Deletedmom_112 Grip aşısı olan var mı malum salgın var baştan tedbir almak istiyorum doktorum vurul dedi. Vurulanlar kaçıncı haftada vuruldunuz yan etkisi oldu mu ?
catandgirlmom Deletedmom_112 bana 3. Aydan önce izin vermemişti 3. Aysan sonra vurulabilirsin demişti doktorum
fizikcianne Deletedmom_112 bu süreçte en ufak bir şeyi yiyip içmekten tereddüt ediyorum aşı için asla risk almazdım ne olur ne olmaz bence gerek yok
Minikperi Deletedmom_112 biz parol içerken tereddüt ediyoruz zaten tetanoz gibi ağır aşılar vuruluyoruz hamileyken. Bir de grip aşısı hiç vurulamam. Binbir çeşit grip var hamilelikten önce grip aşısı oluyodum yine de grip geçiriyodum. O yüzden bence gereksiz bir aşı. Ne kadar az kimyasal o kadar iyi bana göre 🌸
Deletedmom_112 Minikperi maalesef gribi ağır atlatıyorum ben zaten bu grip geçirmemek için değil hafif atlatmak için doktorum şiddetle tavsiye ediyor bebek doğunca 6 ay kadar onu da koruyormuş ben doktorum ne derse dinleyeceğim
Deletedmom_112 rumeysaaa- hayır canım hamilelere sağlık ocağında ücretsiz ücretlı vyrularsan 500 tl ye yakın
Deletedmom_112 catandgirlmom evet bana da 3.aydan sonra dedi vuruldunuz mu bi kere grip oldum nevrim döndü hemen vurulmak istiyorum
Nikomm Ben buruldum 17.haftam da sağlık ocağına gittim doktor yazdı ve vuruldum sadece kolum da ağrı ve vurulan yerde kızarıklık oldu o kadar 2 gün de geçti onlarda
Deletedmom_112 Nikomm cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hasta eder diye çok korkmuştum sağolun umarım bende de hemen geçer yan etkiler
HaticeYlmaz Geçen hafta vuruldum hamilelere ikinci trimester da vuruluyor ve ücretsiz sağlık ocağında reçete ettiriliyor bağışıklığım düşük olduğu icin vurdurdum hiçbir yan etki olmadı bende . Reçetesiz 470 TL ücreti var
Deletedmom_112 HaticeYlmaz cevap verdiğiniz için teşekkür ederim benimde bağışıklığım çok düşük ufak soğuk algınlığında ayağa kalkamadım salgınlarda kötü başladı hep evdede olsam hastaneye sağlık ocağına gittikçe kapıyorum
Nikomm Deletedmom_112 rica ederim inşallah sende de olmaz canım benim de bağışıklığım çok düşük hamile kaldıktan sonra ateşim çıktı grip oldum çok fena iyileşince gittim yazdırdım ücretsiz olarak oldum hamilelikte ateş önemli ben tedbiren yaptırdım
Deletedmom_112 rumeysaaa- evet sorun mutlaka doktorunuz ol derse 2.trimesterda vurulun etraf çok kötü grip olmanın bebeğe daha çok zararı oluyor ayrıca bebek doğunca 6 ay kadar onu da koruyor
rumeysaaa- Deletedmom_112 benim için çok çok iyi olur çünkü ben her ay grip oluyorum ve 20 gün boyunca geçmiyor maalesef
Deletedmom_112 fizikcianne ben yan etkilerini soruyorum zaten canım çünkü ben vurulcağım doktordan iyi bilcemi sanmıyorum 🌸