• Öneri
  • Doğum sonrası olaylar.

Belginylmz
Oldum ben kotu , sorunluu bir insan eşimlede aramız acılıor

aslikls3
Bu saabh göndermedim diye eşim soylendi gitti tek bebek senin zatn yat dinlen seni çok düşündüğümden bole oluyor karısmam arada sever gecerim diyerek gitti işe

Fasi ayyyy ne benim ailem ne eşimin ailesi asla karışamaz her zaman herkes fikir söyledi. Ama hep en son ben ne dersem o oldu bu konuda net oldum asla taviz vermedim. Zor oldu evet ama kızım 2,5 yaşında ve şimdi hamileyim öpme kucak vs asla izin vermiyoruz. Toplum içinde eşime bir bakıyorum hemen alıyor kucağına geçen kaynım diyor bu bebekte çok takıntılı olmazsın dimi bende dedim 33 yaşındayım değişemem ki herşey aynı olacak 😀bence taviz verme bırak küsen küssün

Fasi
    Bi tane doğru düzgün aklı başında bi kayınvalide yok yemin ederim sanki hepsi el birliği ile sinirlerimizi bozmaya yemin etmişler. Birde bende çocuk büyüttüm diye üste çıkmaları yok mu gördük nasıl çocuk büyüttüklerini onların zamanları ile bizim zamanlarımız Bir değil bunu bir türlü kabul edemiyorlar. Benim bebeğim de mama ile besleniyor kayınvalidemin aklı kesmiyor çocuğa mamayı bir dayıyor neredeyse biberon bitirene kadar içiriyor. Ne yapıyorsun sen niye bu kadar verdin diyorum e ne yapayım çocuk içiyor diyor. Çocuk onun kucağında olduğunda feryat figan ağlıyor dönüp de bana vermiyor bile artı kendi susturamıyor da.: gerçekten herkesten ne kadar uzak olursan o kadar iyi kocana bırakma kendin göster tepkini onların ilk torunuysa senin de ilk çocuğun O yüzden kimse kimsenin heyecanını tolerans edemez.

Kayaozge
      MMayı kötü bişey olarak goruyor eşimede onu aşıladı bide guzelce rıca etsem bile bi ağlama cıkarıyor herkesi uzerime salıyor kendı dediklerini kimseye demiyor bende bole bole dedin dıye ona sorsanız beni idare edip alttan alıyormus lohusayım dıye sesini çıkarmams

Fasi okurken gerildim ve sinirlendim mama yerine ıhlamur nedir Allah aşkına kafayı mı yemiş tövbe yarabbim o bebek duymuyorsa mecbur mama içecek o eşin de bunları göre göre daha niye annesini dinliyor çıldırmamak elde değil

• Fasi bunu yanıtladı.

Yazmelegi_
          Psikolojık olarak sorun bende diycem o noktoya geldım artık dogum yapalı 3 ay oldu toparlanamadım resmn

Fasi

Fasi canım öncelikle lohusayken yaşadıkların için çok üzgünüm. Kusura bakmasın kayınvalıden 4 tane büyütmüş olabilir bıraksınlar da sen de kendi doğurduğunu büyüt. Benim Allah’ıma çok şükür sütüm ilk 3 gün gelmiyor ama sonrasında maşallahı vardı kimse laf bile edemedi hele ki çocuk 1 ayda 2100 gram aldı yani 3600 Doğan bebegım 5700 du doktor dedi mama vermeyin dedik vermiyoruz o zaman en az 2 bazen 3 saat gece uyuyorsa 5 saat dokunmayın acıkınca o uyanır dedi kolik problemi vardı bazen sancıdan benim mememi tutmak istemıyordu daha 40 çıkmamış kapımın önüne pazar kuruluyordu annem de 10 gün sonra evine gecmıstı kayınvalıdem çok yakındı çağırdım gel dedim pazar göreyim bende neyse geldi 10 dk fln sürmüştür pazarım eşim ve kaynımda evde ben mutfakta eşimle malzemeleri yerleştirirken kaynım (18) yaşındaydı o dönem de anne emzirsene demiş ben içeri bir girdim kayınvalidem çocuğu emziriyor tabiki olay cıkarttım hatta 1 yaşına kadar asla tek ona bırakmadım kendısi bana koz verdi ya zaten benim mememi istemiyordu başlarda ya senin yüzünden tiksinseydı ayrıca bebek bu yapışsa çekse su bile gelse babasıyla süt kardeş olucak bu nasıl bir kafa yok işte kaynın öyle deyince bende merak ettim diye açıkladı ama yok kabul etmedim. Sonra ben kilo verdim 1. Ayımda almaya başladım baktı benle başa çıkamıyor herkesin ortasında pis şişko bilmem ne fln dedi annem de dediki hatta o kilolar 1 günde alınmadı öyle hemen kolay verilmez dedi ama yok onun beli incecikmiş bilmem ne dedi annem de dediki onu sen değil ben doğurdum senin doğurduğun sana benzıcekmı dedi ve kızı doğum kılosu da veremedi emzıremedıde emmedi bebek sütü de yokmuş öyle demişti. Yani cıkar hepsinin acısı ama eşim annesiyle konuştu kılosuna laf etme ben konuşmuyorum sana ne oluyor gıbılerınden yok oğlum şaka fln dedi bir yerde daha yaptı kalabalık erkekli ortam da en son ben bir patladım eve gelip özür dilemişti. Yani demem o ki siz sakin kalmaya çalışın eşiniz görsün ve ebeveynlik olarak kendine güvenemiyor da annesine mi güvenip yapmış çocuk. Kimse kusura bakmasın en başından beri diyorum benim çocuklarım benim kararlarım ben büyütcem.

