eveb19 Selam, dün oldu görüşmem biraz uzun olacak ama detaylı anlatayım benimde hep merak ettiğim konuydu detaylı yazanı bulamadım hiç 🤭
Randevuma gittim öğlen vermişlerdi 12:00 di tam 12:00 da aldılar evraklarimi mutterpass ve insülin oluyorum ben gebelik şekerim var ikisini alıp dosyamı açtı hebamme, 5 dk falan sürdü 12:12 de beni Ctg ye bağladılar Türkçesi sancı ölçer Nts diyorlar ya o.. 30 dk Onu ölçtuler o biterken geldi ebe tansiyonu ölçtü yazdı. O bitti sonra bekleme odasında bir saat bekletildim doktoru bekledim. Sonra kadın dogumcu odasına gittik önce asistan doktor benimle ilgili sorular sordu yazdı ultrasonda bebeğe baktı ön hazırlık yaptı uzman doktor için yine 30 dk bekledim 🙄 sonra uzman doktor geldi yine baştan aynı detaylar ultrason da 15 dk falan incelemeler,insülin Hakkinda sorular, hastalıkların varmı v.s gibi detaylar sonra başladı beni normal doğuma ikna etmeye çalıştı hayır çok korkuyorum dedikçe destek alabilirsin bu konuda çok sağlıklı bir doğum şekli v.s dedi durdu ben istemiyorum dedikçe. En son pes etti bu kezde sezeryanin risklerini bebek için trawma olacağını riskleri anlattı bende herşeyi kabul ediyorum dedim. Tâmam dedi dosyamı hazırladı bu kez Anestezi doktoruna yönlendirdi orda randevum 3teydi ama saat 4 TE ancak görebildi beni ordada gene tansiyon boy kilo ölçümü ayrı bir dosya her doktor kendi işini sıfırdan birdaha yaptı yani yine sorular 😵💫 yani toplamda 5 saatin sonunda gün aldım 36+0 olan günümde…. 39. Haftaya verdi 22 Aralık için… Ama bu günden önce kanama, suyum gelirse , sancı v.s olursa direkt ambulans ile hastaneye gel dosyan hazır dendi buda sonrasında bana mantıklı geldi şuan kim olursa olsun nöbetçi doktor tüm veriler elinde hazır ne yapması gerektiğini bilir halde oldu. Türkiye’deki gibi acil geldi şansa doktor varsa ver narkozu al ameliyata yapmadıklarını anladım 👍🙏🤭 ama çok uzun sürdü çok…
Kuzenim normal doğurdu 3 gün kaldı hastanede 2. Gün duş alabilirsin demişler aldı, ama benim ebemde yanına havlu al Sezeryan doğumda da 2. Yada 3. Gün duş alabilirsin artık dedi bende alacağım havlu-sampuan v.s kişisel malzemelerimi…
Allah yardımcımız olsun 🙋🏻♀️ sevgiler….