Syda78 queencz sene başında anlaştık biz 3.600 ücreti eğer bu aylarda yenilenseydi kesin 10-13 bin arası olurdu 🫠
Tupbebekile 10 yıldan sonra sorgusuz çıkarma hakkı 5 yıldan sonra kira artırıım hakkı anlaşmamızlık durumda ise çıkma istemi hakkı var. Direk mahkemeye gitmek arabulucu ile görüştürürler . Sitedetim demişsiniz ortalama kirası 7 bin ise bunu kanıtlayanilirseniz arabulucu ile işiniz daha kolay olur . Rabbim en yakın zamanda ev sahibi yapsın inşallah
queencz Tupbebekile Amin. Teşekkür ederim 🙏🏻 valla nasıl kanıtlarız bilemiyorum. Kira tespiti için kendileri geliyormuş sanırım dava sürecine girersek eğer. Benim endişem hakimin 18’i kabul etmesi 😂😂
Pamuk Aytlkya Bu Türkiye için geçerli değil malesef etrafımda birçok kişi başvurdu rekabet kurumu enflasyonun oynak olduğu icin müdahale edemediklerini söylüyorlar
aslikls3 queencz Öncelikle kendisi ya da alt ve üst soyu oturmayacaksa sizi evden çıkaramıyor. Dava sürecinde de önce arabuluculuk olur anlaşamazsanız dava açılır. Kira tespiti çevredeki kiralara göre yapılır. Söylediğiniz gibi aynı sitede yeni kiralar 7000 civarında ise yine aşağı yukarı o civarlarda bir tutar belirler bilirkişi. Siz eski kiracı olduğunuz için size bilirkişinin belirlediği rakam üzerinden indirim yapılır(%30du yanılmıyorsam) o tutar üzerinden yeni kira belirlenmiş olur. Tabi bu süreç 1.5 yıl net sürer yönetmelikte henüz bir değişiklik yoksa 1-2 yıl sürüyor 😌
queencz aslikls3 ½ yıl sonra sonuçlansa enflasyondan dolayı ev sahibi yine zararlı çıkıyor. 😅 anlaşmak varken böyle yapması ne gereksiz. Neyse hayırlısı olsun..
tugcesakzci aslikls3 artık o kadar sürmüyor maalesef belli bir yılı doldurduğu için mahkeme ev sahibine kira hakkı tanıyor yoksa kiracının çıkması yönünde karar veriliyor mayısta açılan davamız eylülde sonuçlandı. Kısa dönem kiracı olsa dediğiniz gibi oluyor ama kısa dönem değil 5 yılı dolmuş ev sahibinin kiracıdan daha fazla hakkı var
aslikls3 queencz Öyle tam olarak o kadar sürüyor zaten dava açılışı davanın görülmesi dosyanın bilirkişiye gitmesi bilirkişinin keşfe çıkması raporu yazması tekrar mahkemeye göndermesi mahkemenin davayı görmesi karar çıkarması vs vs hadi sakin bir şehir ya ds ilçe olsun en erken 1 yıl 😂
queencz Allahım herkese vicdan merhamet versin. Gece gece ben stres oldum. Hiç sevmem belirsizliği maalesef 🥲🥲
-Sibeluludas- queencz aynısı bizimde başımıza geldi kanunen 5 yıl dolunca ev sahibi istediği kadar arttırma hakkına sahip oluyormuş bizide dava etmişti ordan öğrenmiştik mahkemede orta yolu bulamadık mecburen tayin alıp taşınmak zorunda kalmıştık umarım sizinki güzel bir şekilde sonuclanir
aslikls3 -Sibeluludas- hayır 5 yıl dolunca istediği gibi artırma hakkı yok yanlış bilgi kimden aldıysanız
queencz -Sibeluludas- peki dava masrafları da sizin üstünüze mi kaldı, nasıl yaptınız? 🫠 Çok geçmiş olsun bu arada. Neyse ki tayin hakkınız varmış. Benimki çakılı kadro, tayindir eş durumudur maalesef yapamıyoruz. Kaldık burada ben doktoramı bitirene kadar😂
queencz aslikls3 sonra bu durumda bizden toplu ödeme yapmamız gerekecek. İki ucu boklu değnek yaaa. 😓😓😓
-Sibeluludas- aslikls3 valla avukat söylemişti besyil dolunca tekrardan istediği fiyatı belirleyebilir dedi arabulucuya falan gittik ama sonuçlanmadı malesef taşınmak durumunda kaldik
-Sibeluludas- queencz davayı karşı taraf açtı arabulucuya falan gidildi apartmana birilerini gönderdiler oturanların ne kadara oturduğunu falan belirlediler bir dava görüldü anlaşma sağlanamadı ileri tarihe atıldı biz taşındık sonrasında baktık olacak gibi değil şehir degistirince davayı geri çekmişler birşey odemedik ev sahibimiz kendi kendine karşıladı sanırsam bize bildiri yada herhangi bir ücret için birteblig falan gelmedi
Mavidunyamm queencz Ya isterseniz 100 bin TL maaş alın o size özel bişey ama 2500 den 18 bine çıkarmak çok büyük hakszlk. İnsanlar halen ders almamışlar galiba onca deprem, sel, savaş …… Bu arada bizimki de 3 binden 6000 yaptı kiramizi birkaç ay önce 😐
queencz Mavidunyamm geçen sene arkadaşımız 4bine kiraya çıkmıştı. Ne kadar çok demiştim şimdi şu olanlara bak 😂 Allah hepimizi tez zamanda ev sahibi yapsın
aslikls3 -Sibeluludas- sözleşmenizde böyle bir ibare yoksa istediği gibi belirleme hakkı yok. Sadece 5 yıl dolunca kira tespit davası açma hakkıma sahip oluyorlar onun da ayrıntısını yukarıda anlattım 🌸
-Sibeluludas- aslikls3 valla doğrudur pek bilemiyorum bende avukat söylediği için söyledim ifade belki yanlış olabilir ama öyle bir açıklama yapmıştı o yüzden söyledim