Kızlar kötü doğum hikayeleri okumayın kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın! Ben doğuma bebeğimle konuşa konuşa gittim, beraber başaracağız annecim diye diye. Gece 3 buçuk 4 gibi acilden giriş yaptım nst alıp açılma baktılar 3 cm açıklığım vardı. Yatisa aldılar beni devlet Hastanesi’nde doğum yaptım ama şansıma hastaneyi kapatmış gibiydim çünkü benden başka doğum yapan yoktu. Nst ye bağladılar beni bir odada kasılmaları karşıladım. Sabah 8de vardiya değişti başka ebeler geldi onlar ilgilendi benimle. Kimse olmadığı için ailemle bı 20 dakika gorusmeme izin verdiler çok iyi geldi çünkü doğum başladığından beri tek başımaydım hep. Yanınızda birilerinin olması bir şeyi değiştirmiyor çok fazla çünkü bu süreçte tek başınızasınız ve güçlü olmanız gerekiyor. Kasılmalar giderek artmaya başladı. Açılma bakıyorlardı ama sürekli değil. Beni çok fazla rahatsız etmediler yani ve açılma 4 cm olmuştu. Onu öğrendikten sonra korkmaya başladım ya açılma devam etmezse diye ve aşırı derecede uykum vardı. Sancı yokken ayakta uyuyordum resmen sancı gelince gözlerim açılıyordu. Açılma olmazsa suni verirler mi yoksa sezaryen mi alırlar diye düşünüp durdum korktum. Ardından bidaha açılma baktılar ve çok hızlı artmıştı 7 8 cm olmuştu bir anda açılmam. Sancılar daha da şiddetlendi her seferinde Allah’ım bana güç kuvvet ver dedim. O an aklınıza ne dua geliyor ne de başka bir şey ama doğru nefes alıp verirseniz ve güzel düşünürseniz sancıları çok güzel karşılarsınız. Bir süre sonra lavman yaptılar (sanırım yanlış yazdım). WC ye gittim ağrılarım iyice arttı. Sonraki sancıları çömelerek karşılamamı söylediler ve böylece doğumun da kolay olur bebeğine de faydası var dediler. Benim için çömelerek zordu karşılamak yatmak bana daha kolay geliyordu ama bebek için çok iyi dedikleri için oğlum için o sancilara dayandım. O sancıların geldiği zamanlar zor geçti öncesindeki sancıların ne kadar basit olduğunu düşündüm 😂 Bı ara basaramayacagimi düşündüm hastaneden kaçıp özele gidip sezaryen olmayı falan düşündüm ama yapmadım. 😂 Sonra açılma baktılar artmıştı iyice ve 1 saate dogurursun dediler. Suyumu patlattılar bir süre sonra bidaha açılma baktılar ıkınma isteği olunca şöyle dediler olunca çatala aldılar beni. 3 ebe de başımdaydı. Bizim dediklerimizi yaparsan çok kolay olacak dediler. Dedikleri gibi ne dedilerse yaptım ve 2 ıkınmada bebeğim doğdu. Doğum esnasında çok fazla korktum ve heyecan yaptım can havliyle ama sakin kalmak için elimden geleni yaptım. Ebeler ne dediyse onları yapmaya gayret gösterdim sadece onların dediklerine odaklandım. Çok güzel motivasyon da sağladılar. Oğlum doğunca kuş gibi hafifledim. Ardından dikişlerim yapıldı 5 tane dikişim vardı. Şimdi evimdeyim çok şükür o kadar mutluyum ki iyi ki doğurmuşumm 😂🥰❤️ Darısı sizin başınıza inşallah doğumunuz kolay olur sağlıkla kucağına alırsınızz ❤️❤️