27+4 haftalık hamıleyım bu zamana kadar en yüksek olarak 15 8 olarak tansiyon gördüm günde 2 kere alfamet kullanıyorum 30. Haftada ciğer gelıstırıcı istedi doktorum 37 de de böyle giderse alırız dedi bu durumu yaşayanlar var mı aranızda fikirlerınıze ihtiyacım var
Tansiyon yüksekliği
Onukkssevde12 benim de tansiyonum çok yükseldi son ayda
Onukkssevde12 canım hiç ihmal etme bu durumu aynısını bende yaşıyorum hatta 3 gün hastanede yattım daha bugün çıktım hastaneden. 24 saat idrar baktılar o da yüksek çıktı biraz. Sükür bebeğimde bisey yok ama yaşadığım korkuyu anlatamam. 35 haftalık hamileyim bende 37 yi Bi doldur duruma göre bakcaz sezeryan yapcaz dedi bakalım ne olacak
gizemmmm35 bende ıkı hafta da bir idrarda proteıne baktırıyorum Allah’a şükür bir şey çıkmıyor ödemim falan da yok doktorum bır haftalık tansiyon takıbı ıstedı yine perşembe günü gıdıcem bakalım ne dıycek
anneveikibebekli benım tansıyonum 20 haftadan önce de yüksekti son aylarda yukselmedı yani neden olur anlam veremıyorum tuzu falan da kestım
Onukkssevde12 protein kaçağı ve ödem var mı?
Basakhilal hayır yok canım
Onukkssevde12 daha iyi o zaman ama 14 üstü tehlikeli mutlaka dikkat et. Tuzlu gibi tatlı da tansiyonu çıkarıyormuş haberin olsun
Onukkssevde12 ben suan 36 haftadayım benim de 28 li haftalarda tansiyonum çıktı tetenoz aşısı olduğum gun ölçtürmemle öğrendim 14 e 8 di o zamandan bu zamana alfametle geldim günde 2 tane kullanıyordum bugün ve dün 15 9 u görünce günde 3 e çıkarıldı bugunki muayenem de doktorum 37 yi tamamlatip almayı düşünüyorum dedi geçen hafta 2 doz ciğer geliştirici oldum ben çoğu şeyi hayatımdan çıkardım diyebilirim herseyi ölçüp tartarak yedim tansiyonum yükselecek korkusuyla artık paranoyak oldum geceleri kalkıp uykudan tansiyon ölçüyorum insallah dinlenin kendinizi yormayın stresten uzak kalın burda okuduğum şeyler çoğu zaman fikir olarak gelse de beni çok paniğe sürüklüyordu herkesin hamileliği farklı tansiyona ek farklı durumlarınız yoksa doktorunuz sizi en iyi şekilde ilerleyen haftalara yönlendirir takibiniz yapılır biraz güçlü olmakta fayda var herseyin başı psikoloji rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin insallah
Elcoo123- benım tansiyon yüksekliğimin altında sanırım stres ve üzüntü var en ufak bir duygusallığa ağlamaya bıle tansiyonum yükseliyor hamılelıkte de çoğu şeye duygusal davranıyorsun tansiyonum yükselecek mi acaba dusuncesı bile yükseltıyor
Onukkssevde12 yani muhakak etkilediği söyleniyor benim mesela hastane de de yükseliyor evde düşük çıkıyor artık çok yoruldum yani akışına bıraktım
Elcoo123- Hepımızın hakkında hayırlısı olsun Allah sağ Salim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin her güzel şeyin bir zorluğu oluyor işte
Bende gebelikten oncede vardı tansiyon alfamet iciyordum günde 2 tane işe yaramadı birde norvac verdi doktor onla düzeldi günde bir alfamet bir norvac birde kan sulandırıcı iciyorum 12,8 cıkıyor ama dün 13,9 cıktı
Onukkssevde12 Yediklerine içtiklerine dikkat et ve takibini yap canım benim 18 10 çıktı sonuç 35+1 de doğum yaptım
Umutku bebegınız nasıl peki siz nasılsınız nasıl geçti süreciniz
Onukkssevde12 Solunum sıkıntısı olduğu için 11 gün küvezde kaldık zordu onu küvezde bırakıp eve gelmek ama mecburen öyle devam ettik sütümü sağıp sağıp götürdük şükür şuanda ikimizde iyiyiz benimm tansiyon yüksekliği devam ediyorum sanırım kalıcı bakalım