Snmlsn Deletedmom_112 evet mesela ben de dün sildim süpürdüm bugün halim yok yarın yapacağım wc banyoyu o yüzden. Yavaş yavaş yormadan kendini 🥰
Deletedmom_112 Snmlsn wc banyoda domestos kullanıyor musunuz domestossuz sanki temizlenmiyormuş gibi geliyor ?
Mamaegi Deletedmom_112 ben neredeyse her gün çalıştırıyorum kendim de 2 günde bir toz alıp siliyorum yerleri
Snmlsn Deletedmom_112 söyle yapıyorum. Domestos döküyorum bir saat filan girmiyorum tuvalete. Sonra maske takıyorum hemen yıkıyorum. Çok solumuyorum domestosu. Ama her defasında da kullanmıyorum bazen cif filan kullanıyorum.
Kelebekmisaliihayat Deletedmom_112 ben çamaşır suyu döküp bırakıyordum. Yarım saat sonra eşim temizliyordu. Çamaşır suyu deterjan gibi şeyleri solumamaya çalışın.
Deletedmom_112 Snmlsn bende döküp maske takıp temizlyeim o zaman forumdan baktım herkes domestos kullanıyormuş bişey olmamış
Deletedmom_112 cokbilmismom ilk 3 ay bende hiç bişey yapmadımda artık 19 olcam nerdeyse çok sıkıldım :)
Kelebekmisaliihayat Deletedmom_112 maske ne kadar etkili olur bilmiyorum, o benim de aklıma geldi ama denemedim. Yıkandıktan sonra bile kokusu çıkmıyor, gitmiyor. Bilmiyorum abartıyor muyum? Çamaşır makinesini bile ekstradan durulama yapıyorum deterjan kokusu çıksın diye.
Deletedmom_112 Kelebekmisaliihayat yaa ben hiç ektra durulama falan yapmıyorum. Evde hiç iş yapmıyor musunuz siz ?
Esracigdem Deletedmom_112 ev süpürmek yerleri silmek gibi karinçi basıncını arttıracak hareketler den kaçının. Yükseğe uzanmak uzanarak bir şey bir yerden almak bunlar zararlı hareketler zaten yaparsanız karnınız ağrır. Kendinizi çok yormadan yapabildiğiniz kadar işleri yaparsınız. Mesela ben bulaşıkları makineye yerleştiriyordum ama dolaplara eşim yerleştiriyor. Yemek hazırlıyorum ama evi süpürüp silmiyorum toz alıyorum. Çamaşırları yıkıyorum ama balkona uzanarak astığım için balkona asmıyorum içeriye asıyorum gibi
Deletedmom_112 Esracigdem yaa evet bende hiç bi iş yapmıyordum bugün dikkat ederek başladım bakalm . Çamaşır asmakta karna basınç yapmıo mu ama makineye eğilmek sepeti kaldırmak falan sepet yerseyse sürekli yerden eğilil alıp asmak
Sadeceanne2 Deletedmom_112 bir doktor var Kağan Kocatepe idi yanlış hatırlamıyorsam. Sağlıklı olan gebeliği. Ne kadar uğraşı RSAn. Elzem durumlar hariç Düşürmek çok zor demişti. Çok zorlamadan Sağlıklı beslenerek hiç bir şey olmaz Allah’ın izniyle
Deletedmom_112 Sadeceanne2 evet çok seviyorum kağan kocatepeyi doktorumda aynısını diyor evde sürekli yatarsanda hasta olursun aslında diyor ben kendim korkuyordum yapmıyordum
Kelebekmisaliihayat Deletedmom_112 başlarda dinlene dinlene yapıyordum, şu anda annemdeyim. Annem bebek gibi bakıyor, bir şey yapmıyorum.
Esracigdem Deletedmom_112 squat yapar gibi eğilin belinize yük bindirmeyin. Doktorum bişry olmaz demişti biraz hareket iyidir demişti
Melekecre Deletedmom_112 çok eğilip kalkma,ağır şeyler kaldırma,çok uzak şeylere vs uzanma, ani hareketler yapma,yataktan vs kalkınca ters hareketle kalkma,baş dönmen ,tansiyom düşüklüğü vs gibi şeyler varsa bir yere tek gitme,
bimuallime Deletedmom_112 İlk gebeliğimde 40. Haftaya kadar temizlil yaptım. Korkma herşeyden kuzum. Ben evi döküyodum can sıkıntısına. Ama ne yapmadım uzanmadım. Perde asmak dolap üstü silmek gibi. Bir de temzlik kovalarını az doldurdum. Taşırken. Ama mutfağa çıkıp dolap da sildim banyoyu da saatlerce fırçaladm. Temzlik malzemelerimi doğal almıstm kokusu midemi bulandırıyodu. Şimdi 2. Gebeliğim bugün on ton iş yaptm. Şu an evde gram toz yok. Burda şu detay var ben temzlik yaparken dizi açarm kendimi mutlu ederim beni rahatlatıyoe uzun süre otursam yatsam ev bana batar. Ama eğer senin evin topluysa çocuğun da yoksa şu an git dşarı yürü dolaş ya da az az ev topla. Yeterki aşırı hareketsiz olma. Bir de sakın ağır şeyler çekme itme
Deletedmom_112 bimuallime evde çocuk yok ama evde sıkılıyorum ev işi yapmak bana terapi gibi geliyor dışarı tek çıkmaktan korkuyorum maşallah siz her şeyi yapmışsınız çokta esirgememek lazım rutin devam etmek lazım demekki
Deletedmom_112 Kelebekmisaliihayat bende şu an ortalardayım başlarda yattım şu an dinlene dinlene yapıyorum benim bakacak kimsem yok