Kayaozge ay benim arkadaşımın kayınvalidesi mükemmel 15 aylık oğlu vardı şuanda 5 gündür ikiz kızları da oldu kayınvalidesi gelinin evine geçti misafir de kabul etmıyor öyle güzel bakıyormuş ki oğluna da annesinin ikizlerle daha fazla zaman geçirmesi için çocuğu oyalıyormuş ayrıca görümcesi de kalıyor yanında yani çok şanslı bazıları ya 😅🥹

Fasi tavır alsınlar boşver küçücük bebek annesi benim onunlada bir tek ben ilgilenebilirim deyn alınan alınsn böyle böyle herkes yerini öğreneck

• Fasi bunu yanıtladı.

@Fasi Benim eltimle aram doğum açısından 2 ay. O benden önde Allah’ıma çok şükür zaten temkinliydim onda ne kadar haklı olduğumu gördüm. Anneler kayınvalideler zaten ben çok merak ediyorum nasıl bakmışlar o çocuklara ya. Kayınvalidem de hem eltime hiç vermedi bebeği hem de sonra bebek düzgün bakılamayıp hastanelik olunca eltimi ve çocuk doktorunu suçladı. Bebek enfeksiyondan hastanede yattı ayrıca yetersiz beslemeden sarılık oldu. Sonra bi gün bi baktım bebek hıçkırıyor diye kırmızı kurdele kesip tükürükleriyle alnına yapıştırıyorlar. Enfeksiyondan yattı bu bebek düşünün 1 hafta. Uzun lafın kısası sizin içinize nasıl siniyorsa öyle yapın hata da olsa sizin hatanız olsun. Sinir oluyorum yeni doğmuş bebeği sahiplenmeye kendi dünyasına hareket getirmeye çalışanlardan. Kocanız da üstenizden gelemeyeceğini anlayınca yola gelecektir çünkü erkeklerin de totosu yok bebek bakmaya falan.

• Fasi bunu yanıtladı.

Fasi Allah yardımcımız olsun öncelikle bende hastane iken kaynanam kalmak istedi bende hayır dedim eşim 2. Soramadı ben istemedim taktir de asla benim istemedim birseyi yapamaz kayınvalidem de huyumu öğrendi sesini çıkaramıyor dudağından öpmesin diyorum annene söyle bi daha yaparsa kalbini kırarım dedim eşime sırf bu yüzden ayda bi kez götürüyorum çocuğu anlamasında sorun var sa görmesin diyorum ben bi kez bile öpmedim çocuğumu hiç sevmem çünkü böyle şeyleri benim çocuğum da emmedi eşim hemen mama aldı beni dinler şükür

• Fasi bunu yanıtladı.

Fasi bir olur iki olur ailesinde tam bir oküz kusura bakma hiç mi ruh halinden anlamıyor. Annesi çok istiyorsa doğursun kendi büyütsün. Bırakma bebegini hiç kimseye kim olursa olsun gerekirse dinlenme çünkü yaptıkları şeyler seni dinlendirmek yerine psikolojik olarak daha kötüye götürüyor. Esinde mecbur anlayacak yap her şeyini o götürüyüm dedikçe ben onsuz duramıyorum de ağla ben dinlenmek istemiyorum bebek olmayınca boşlukta gibi oluyorum de en sonunda pes eder

• Fasi bunu yanıtladı.

Fasi bir bebeğe hele ki yenidoğan bir bebeğe en iyi annesi bakar tamam ilk torun ama öyle yapmaları hoş değil yenidoğan bebek zaten sürekli uyur bu normal birşey yani bende ailenin ilk geliniyim 3 aylık hamileyim gurbetteyim ailemden uzağım eşimin aileside 2 saat uzakta köyde oturuyorlar doğumum hazirana denk geliyor annemde benimle konuştu ilkbaharda senin yanına ben gelcm dedi hem ilk doğumum hemde gurbetteyim diye yalnız birakmak istemiyor kayınvalidemde gelir ama ilk torun olacağı içinde öyle yapamazlar zaten yeni doğan bebekler hassas olduğu için pek opulmeyi kucağa sürekli alınmayı tavsiye etmiyolar yüz vermeyin okadar

• Fasi bunu yanıtladı.

semraveogluslari
                        Moral oldunuz hepiniz artık ben kendimi suçlamaya başlamıstım eşimle bebek doğalı kedi kopeek gıbıyz herkes bnm ıyılığımi istıyor ben sorun çıkarıyormuşum gbi davranıldı

Xxxmelodi666
                        Kayınvalidemi artık çok takmıyorumda eşimle sorunlar olunca aynı evin içinde insan üzülüyor

caglag28
                        Kendimi suclu gormeye baslamıştım herkes karsımda durunca kimseyede kotu bişey demedm kmseyi kırmayım dıye ugrastıkca ben dağılmışım meğerse

mydeno13
                        Dudağından opmekte nedir annesi olarak bızım bile yapmamız doğru değilken bende ıkı haftadır 1 kere 2-3 saatlığıne gıttım esım götrdu yoksa gene gitmzdm

Minigininannesi
                          Birbirimizi anlasak bole olmayacak aslında kendımı anlatamadım kımseye herkes dogrusunda bakıo olaya