gizem-cbn Gizemd-01 37+2 normal doğum da olabilir dedi hâlâ korksam da 😂 kendimi alıştırmaya çalışıyorum normal doğuma hep sezaryen olcak diye programlamıştım kendimi
Gizemd-01 Bende yoldayım doktora gidiyorum inşallah güzel haberlerle dönerim ve kızımı görürüm artık umarım
Blackkcat gizem-cbn hayırlısı neyse o olsun canım öncelikle,bebişler kendi seçiyor bazen nasıl ne zaman doğacaklarını belli de olmaz nasıl geleceği
Gizemd-01 Blackkcat herşey iyi dedi. 32+0 ız normalde ama biraz önden gidiyoruz. Kilosu 2090 gr boyu 44 cm . Nasıl doğurmak istediğimi sordu biraz içimi döktüm. Çevremdekiler normal yapamazsın kolay mı vs diyor dedim biraz artık çekinmeye başladım dedim. Sezeryan herkes yap diyor dedim. İş arkadaşım normal doğurmuş 40 dikiş var dedim. Normal doğumun 40 dikişi sezeryan doğumdan dana iyidir dedi . Biz dikişten yana değiliz uğraştık çektik baktık olmuyor sezeryana alırız tabi zorla çatlatana kadar bekletmeyiz dedi. Gebe okuluna çağırdı.
Beyzab95 Gizemd-01 ıkınma ve bebeğin çıkış anıyla alakalı galiba dikiş olayı birazcık nefes kontrolü falan çok önemliymiş 🥲
Blackkcat Gizemd-01 gebe okuluna katıl gerçekten faydası oluyor insana güzel cesaret geliyor bilinçli oluyorsun doğumlarda,çok sevindim maşallh kuzumada gelişimide gayet iyi,oh rahatladık ikimizde canım,bi daha ne zaman çağırdı
Beyzab95 Gizemd-01 biraz moralim bozuldu doğal olanı çok istiyordum 😢 ama yapamadım ve normal doğumdan çok korktum ama eğer hayırlı olan normalse sezaryen gününden önce gelsin diye dua ediyorum 🥲
Gizemd-01 Beyzab95 hayırlısı olsun her zaman tabi. Bende bilemiyorum şuanlık sadece istiyorum ama daha çatı muayenesi falan olmadım . Bakalım ne olacak !!
gizem-cbn Beyzab95 zorlu bi süreç aslında biz kadınları psikolojik olarak etkiliyor maalesef bende sezaryen olsam diyodum ama doktorlar hep normal diyo plasenta sadece 3 cm yukarda ama demekki sorun arz etmiyor doktorlar hep bi normal doğum taraftarı
Beyzab95 gizem-cbn evet ben normal doğumdan yanayım ama olmadı bence en önemlisi ne biliyor musun senin gerçekten hangi doğumu gerçekten istediğin asla sezaryen istemiyordum inanılmaz moralim bozuk evladıma kavuşacağım ama ondan ziyade istemediğim bir doğum şeklini yapacağım için çok mutsuzum asla doğuma odaklanamıyorum tam bir hayal kırıklığı oldu benim için 😢
Beyzab95 Gizemd-01 ben kendimi kasıyorum yapamıyorum canım fazladan yanıyor o an bitince sanki yapacakmışım abartıyormuşum gibi geliyor ama yok asla olmuyor yapamıyorum ve inanılmaz normal doğum istememe rağmen beceremedim 😢😢
Beyzab95 gizem-cbn bende normal istiyorum ama çatı muayenesi istemiyorum dedim bu muayeneyi doğum esnasında sürekli yapacaklar ve sancın varken yapacaklar nasıl olacak gibi söyledi konuştuk sezaryen günü aldım ama yinede o güne kadar Allah bilir dedi yani kısacası doktorumu dinledim aslında ama mutsuzum…. Normalden çok korkuyorsan biraz kendini rahatlat bana sorarsan doğal akışı bozma ama ısrarla istemiyorsan sezaryen ol çünkü senin isteğinde önemli aslında
gizem-cbn Beyzab95 geçen çatı muayenesi olurken istemsizce ellerimle karnımı tuttum bacaklarımı tuttum yamuldum gittim
Blackkcat Beyzab95 ben normal doğurduğumda sancım bastırıyordu valla çatı ya da açılma muayenesini hiç hissedemiyordum bile
Beyzab95 Gizemd-01 yok ya iki parmağını sokuyor sadece çeviriyor falan ya benim aşağı popoya doğru çektiği bir hareketi var onda yine dayanamadım ben 😢