FatSon9993 tamamdır bildiklerimi paylaşıyorum, ben sezeryan oldum 39+2 de sanırım 36. Haftadan itibaren her gittiğin doktor açılma varmı diye kontrol etti hastanede de kendi doktorumda da. Bakıyorlar ve evet son ayda sürekli ultrasonda suyunu kontrol ediyorlardı sadece ultrasonda görülür ebeyi sen sadece dogumhanede göreceksin , bol bol su iç evet çok sık tuvalete gidiyoruz ama bol bol iç. Günü nu doldurdun baktılar olmadı suni sancı ile doğumu başlattılar kuzenimin ve 20 dakikada 40+1 de doğurdu ve bebek çıkarken başı büyük olduğu için vajinada yırtık oluşmuş ve ebede kesi atmış 10 dikişi vardı ve bana dediği şuydu bu kadar dikişim olacağını bilseydik senin gıbı sezeryan yapardım 🤭 ve ben çok çabuk iyilestim onun hala sorunları var makata yakın yerdeki dikişleri baya zorlu anlar yaşattı ona ve yaşatıyor. Ama bu kişisel deneyim senin bebeğin kolayca doğar ve bunlara verek kalmaz🙏 yani sorduğun hiç anlattım kesip dikme yaptılar. Ben sezeryan olduğum için ameliyathane elbisesi ile odaya gelince rahat edemedim sırtım, totom açık kısa bir gecelik giydim çok rahat ettim…sonda takılı oluyor, gelip pedimi değiştiren hemşireye de kolaylık oldu pijama canımı yakardı indir kaldır ama ben ikinci gün ayağa kalkınca ve sonda çıkınca kendim pijamalarimi giydim pedimi falan kendim değiştirdim hep. 3. Günüde taburcu oldum kendi istegim ile sadece bir pijama ve bir gecelik işimi gördü. Bebeğe sadece çıkış için kıyafet götürdüm kendimede bir pijama gecelik yetti. Bebek bezi, sana ped, hepsi hastanede mevcut. Zaten yanında refakatçi kalmayacağı için özel oda değilse ikinci gün eksiklerini ihtiyaçlarını tamamlar eşin. Birde tek uyaracağım şey beslenme yemekler türk tipi değil ben yanıma sandviç ve meyve almistim iyi ki almışım 😊 su çay kahve hepsi hastanede var ama yiyeceğini al yanına. Ben yemek konusunda fazla sıkıntıydım kokulara karşı falan. Hatta kolay emzirmem için tavsiyem ip askılı bir üst kıyafet giymen emzirme sutyenin i acman elinde damar yolu serum falan takılı olursa daha rahat edersin, miniş ağlamaya başlayınca kolay ulaşırsın memeye. Şimdilik aklıma gelenler bunlar allah yardım etsin daha 2 haftan vardır bence rahat ol en doğru zamanda gelecektir ters bir durumda doktorlar riske atmaz başlatir doğumu, gerçekten türkiye’ye gore daha ilgisiz gibi dursalarda işlerinde uzman kişiler hepsi… öyle yeni yetme özel okul mezunu hemşire doktorlar yok burda.