Busraaozataa Evet 26 Ekimde bende kızımı kucağıma aldım 1 hafta öncesinde bir sancım oldu doktora gittim nts bağladılar ama sancı çıkmadı doktorumda bazen cihaza güvenmem alttan muayne edelim dedi alttan muayne etti 1 cm açılman var 2 3 güne de gelebilir 1 haftaya da dedi sonra eve gittim 1 hafta geçti gene kontrole gittim çocuk 3600 gr olmuş dedi 4 kilo olursa sezeryan olursun dedi bende asla sezeryan istemiyordum o gün akşam nişanım geldi doktorumu aradım gel kontrol edelim dedi gittim ve açılma gene aynı nişan geldikten sonra 72 saat içinde doğum gerçeklesir dedi hazırlıklı ol dedi 25 Ekim günü hafif sancılarım vardı ama çok değildi o gün doğum çantamda depend eksikti onu almak için avm gittik orda sancım dahada arttı ama gene hafifti doktorumu aradım hastaneye git ebeler kontrol etsin dedi gittim sancım hafif çıkmış doktorda yatış yapın sabaha kadar açılmasını kontrol edelim dedi bende nasıl seviniyorum çünkü yatış yapmasa gönderse 1 hafta daha geçse kızım kilo alacak 38 hafta 1 günlüktük neyse serum taktılar kan tahlilleri aldılar eşim eve gitti doğum çantamı aldı bende ailemi aradım gelmeyin sabah doğum olacak ona göre hazirlanin dedim sabaha kadar ebelerim alttan muayne etti açılma yok sabaha karşı 2 cm oldu ve doktor açılmayacak bebek strese girmesin anne normal doğum istiyor onun için suni sanci verin dedi bende zaten sancım olmazsa suniyle falan doğururum demiştim çünkü normal doğum çok istiyordum neyse cuma sabah saat 7de suni sanci vermeye başladılar ama ben habire gülüyorum aşırı mutluyum fakat ebeler geliyor gidiyor hem açılma yok hemde sancıyı hissetmiyorum saat 10 gibi 4 cm oldu sonunda artık hareket et yürü çömel dediler tamam dedim sancıyı arttırdılar sonra ben hızlı hızlı yürüyorum eşim yanımda her zaman destekçim neyse saat 11 gibi sancıları hafif hafif hissetmeye başladım canlar acı eşiğim yüksek olduğu için pek bağırmadım nefesimi doğru aldım verdim sanci 5 dk 1 olmaya başladı artık yatağın kollarını tutup çömeliyorum sanci geliyor diyorum nefes alıp veriyorum adet ağrısının daha şiddetlisi ama şunu söyleyiyim vücudumuz o ağrıya dayanacak şekilde yaratılmış abartılacak kadar asla ama asla zor değil hele suni sancinin felaket olduğunu söyleyenler var hayır asla öyle değil insanların anlattığı şeylerden korku ve endişe oluyor ve doğum anında eğer o şeylere inanırsanız her şey daha zor ilerler neyse dönelim doğuma artık 4,5 cm oldu ben artık dahada gerildim neden açılma hızlı olmadı diye neyse saat 12 de tekrar alttan muayne için beni yatırdılar muayne ederken 5 cm olmuş dedi ebe eğer açılman hala yavaş devam ederse suyunu patlatırız derken muayne esnasinda suyum patladı sıcacık bi su mükemmel birşey kızıma dahada yakıştım ve yataktan kalkmamam gerektiği söylendi yatağın çarşafını bile ben yatarken değiştirdiler neyse bi 10 dk sonra tekrar ebem geldi bi baktı 7 cm olmuş arkadaşlar su geldiğinde doğum çok hızlı ilerliyor onun için allah korusun sancımı evde cekeyim demeyin doktora gidin çünkü artık heran gelebilir neyse tekerlekli sandalyeyle 10 tane ebe odama girdi haydi bakalım doğuma dediler ve beni bindirdiler herkesle vedalastım eşim öptü zaten o an bendeki herşey koptu eşimde bende ağlamaya başladık ama mutluluk göz yaşları çünkü doğumhaneden çıkarken tek değil 2 kişi olarak çıkacaktım doğumhaneye geldim beni bu alttan muayne etmekmicin olan sandalyeye aldılar ayaklarımı bağladılar artık sancılar dahada arttı elimi iki yandaki demirlerden tuttum artık her sancida ikinmami söylediler ebe elini alttan içeri soktu sanırım bebeğin başını kontrol etti artık ıkınıyorum ve 10 cm oldu büşra dedi haydi bi kere daha ıkın su an saçlarını görüyorum dedi tabi özelde doğum yaptığım için bi an doktor değil ebe doğurtacak sandım ve doktorum nerde dedim aradık 1 dk sonra burda olacak dedi doktorum geldi maşallah büşra çok güzel son kez gücünü topla ve kendini haizr hissetiğin an ıkın dedi ve ben son bir ıkınma yaparken doktorum kesi attı ve bi bağırmamla kızımın kafası çıktı doktorum son kez it dedi ve komple çıktı elinizden sabun nasıl kayarsa bebegimde o şekilde kaydı ve tüm acilar sancılar yok oldu annem yavrum dememle doktorum poposuna vurdu ve ben vurma canı yanar dedim neyse hemen havluyla silip bana verdiler kokladım öptüm tertemiz çok güzel bi duygu o