Kelebekmisaliihayat Ugu324 ecir kökünden gelir, yapılan bir şey karşılığında alınan demek. Mükafat, sevap gibi anlamları da var. Ben söze düzgün konuşuyorsam , siz de düzgün konuşmak zorundasınız, saygısızca laf edemezsiniz.
Kelebekmisaliihayat Ugu324 fetva veren hocalar caiz demiş. Ben caiz olmasından bahsetmiyorum. Başka anlamlarının da olduğundan bahsediyorum. İsim koyarken iyi araştırmak lazım diyorum.
Esrass21 Benim eger bir kizim olursa ismi minel zümra olucak anlamini arastirin cok hos sizde koyabilirsinjz
Boncukk123 Flankes ıkıncı olarak koyulabilir canım dilersen onu da ekleyerek çağırabilirsin ama dediğin gibi vefat etmis birisinin ismini koymak bana dogru gelmiyor Rabbim sabırlar nasib etsin size Allah ablana rahmet eylesin 🌸🤲🏻
Kelebekmisaliihayat Flankes sizlere onu hatırlatması bakımından başlarda olumsuz etkileyebilir. Sonrasında alışınca nasıl olur bilemem. Ben çevremdeki bi ismi vermek konusunda olumlu bakmıyorum. İçinize sinen başka isimler olacaktır. Baktınız içinize sinmedi , bu ismi koyarsınız. Sizin bileceginiz bir şey. Başınız sağ olsun, Allah mekanını cennet eylesin. Sizlere sabır versin. Allah sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin🌸
Minikperi Ugu324 Ecr Allahın hediyesi demek hatta direkt ücret demek Ecrin ise tenvinli halidir yani aslında Ecrin diye bir kelime yok.
cutecik Flankes bence koyma kaderi benzemesin derler birde yeni vefat etmiş zaten mekanı cennet olsun dinen güzel isimler istiyosanz anlam olarak çok daha güzelleri var eşiniz size bırakmş ne güzel ama aynı şeyi o isteseydi eminim ki koymazdınz
Flankes cutecik onun ablasının ismi de çok güzel düşünüyorum neden olmasın, bana kendisi teklif etti bu arada
cutecik Flankes sen dedin ya vefat etmiş birinin yeni doğana konulmasına karşıyım diye ona istinaden dedim bende birde çok yeni kaybınız söylediğiniz her an içinizdeki ateş kor gibi yanmaya devam edecektir yeğeninizin yanında bebeğinize seslenseniz ismiyle belki acaba annemi mi çağırıyolar diye düşünüp etkisi daha zor olabilir o yawrucak içinde😔
Nur_11 Flankes canımm ben Rabbim nasip ederse inşaAllah bir kızım olursa 2 isim var aklımda kura cekicem seninlede paylaşmak isterim fikir olsun🫣 NURBANU : Işık saçan hanım ya da güzel yüzlü kadın anlamlarına gelen Nurbanu ismi en sevilen kız çocuk isimlerinden biridir. Aydınlık kimse ve güzel kişi olarak da anlamı bulunmaktadır. Nur yüzlü kişi nur yüzlü kadın olarak isim anlamı taşımaktadır. EFNAN SENA : cennette bulunan güzel bir ağaç olarak adlandırılmaktadır. SENA : Sena, Kur’an’ı Kerim’in Nur suresinde kullanılmaktadır. Nur suresinin 43. ayetinde geçen sözcük, şimşeğin parıltısı anlamındadır. Bu ayet Allah’ın yaratma kudretini anlatmaktadır.
Flankes Nur_11 ismin kaderi vardır derler ilk yazdığınız isim çok hoş mesajlar veriyor hepsi de çok güzel ama ilkini düşünün😊
Flankes cutecik evet bu konuda çok haklısınız, eşim bahsini açmasaydı ben hiç dile getiremezdim zaten sonra aklım karıştı bi buraya yazayım dedim ama doğru olmamalı