karaguzelirem_ Selam kızlar sorum şu ki ben hamileliğin başlarında demir ilacına başlamıştım içtiğim süre boyunca hep kabızdım sonrasında karaciğer enzimlerimde ki yükseklikten dolayı bırakmıştım 2 ay kadar, ama doktorum dün yeniden başlamamı söyledi benim için kabus günler geri döndü çünkü ne zaman demir ilacını içsem hep kabız oluyorum ne yesem içsem de faydası olmuyor sizde de durum böyle mi ? Ve simsiyah oluyor genelde tuvalete çıktığım da 🙄 çözümü olan varsa yardımcı olursanız sevinirim
Cerenbelis1 karaguzelirem_ hangi ilacı kullanıyorsunuz ben toz kullanıyorum tadı güzel ve kabız yapmadı
hsrtt_ karaguzelirem_ merhaba demir ilaco beni çok kötü yaptı.Taş gibi bir şey çıkardım birgün o kadar zorlandım siyah dışkı zaten hep oluyor.İlacımı değiştirmesini istedim doktorumdan değiştirince daha iyi oldum.Bir de sabah aç karnına kefir içtim.Erik suyu kaynattım onu içtim onlar biraz daha rahatlattı ama ilacım değişince biraz daha rahatladım.
Filiz_76 karaguzelirem_ bende de siyah oluyo ama kabız olmuyorum tersine ishal yapıyo maf sdiyo beni anlamadım gitti
karaguzelirem_ Cerenbelis1 Gynoferon ismi inanılmaz kötü yapıyor beni, acaba doktoruma danışsam başka bir ilaçla değiştirir mi yaa çünkü içtiğim andan itibaren hemen kabız yaptı
karaguzelirem_ hsrtt_ Kefiri bende deneyeceğim herkes söylüyor, bol su içiyorum ama yinede faydası yok 🙄 karnımın taş gibi olmasından anlıyorum tuvalete çıkma hissi de geliyor ama lavaboya gidince oturunca yapamıyorum ya çok rahatsız ediyor 😏
Bimiyendis Ben de şöyle beklyim, benim de çözemediğim bi problem bu. En sonunda 5lik zeytinyağı şişesini dikicem kafaya 😂🤦
badem1 Bende de oluyor kabızlık demir ilacindan dolayı ama şuan doktorum başka bir ilaçla değiştirdi şuan kullandığım demir ilacı daha iyi geldi hala kabizim orası ayrı ama diğerinde mafoluyordum🫣
karaguzelirem_ badem1 İsmi ne şuan ki kullandığınız ilacın? Ben Gynoferon isimli demir ilacını alıyorum
karaguzelirem_ Derinnmom ay kabız olan ishal olsam keşke diyor ishal olanda kabız olsam diyor mu acaba bilemiyorum hangisi daha kötü 🙄🙈
Cerenbelis1 karaguzelirem_ evet doktora sorabilirsiniz ben laktope stıck kullanıyorum çok memnunum doktorumda aynısından kullanmış iyi bi ilaçmış devlet karşılamıyo ama 300 lira gibi bi fiyatı var
Derinnmom karaguzelirem_ kız Allah sizi kahretmesin kabız oldum bugün sjdkdkdmdjd bi insanın dışkısına da nazar değmez be ahahahah
esraa1717 karaguzelirem_ karaguzelirem_ Renk normal diye biliyorum benim de siyah ama kabız yada ishal olmadım normal
Slc Bende gyno Ferro sanol kullanıyorum geceleri alıyorum hiç içim de bulunmadi iki üç bardak su içiyorum yatyorum sabah kalkınca iki bardak su içiyorum aç karnına kahvlti dan sona lavaboya gidiyorum direk kızlar su için sadece bence ılık su norml içme suyu
karaguzelirem_ Slc Çok su içebilen birisi değilim kendimi zorluyorum eşime. 1,5lt sulardan aldırdım ne kadar içtiğimi o şekilde daha net anlarım diye şuan günlük 1,5-2lt arası anca içiyor hazır su 🤷🏻♀️ yarın kefir alıp kefir içmeyi deniycem umarım işe yarar 🙄
Derinnmom Filiz_76 yumuşak oluyor yani rahatsız değilim kilo almamı engelliyor 😂😂 ama bugün kabız oldum nazar değdi sjdkdkdkjd
23kubra23 karaguzelirem_ doktora sordum bu gün aç karnına içersen ishal tok karnına içersen kabızlık yapar dedi ben bıraktım dikişliyim riske atmamam damla kullanmamaya geçmek istiyorum
karaguzelirem_ 23kubra23 Ben aç karnına içiyorum kahvaltımı 1 saat sonrasında yapıyorum mesela ama buna rağmen beni kabız yapıyor nedense bıraktığım dönem de o kadar rahattım ki günde 2 kere tuvalete çıktığımı bilirim ama şuan resmen eziyet 🤷🏻♀️
Eminekorkszkdl karaguzelirem_ hangi demir ilacından sonra karaciğer emzinlerıniz yükseldi ? Bende aynı sorunu yaşadım şimdi sidefere geçtim bakalım bunu kontrol edicem
karaguzelirem_ Eminekorkszkdl Kuzum ben Gynoferon decavit ve corasprin kullanıyordum doktor kan tahlili idrar kültürü istemişti benden bundan 2 ay önce kadar yaptırdığım da çıkan sonuçlarda karaciğer enzimlerimde yükseklik olduğunu söyledi ve 1-2 ay kadar kan sulandırıcı dışında kullandığın ilaçları içme bi takip edelim demişti ama sanırım düzeldi ve şuan tekrardan başladım ve aşırı sinirimi bozuyor