• Doğum
  • Normal Doğum Hakkında

Ara sıra bana da geliyor bu korkular ama ben vücudumun sınırını ve yapabileceklerini düşünerek kendimi rahatlatıyorum. Geçen gün kendi kendime şöyle düşündüm: regl olmaya yakın bende ağrılar oluşuyor. Karnım kasılıyor, bir huzursuz oluyorum. Ama regl olunca bir rahatlama geliyor o kasılmalar gidiyor. Sonra dedim ki ulan doğum da aynısı olacak. 😅 Sadece kasılmalar biraz daha fazla olacak. Ee çocuk çıktıktan sonra rahatlayacağım. O günden beri korkum azaldı biliyor musunuz? Yalan yok dikişten ben de korkuyorum ama sonuçta uyuşturulacak. Diş tedavimde çok korkuyordum gitmiyordum ama artık dayanılmaz olunca gittim. uyuşturulunca dişimde de bişey hissetmedim. Dikişlerle ilgili de kendimi öyle rahatlatıyorum. Uyuşturulduktan sonra hissetmeyeceğim zaten.

User22 idrar sıkıntı olmadı bende enfeksiyon da vardı belki de o yüzden başlarda biraz yanma olmuştu sonra ikisi de geçti. Büyük tuvalet de korkumdan bi kaç gün yapamadım açıkçası daha sonra kayısı falan yedim dışkım katılaşmasın diye bi kaç gün sonra çıktım büyük tuvalete de sorun olmadı dikişlerimde falan. Doğumdan sonra vücut hamileliğe alışırken zorlandığı gibi normale dönmesi de zaman alıyo. Bebeğim 2.5 aylık anca anca vücudum eskiye dönüyo diyebilirim. Ağrı acı durumum en fazla 20 25 gün sürmüştür çok aşırı şiddetli de değildi ki o günler içinde de kendimi zorlamadan yavaş yavaş işlerimi yaptım dikişlerimi zedelememek için yoksa

User22 2 ay önce normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum çok canı az nazlı biriyim ama asla kötü diyemeyeceğim bir doğumum oldu :) doğuma kadar yapabileceğiniz hareketleri destekleri yapın stres yapmayın ben hiç ama hiç stres yapmadım sancılarım başladı ben kahvemi alıp yürüyüş yaptım aceleci olup strese girmedim gecesine hastaneye gittim :) vücudun doğuma uygun yaratıldı merak etme çok kollaay hiçbişey yok diyemem tabi ki sancı çekerken zorlanıyor insan epidural aldım ben yorulduğum için epidural almak çok iyi bir fikirdi dinlenmiş oldum açılmam devam ederken :) minicik bir dikişim de oldu ama dikişler doktora mı bağlı bilmiyorum ama benim hiç ağrımadı yani bi haftaya kaynadı üstüne oturmamaya çalıştım sadece o kadar. Doğum anı çok güzel sancı çekmek zor evet ama doğum anı çok güzel o kavuşma 😍 (her iki doğum şekli için tabi ki ) önemli olan sağlıklı olmanız ikinizin de ama bir sorun yoksa normal doğum deneyin derim ben normal yaptığım için memnunum :)

User22 12 gün önce normal doğum yaptım dikişim yok. Çataldan inip kendim giyinip odama gittim, eve geldim duşumu aldım vs. Yani normal hayatıma devam ettim

User22 biri sana doğum hikayesi anlatmaya başlayınca ordan kaç. Herkesin doğumu farklı. Aynı kişi 5 çocuk doğursun 5 cocugunda hikayesi farklı olur. O yüzden normal doğum istiyosan kendine yapabilirim de. Allah yardım eder. Bebeğini kucağına aldığında dert tasa kalmıyor.

Zumzumm Özellikle birşey yapmadım aslında. Normal hayatımda da hareketli yürüyen eden hareket halinde olan biriydim. 9 ay boyuncada şansıma rahat bir gebelik geçirince öyle pek yatmadım yani yine hep yürüme olsun, bisikletim vardı bisiklet sürmek olsun, bunlara devam ettim. Son 2 ay hep evde temizlik yaparken faydası olur belki diye kendimce yerleri elimle çömelerek sildim. Korkmuyordum normal doğumdan denemek istiyordum işler rast giderse normal olsun kafasındaydım akışa bıraktım. Zayıf biriyim bu arada hamilelik boyuncada 6 kilo aldım sadece. Bebeğim 3200 doğdu 39+3 te. Gece nişanım gelmişti sabaha karşı adet ağrısı gibi ağrı oldu hastaneye geçtim 2 cm açıklık var dediler. Doktoruma güveniyordum normal doğumu destekleyen birisi zaten. Suni verdirtti hızlı ilerleyelim dedi hızda sever kendisi 😂 Sabah 9 da başladık öğlen 1 de suyumu patlattı doktorum, 2 de doğumhaneye geçtik. Suni sancılarda tahminimden daha iyiydi yani acı eşiğim yüksekmiş öyle dediler iyi karşılıyorsun dediler. Yatarak ve su altında karşıladım sancıları. Doğumhanede de 4-5 ıkınma sonrası doğum gerçekleşti. O anki rahatlamayı anlatamam. @Yagmursahdam

Aysee1123 tam benim gibiymişsin canım. Ben de 6kılo aldım ve zaten spor yapan biriydim hiç bırakmadım hala hareketliyim,inşallah benimki de böyle bir doğum olur. 39.haftaya girdim bugün bakalım