Doktor geldi tuvalete yetişemezsin ıkınırken çocuk çıkar sen ıkın dediler tuvalet değil bebek o dediler 17:20 de meleğimi kucağıma aldım. Harikaydı herkese tavsıyem yine olsa yine SU diyorum♥️♥️♥️♥️
Sdylk Bende merk ediyorum doktorum özel bir eğitime yolluyoruz demıstı en son ama nerde ne zamna gıdıcem detay konusamadık
Zeynooooooo Sdylk bisey meeak ediyorum siz turkiyedemi yasiyorsjnuz yoksa her hangi bir yurt disinda? Ben yurt disindayim suda dogum istedim ilk daha sonra yutubda videolara bakdim baya irendim cok saçma geldi bana kadindan ne kadar kan ve ya baska bisey gelirse anne ve bebek o suda oluyo bikac dakika hatta saat bile
Mutlu1anne- Zeynooooooo ben yurt dışında yaşıyorum ingilterede ve izledim bir çok doğum videosu, burada ki doktorum ve İstanbul’daki doktorumda mümkünse suda doğum yapmanı tavsiye ederiz dedi .. herşey yolunda gitmesede normal doğum veya sezaryen mecburen.
Sudenaz0105 NovaVina_ bu arada ben almanyada yaşıyorum az önce de deneyimimi yazdım. Kesinlikle tavsiye ediyorum harika birşey. Ilk kızımda istemedim ikincide ebeye dua ettim vallah iyi ki dedim🥰
__mom1 Ben yaptım ama ağrılarını olduğu gibi yaşıyorsun epidural olmuyor suda doğumda. Çok istediğim için dayandım yani yoksa muhtemelen epidural isterdim
Mutlu1anne- __mom1 herkesin farklı biliyorum ama yinede sormak istedim kaç saat kaldınız suda doğum başlayınca mı geçtiniz?
__mom1 Mutlu1anne- ben hastaneye yattığımda 4-5 cm açıklığım vardı saat 15.00dı. Havuza 7-8 cm açıklık olunca alıyolar. Hemen duşa girmek istedim. Evde de sancılarımı duşta karşılamıştım zaten sıcak su çok rahatlatıyordu. 1-2 saat öyle geçirdim arada nst çekildi arada çömeldim sancılarım esnasında. Açıklığım çok hızlı ilerledi benim. Doktor geldiğinde muayene etti 6-7 cm açıklık var biraz daha gez havuzu doldurup havuza alıcaz dediler. Kısa süre sonra havuza alındım. Dediğim gibi 7-8 cmdi açıklık. Havuz içinde hareket etmemi istediler ama sancılarım aşırı şiddetlendi dediklerini yapamadım. Beni çatala alıp orda ıkındırdılar bi süre de tam açıklık olunca tekrar havuza geçtim. Zaten havuzda kesi yapılmıyor. 2 kez ıkındım bebeğin kafasının yarısı çıkmıştı. Sonrasını çok iyi yönetemedim ben. Biraz kendimi sağa sola attığım için ufak bi yırtılmam oldu. 19.30da bebek doğdu. Suyun doğumu hızlandırıdğına inanıyorum kesinlikle yapmak isterseniz öneririm. Ama dediğim gibi sancıları olduğu gibi hissediyorsun. Epidural gibi konforlu olmuyor.
Attoya Mutlu1anne- şu an 36+0 dayız bebeğim hala makat geliş o yüzden kesin bir durum yok. Bugün moksa uygulaması yaptırdım. Bu hafta her gün devam edeceğim bakalım döner inşallah. Dönmezse sezaryen mevburen
Gizemlibirisi007 2 normal doğum yaptım şimdi 3.yü suda doğurmak istiyorum. Gittiğim hastanede yapılıyormuş, bildiğim kadarıyla her hastanede bu hizmet verilmiyormuş özel de olsa. Tecrübesini aktarmak olursa ben de takipteyim🙋🏻♀️
Mutlu1anne- Gizemlibirisi007 benim doğumum 27 aralıkta gözüküyor bir aksilik çıkmazsa suda doğum tecrübemi mutlaka yazacağım😇