Hatunnn Damla21koksal ben acibademe gidiyorum benm doktorumda yikamiyoruz oyle bi temzliyorlar o mukus bebek ocin cok saglikli hatta gobegi dusune kdr yikamani tavsiye etmem dedii ama yinede istersem hastaneden cikmadan yikiyorlarmis
Nerm7n Damla21koksal Bir Dr. Un yazısını okumuştum. Bebeğin üstünde ki tabaka bir süre kalması iyiymiş
Cansn Damla21koksal bebeğin o dışındaki iğrenç görünen tabakası onun için çok önemli 😁 evet yıkamıyorlar. Ama kanlı falansa su tutuyorlar duruma göre Yani. Sende göbek bağı düşünce yıkıyorsun
EmraheydaBier Damla21koksal hastaneden hastaneye değişiyo o canım bazı özeller yıkıyo bazısı yıkamıyo siliyo devlette genelde siliyo benim kızımıda silmişlerdi eve gelir gelmez annemler yıkamışlardı tabiki sonra göbeği düşene kadar yıkamadık
Sedaaa0 Arkadaşlar, bebek doğduğunda sadece üzeri silinir verniks denilen bir kremsi tabaka var o faydalı çocuklar için vücut ısısını dengeler. Sadece mekonyumlu yani doğmadan önce anne karnında dışkısını yaparsa yıkanır bebek çünkü doğduğunda kokar. Hatta bazı anneler verniksi faydalı diye kendi yüzlerine de sürerler(her ne kadar kendi çocuğum da olsa ben öyle bişey yapmam heralde😊) Çocuğun ilk yıkanmasını da bir çok doktor göbek bağı düştükten sonra önerir.
Mrvkrc Cocugun uzerindeki kremsi lekeler cocuga faydalidir onu 6 gun mikroplardan korurmus 6 gunede gobek dusmus olur enfeksiyon riski azalir yikayinca. Nacizane fikrim ilk 6 gun yikamayin sonrasindada 3 gunde bi yikamaniz yeterli bnce cunku kış aylarindayiz yaz olsa tabiki hergun yikamak guzel
AlininAysesii Yıkanmaz silinir, doğduğu tabaka ile 2 gün kalması yeterli diye biliyorum ben, yıkanmasına izin vermeyeceğim.
Simayyy Özelde Bebek hemşiresine sordum, aileye soruyoruz dedi, peki siz ne önerirsiniz dedim, biz yıkanmasını önermiyoruz, siliyoruz dedi, yıkanmaması gerektiğini çok kişi söylüyor göbeği düşene kadar, benim tercihimde yıkamamak