Kuzeyozum Doktorum kefir önerince kefire başladım, önüme bir kaç video çıktı sonrasında araştırdım ve gerçekten de haram olduğunu öğrendim bu konuya dikkat eden arkadaşlarım varsa uyarı amaçlı yazmak istedim❤️
Parsmommy Kuzeyozum ben sanmıyorum sonuçta faydalı birşey bu bilgilerin kaynağı Kuran’da açıklaması yoksa sallama olabilir
Boncukk123 Kuzeyozum canım sebebi neymiş peki içeriğinde haram olan bi madde mi varmış bilgisi olan var mı
Kuzeyozum Nazs61 haram olması için sarhoş olmak gerekmiyor zaten içeriğinde mayalırken alkol bulunuyor mayalanma süresi arttıkça alkol oranı artıyor yani o sebepten:)
Tugbabuglem58 Kuzeyozum kefir az mayalanmis bir icecek ve sarhos etmez dinen bir sakincasi yoltur yaziyor bir cok yerde fotografta attim
Minikperi Kuzeyozum saçmalamayın. Kefirin içerisinde alkol yok. Kefiri bol içip sarhoş olan birini gördünüz mü? Kımıza da haram derlerdi. Ama mayalanmadığı sürece o da alkollü olmuyor. Ben ilahiyatçıyım böyle bir şey yok.
Melike_4949 Kuzeyozum benim eşim at sütünden yapıldığını iddia ediyor bende küçükken eşek sütünden yapıldığını söylemişlerdi o yüzden soğudum icmiyorum
Minikperi Melike_4949 at sütü kımızdır ve çok lezzetlidir. Ben Kazakistanda büyüdüm orda hep içerdik. Keşke şimdi de olsa içsek 😍
Enas2365 Melike_4949 eşinizin her söylediğine inanmayın belli ki doğru bilmiyor. Kefiri inek sütünden kendiniz evde bile yapabilirsiniz hem bildiğiniz sütten yapmış olursunuz.
BirVeraAnnesi35 Kuzeyozum bukadar kolay haram diye nasıl söyleyebiliyorlar anlamıyorum mayalanmadan insanlar hemen dinen yasak gibi algılıyorlar sanki mayalanarak sadece kefir yapılıyor. Ben haram olduğunu düşğnmüyorum sarhoşluk kendini kaybetme vs yapmıyor içmeye devam edeceğim şahsen
Sumeyyeky BirVeraAnnesi35 ay konudan bağımsız kefiri meyveli içsem aynı fayda olur mu sadesi biraz allah affetsin çok berbat siz nasıl içiyorsunuz
gamzosgamzos Kuzeyozum ayyy ne alakaymis 2 kızımada 6. Ayından beri kefir veriyorum eve yapımı o kadar faydalı bir içecek ki çok şükür kızım kronik kabızlıktan kefir sayesinde kurtulmuştu
Ruru4116 Kuzeyozum kefir yoğurt gibi mayalanan birşey içine alkol giren kımız at sütünden kımız yapılıyor haram olan alkolle mayalanmasi. Türkiye de az mantık onu satarlar mi Allah aşkına haram olanı herkesin ulaşabileceği yerde. Arastirmissiniz ama yanlış Arastirmissiniz. Sizin teori ize göre yoğurtta boza da haram çünkü mayalaniyor 🤪🤣🤔
Kuzeyozum Ruru4116 mayalanırken ortaya çıkan alkol oranı ve sonrasında devam eden maya süreci önemli :) internetten bakmadım en az 10 yerden dinleyerek öğrendim tartışma yeri değil burası ilgilenenler için yazdım:)
Minikperi Melike_4949 hayır değil. Sağılıp direk içiliyor. 24 saat havayla temas ettiğinde kendi kendine mayalanıyor onda alkol oluluyor o halini içmek haram. Mayalanmasın diye de deri kaplarda saklanıyor. Böylece havayla temas etmiyor. Biz sağılıp direk içerdik. Kımız haram olsaydı hiçbir Türk Müslüman olmazdı 😅 at eti de çok güzel ve çok pahalıdır orda. At eti de yemek haram değil. 🌸
Mermar Kuzeyozum Sarhoş olacak kadar içilirse haram olduğunu okumuştum. Ancak günde en fazla 2 bardak içiyoruzdur o da sarhoşluk vermez yani