Deletedmom_112 Merhaba güzel anneler 🌸 İlk hamileliğim temizlik yaparken çok tedirgin oluyorum bi riskimiz yok çok şükür ama dikkat etmem gereken şeyler var mı acaba? Günlük ev işlerinde süpürüp silerken eğilmek falan zararlı mı ? Ya da çamaşırları atarken asarken hep bi tedirginim onlardan bişey olmaz di mi ? Şunu yapma dedikleriniz neler acaba ?
Deletedmom_85 Deletedmom_112 çok yükseğe uzanmamaya çalış bardak alirken tabak çanak vs. Ben pek dikkat etmemistim ama Allah korudu yine de önlem almak lazım
tugbadurmaz34 Deletedmom_112 çok şükür benimde riskim yok ama dikkat etmemiz gereken şeyler var tabiki de mesela kova süpürge gibi şeyleri kaldırma ben suyu doldurduğum yerde bırakıyorum oradan temizleyip geliyorum süpürgeyi sürüyorum kirli sepetini eşim sabah gitmeden makinanın yanına koyar yıkarım bende yani mümkünse ağır olmayan şeyleri yap yerleri mesela benim baş dönmem çok olduğu zamanlar sandalyeye vs çıkıp bir şey almıyordum onun dışında normal viledayla sil süpür toz al yapabilirsin halıların ağırsa sar kenarda beklesin her şey bebeğimiz ve bizim sağlığımız için 🌸💕
MelteM2cck Deletedmom_112 valla çok dikkat edin. Benim 2.gebeligim. 22 haftadayım. Mutfak camım tezgah üstü. Dün sadece mutfak camimi silmek istedim tezgahın üstüne 2 dizimin üstünde durarak. Ama belim tutuldu kıpırtadamiyorum
Zeyna01 Deletedmom_112 22 haftalık hamileyim cam perde kapı mutfak dolapları çıkıp silip iniyorum haftada bir mutlaka mutfakta kapakları siliyorum 22 haftada en az 2 kere cam sildim ben kasmiyorum her işimi yapıyorum
Deletedmom_112 tugbadurmaz34 süpürüp silerken eğiliyoruzya bişey olmaz di mi yada çamaşırları makineye atarken çömeliyoruzya
tugbadurmaz34 Deletedmom_112 yani eğilip kalkarken dizlerinin üstüne eğildiğin sürece sorun yok doğrudan eğilme ya da doğrudan yukarı uzanma
Melekecre Deletedmom_112 çok eğilip kalkma,ağır şeyler kaldırma,çok uzak şeylere vs uzanma, ani hareketler yapma,yataktan vs kalkınca ters hareketle kalkma,baş dönmen ,tansiyom düşüklüğü vs gibi şeyler varsa bir yere tek gitme,
Nesr Çamaşır suyu ve çok ağır kokan temizlik maddelerine dikkat etmelisin ben ilk hamilelğimde çok dikkat etmiştim şimdi 2. Bebeğime hamileyim yine dikkat ediyorum
Deletedmom_112 MelteM2cck ayy çok geçmiş olsun çok üzüldüm hemen iyileşir inşallah. Ben 3 aydır bi iş yapmadım aşırı sıkıldım büyük temizlik değilde ufak ufak ev süpürmek toz almak gibi yapmak istiyorum eşim bi iş bırakmıyor sağolsun ama sıkıldım bu durumdan hasta gibi
MelteM2cck Deletedmom_112 çok teşekkür ederim. Bende eşimden gizli yaptım zaten söylemedim cam silerken oldu diye. Diğer büyük camları eşim silecek. Bende sıkıldığım için yapmaya çalışıyorum. Ufak ufak yapın siz hem hareket oluyo. Ama çok yormayın kendinizi
Snmlsn Deletedmom_112 ben şu amda 38. Haftadayım hala her şeyi yapıyorum. Sadece daha yavaşım. Daha dikkat ederek yaptım. Riskin yoksa her şeyi yapabilirsin sadece dikkat et
Deletedmom_112 MelteM2cck tamam canım çok sağol bugün ufaktan süpürüp silip başlayacağım aylsr somra ilk defa yapacağım özlemişim
Snmlsn Deletedmom_112 evet mesela ben de dün sildim süpürdüm bugün halim yok yarın yapacağım wc banyoyu o yüzden. Yavaş yavaş yormadan kendini 🥰
Mamaegi Deletedmom_112 evi robota süpürtüyorum haftasonları da eşime onun dışında uzanmadan toz alıp viledayla yerleri siliyorum yine nevresimleri falan kendim değiştiriyorum ağır şeyler kaldırmıyorum itmiyorum normal devam ediyorum şimdilik ilerleyen dönemde bunları bile yapamam belki 😂
Deletedmom_112 Mamaegi robotu her gün çalıştırıyor musun ben 2 3 günde 1 çalıştırıyordum her gün açsam daha mı iyi olur acaba ?
Mamaegi Deletedmom_112 ben neredeyse her gün çalıştırıyorum kendim de 2 günde bir toz alıp siliyorum yerleri
cokbilmismom Ben 11. Haftadayım gebeliğimin başından beri hiç süpürge vileda yapmadım istesemde yapamıyorum kalçam çok ağrıyor eğildiğim gibi sancı giriyor. Çamaşırları eşimle beraber asıyoruz sepeti taşıyor büyük şeyleri asıyor vs. Ve ya kayınvalidem ve annemden yardım istiyorum nevresim falan yıkadıysam yakınımdalar. Robotu hergun çalıştırıyorum her gün süpürüyor hafta da iki gün siliyor. Tozları aliyorum bir tek. Çok kötü olduğum günler eşim yapıyor bulaşık işini ama geneli bende makinayı doldurup boşaltıyorum yemek yapıyorum ama yüksek yerlere uzanmıyorum. Bu şekilde yapıyorum kendimizi yormamızın hiç bir anlami yok yanımızda yardımcı olabilecek birileri varsa eğer 9 ay bizi idare etsinler 🙈😂
Deletedmom_112 cokbilmismom ilk 3 ay bende hiç bişey yapmadımda artık 19 olcam nerdeyse çok sıkıldım :)