Aseeeee bu hikayelere aldanma, seni korkutmalarina izin verme. O özel eğitimi öğretmeni arkadaş da büyük ihtimal normal doğum ile doğmuştur, bi sıkıntısı var mı? Bizim nesil, bizden öncekiler hep normal doğum. Hatta hastanede bile değil, evde doğmuşum ben.
Nedir bu korkutma hastalığı. Rabbim bize doğurma kabiliyeti vermiş, vücudumuza bunu öğretmiş, ve doğum esnasında vücut bunun için çalışıyor, buna göre kendini düzenliyor. Bebek de bu şekilde hazırlanarak geliyor. Adı üstünde normal doğum, normal olan bu. Tüm canlılar normal doğuruyor. Ayrıca anne için de bebek için de en sağlıklısı normal doğumdur. Hem psikolojik olarak hem fizyolojik olarak. Anne için yenilenmedir, yeniden doğmak gibidir. Anne cocuk sağlığı dersinde sağlıkçı hocamız öyle derdi.
Bebek için de kanaldan geçerken oradaki yararlı sıvılar geçiyor bebeğe. O sıvı onu koruyor, bağışıklığı için iyi bir şey. Psikolojik olarak dünyaya gelirken geçtiği o yol daha kolay adapte olmasını sağlıyor.
Aksi bi durum olmadıkça normal doğum en sağlıklısı. Normal doğumun faydalarını anlatan doktorları dinleyebilirsiniz. Moral olarak iyi gelebilir. Pozitif normal doğum hikayelerini okuyabilirsiniz.
Ben de normal istiyorum. Aksi bi durum olmadıkça normal doğum istiyorum. Bi aksilik olur, bebek veya anne tehlikeye girmesin diye sezeryan olunur. O başka bi durum.
İhmal ve tehlikeye gelecek olursak, her ikisinde de ihmal de olabilir. Sonradan komplikasyon da olabilir. Sezeryan doğum değil, ameliyattır. Riskli durumlarda yapılması önerilir.
Bazı şeylerde olacak varsa ne yapılırsa yapılsın olur.
Siz içinizi ferah tutun, normal doğum istiyorsanız, ona göre hazırlık yapın. Bol bol dua edin. Vücudunuz da normal doğum için hazırlanacaktır.
Allah hepimize sağlıkla sıhhatle kolaylıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin 🌸❤️