arada bebegin eşini çıkarttılar hiç acı vs olmadı doktorum dikiş için anestezi vereceğini söyledi ben istemedim ama yoruldun yıpranmanı istemem dedi anestezi doktoru damardan verdi sonra ayıldım herşey bitmiş beni tekerlekli sandalyeyle odaya götürdüler odada bayram havası kızım eşimin kucağında tabi bana anestezi verildiğini bilmiyorlar ben odaya girerken anestesi sevmiyorum demişim daha öncede ameliyat olduğum için pek sevmem anesteziyi neyse kucağıma verdiler mis gibi kokulu kızımı hemen emzirdim mükemmel bir duygu hiç bir acı vs kalmıyor eğer bir engel yoksa herkese normal doğurmayı tavsiye ederim 13.30 da kızım kucağımdaydi doktorum 1 dk icinde dogurdun dedi gerçekten çatır çatır doğurdum aferim bana 4 dikisim vardı ve dikislerim 1 haftada düştü hergün dus aldım en büyük faydası basurum vardı o çok kötüydü hamilelik öncesindede vardı doğumdan sonra daha kötü oldu baya çektim ondan onun acısı doğum acısından daha kötü onu söyleyeyim ama onuda bir sürü şey yaptım ve geçirdim 3 .gün tam randımanlı sütüm geldi ama 4. Gün kızım 21.6 sarılık çıktı çok üzüldüm hemen o gün yatışımız oldu 1 gece kaldık ve 11 ile taburcu olduk arkadaşlar normal olsun sezeryan olsun size tek tavsiyem ilk 2 3 gün süt tam yetmiyor gelmiyor lütfen mama verin benim gibi sarılık yaşamayın herkese hayırlı doğumlar nasip etsin bi avazda kurtulun.
Bebebebe Busraaozataa maşallah ne güzel herşey yolunda gitmiş. Şu facia gbi anlatılan doğum hikayelerinden artık çok sıkıldım. Böylelerini okuyunca aşrı bi cesaret geliyo. Güç geliyo. Maşallah allah sağlıklı ömürler versin bebişinşze🙏🏼
Buseamaikizlerburcu Busraaozataa sarilik icin anne sutune bi cay kasigina uc damla limon sıkılıp veriliyor bebe sarilik geciyor tabi sen yaparmisin bilmem ama . Allah anali babali buyutsun cnm darisi bize insallah :)
Sirvanaydiner Busraaozataa şuan sayende bi kere daha normal doğumu istedim🥰 Allah yavrunu sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canımm 🙏🏻
AlyaDerin21 Busraaozataa gerçekten de hayranlıkla okudum ne güzel anlatmışsınız, okuyunca korkularım azalıyor ve o anı bende yaşamak istiyorum. Rabbim prensesini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙏🏻🙏🏻 Darısı bizim başımıza 🥰🥰🥰
Busraaozataa Çok teşekkürler canım sen ne kadar cesaretli olursan herşey o kadar kolay ilerliyor 😊 9 ay yattım yürüyüş yapmadım kaynanam senin dogumun çok zor olur demişti ama hicde öyle olmadı
Busraaozataa Buseamaikizlerburcu geçti kuzum aklımda olsun şekerli su falan verdik ben veriyorum su doktorum vermemi söylemişti
deletedmom351 Buseamaikizlerburcu Bebeğe bir yaşından önce c vitamini olarak hiçbir şey verilmemesi gerekiyor siz sarılık için el kadar bebeğe limon mu verin diyorsunuz yakar o küçücük mideyi sarılık için en güzel şey bol bol emzirmek başka bir şey yok.
Busraaozataa Suzitosuzi canım ne mutlu bana tüm anneler normal doğumu tatmalı gerçekten mükemmel birşey yani hep korkutularak anlatılıyor ama aslında dünyanın en güzel duygusu
Busraaozataa Sirvanaydiner amin cnm darısı başınıza gerçekten siz normal isterseniz hiç birşey engel olamaz tabiiki tıbbi durumlar hariç
Busraaozataa Suzitosuzi ne demek canım benim türkiyede doktorlar sezeryan yapma meraklısı sezeryanla doğan bebeklerde araştırılmış hiperaktivite hastalığı ve diğer hastalıklara daha kolay yakalanıyor bizler bence çocuklarımıza vereceğimiz en güzel hediye normal doğum
Busraaozataa AlyaDerin21 canım benim bende burda kötü anlatılan hikayeleri gördüm ama kendime çok güvendim allah'ım bi aksilik olmasın normal olsun diye dualar ettim allahıma şükürler olsun normal oldu canım allah'ım sizede o mükemmel duyguyu sağlıkla nasip etsin
melise Busraaozataa okurken ağladım ya 😞😞😞 Rabbim analı babalı büyütsün gözünüz aydın🙏🏻 Darısı başımıza inşallah🤲🏻
Umutlu2272 Rabbim bizede böyle kolay doğumlar nasip eder inşallah. Allah analı babalı büyütsün🙏 Size sorum olucaktı bebişinizin kilosu çok iyimiş denilen kiloda mı doğdu ve hamileyken ne yediniz maşallah güzel kilo almış bebişiniz ve siz kaç kilo aldınız şimdiden çok teşekkürler sağlıkla büyütün bebişinizi🥰
Busraaozataa Umutlu2272 ah canım hamilelik sürecimi görsen yemek yer ardından çıkartırdım doğduğu güne kadar böyle oldu hep aslında beslenmedi diye çok korktum ama kilo hep aldı 3500 doğdu sadece 100 gr eksik çıktı