Kader-cevahir Selam, sezeryan oldum doğuma giderken bütün kıyafetlerini çıkartıp ameliyat kıyafeti giydiriyorlar yatağının ayak ucunda bir çanta seni hazır bekliyor orada senin için ped, pedini sabitlemek için fileye benzer kilot tarzı bir hasta çamaşırı bu yanlardan yırtılıp kolay çıkabilen, kendini temizleyip tazelemek için bir vücut temizleme ıslak mendili havlu gibi çok kullanisliydi… bebek için alt açma bezi, bezi, pamuğu herşey var.. eğer sezeryan olacaksanız ben şiddetle gecelik tavsiye ederim ben diz boyu tercih ettim çok rahat ettim ilk gu çok kanamam oldu hemşireler sürekli pedini değiştirirken ne onlar zorlandı nede ben, pijama altı olsa kendini çok fazla kıpırdayamam gerekebilir gecelik ilk gün için mükemmel seçenek çünkü onların giydirdiği ameliyat kıyafeti sırtımız , totomuz 😁 full açık ya ben rahat edemedim kendi geceligimi giydim derli toplu oldu. Ilk günü beni kaldırmadılar ikinci gün yürümem icin desteğe gelen görevli hemşire yada krankengymnastik’çi deniyor fizyoterapist ilk kalkış için ne yapmam gerektiğini anlatıp seni kaldırıyor ben çok kolay yürüdüm ve artık kendi pedimi kendim değiştirebilir hale gelince pijama giydim 2. Gün. 2 gece kaldım ben 3. Gün çıktığım için bir gecelik bir pijama işimi gördü yani çok kıyafet almayın derim. Bebek için de ordan kıyafet giydiriyorlar sen eve götürmek için kıyafetini yanına alıyorsun okadar. Sezeryan sabah aç gelmem gerektiği için ameliyathane yanında hemen bekletildigim ebelerin görüşme yaptığı yerde meyve suyu, su çubuk krake,bisküvi v.s olan bir sepet vardı yemek istediğim birşey varmı diye sürekli sordular damar yolu açılınca çubuk kraker yedim birkaç tane . Boyle yani, yemekler konusunda türk tipi beslenmeye alışıksan zorlanabilirsiin birtek yanına yiyecek konusunda eşin, ailen destek olabilir. Kıyafetten daha önemli konu yeme içme bence.🙋🏻♀️💞 SSağlıkla gelsin yavrunuz ..