Gözün aydın ne güzel bir doğum.. Sağlıkla güzellikle bollukla büyüsün yavrucanın 🌺
Ben de doğurdum 🤲
Ranadlbll suni sancı korkutucu mu
Basakakinn çok korkunç diyemem. Doğru alınan nefesle gayet de karşılanabiliyor. Zaten sürekli aralıksız olmuyor. 2 dk da bir 10-15 saniye gibi düşünün dinlenebiliyorsunuz
Ranadlbll teşekkürler
Hayırlı olsun öncelikle 😌 suni sancı dan kaç saat sonra başladı sancılarınız acaba. Benim de 4 saat oldu alttan verdiler ama sancım yok daha
Ranadlbll Gözünüz aydın maşallah ne güzel bir hikayeniz olmuş çok sevindim adınıza 😍 Yavrunuzla sağlıklı huzurlu günleriniz olsun💜🌷
Çok detaylı güzel yazmışsınız. Bende etlikte doğum yapacağım inşallah. 39+2 deyim ve şuan yazınızı böyle okumak çok iyi geldi. İlk doğumum ve gebe okuluyla odayı ebeleri vs gördüm ama yinede sizden duymak çok başka inanın🫂
Balon yerleştirdileri anlayamadım ilk kez duydum daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Açılma için hep fitil ilaç vs zannediyordum.
Bir de doğru nefes nasıl oluyor onuda kısaca yazar mısınız? Size faydası olmuş bende doğru yapmak enerjimi boşa harcamak istemiyorum.Doğum anında uzman doktor var mıydı yine muayenelerdeki gibi asistan mı vardı sadece. Yada uzman doktor hiç geldi mi? Ebeler sanırım baya ilgili gelen asistan ve doktor vs o ekip hakkında kalabalık diyorlar sizinkindede öyle miydi yada nasıldı? Ne de güzel hemen kalkmışsınız tekraren maşallah size 💜dikişiniz nasıl peki estetik mi ağrı vs yaptı mı sonradan yada dikiş anında uyuşturuyorlar dimi?Çok sordum son olarak da🤭 Karnınıza bastırmaları rahatsız edici mi normal bir bastırma mı?
Nergizruky1 benim hastaneye yatınca tesadüfen kendi sancim başladı..yani en son çözüm olarak ben suni sancı aldım tam süre vermeyim ama ilk başlarda çok zorlu geçmiyor zaman gectikte şiddeti artıyor
nun1106 teşekkür ediyorum inşallah siz de kolay bir doğum geçirirsiniz . Sorularınıza yanıt olarak sırayla ; balon yerleştirme açılmanın hızlı ilerlemesi için resmen içinize bir balon koyup şişiriyorlar bir çok malzeme getirdiler tabi göremedim çok ama çabucak açılma oldu ve düştü bebek baskı yapıyor gibi oluyor. Artı olarak alttan ilaç da aldım . Doğru nefes de göğsü şişirip burundan dörde kadar nefes alıp ağızdan sekize kadar üflemek 🤭yani bağırıp çağırmak çok yersiz oluyor nefesle yönetmek çok daha iyi. Bir çok ebe doktor geliyor hangisi kim bilemedim ama kalabalık bir şekilde gelip gidiyorlar. Stajyerler de vardı. Dikişlerim de kendi düşüp gidecekmiş ( ilk doğumumdaki dikislerim daha zorlayıcıydı) bebek ciktiktan sonra dikiş anındaki acı az kalıyor yolun yarisindan çoğu bitmiş olduğu için uyusturmasalar da çok fark etmiyor. Karnıniza bastırmalari rahatlatıcı oluyor icinizden hem plesanta hem kan herşey boşalıyor. Sorularınıza uygun cevaplar vermişimdir umarım. Bir de tavsiye bulunmak istiyorum. Ben ilk doğumumu yaptığımda dikislerimden korkup kabız olmustum gaz bile yapamiyordum. Bir kaç gün kivrandiktan sonraa duphalac diye bir şurup almıştık hemen tuvalete çıkartmıştı. Bunda tecrübe oldu ve hemen aldım kullandım hiç canım acımadan. Cok iyi geliyor bilginiz olsunn 😊😊
Çok güzel maşallah.
Ranadlbll doğru nefesle karşıladım sancıları derken nasıl bı anlatır mısınız bende ilk doğumda hep bağırdım çağırdım şimdi daha sakin geçirmek istiyorum
Kaderrhamza burundan göğsü şişirerek dörde kadar sayıp nefes alıyoruz ardından ağızdan sekize kadar sayıp üflüyoruz . İşe yarayacagini düşünürseniz gerçekten de yarıyor olumlu dusunun 😊
Ranadlbll tebrik ederim sağlıkla büyütün insallah. Bu taktıkları balonla ilgili biraz detaylı bilgi verebilir misiniz? Bende cuma yatisim verilmisti suyum azdı balon takicaz dediler ama sonra taburcu ettiler serum bağlayıp. Çok merak ediyorum balon nasıl oluyor
Ranadlbll refakatçiyi tek kişi mi kaldı eşiniz ve anneniz kaldı yoksa yanınız da
Ranadlbll teşekkür ederim 🥰
SevgiUlucay ben de nasıl yapıldığını çok göremedim ama bir çok malzeme getirdiler lastik gibi bir balon vardı sanırım onu içeri koyup şişirdiler bebeğin kafası gibi baskı yaptı çabucak açılma oldu ve düştü
SevgiUlucay tek kişi kaldı annemdi o da