Bir önceki yazımda yanlış anlaşılma olmuş:) polistik overin tedavisi olmadığını biliyorum bu hastalığa sahip olup hamile kalanlar nasıl bir tedaviden geçtiler onu merak etmistim . Ergenligimden beri ciddi adet düzensizliği yasıyorum abartısız hap kullanmasam 1 yıl olmuyorum oyuzden çocuk isteyenler doktordan nasıl bir tedavi gördü hap mı aşılama iğnesinmi ?
Polistik over
Benim bekarken vardı iki yumurtalıktada hafif derecede düzensiz adet kıllanma ve çene sırt bölgemde sivilcelenme vardı ben 4 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım .Adet oluyordum ama geç oluyordum 38-42 gün sürüyordu. Daha sonra evlenmeden önce gittiğimde doktor kistimin olmadığını söyledi. Ondan sonra gittiğim doktorlarda aynı şeyi söyledi. Nasıl gitti hiç bilmiyorum.Gitmez denilen kistim yok oldu. İlacı düzenli kullanmama bağlıyorum. Çok kilom yoktur.Evlenmeden önce 53-59 arası hep gidip geldim kendimce yediklerime hep dikkat ettim. Kistim olmamasına rağmen adet düzensizliğim hala vardı .Çocuk düşündüğümüz gibide oldu. İleri derecede kisti olanlar içinde hap ve aşılamayı duymuştum ama çocuğa engel değil demişti doktor bir kere . Sadece uzuyor süreç demişti.
Üniversite okuyana kadar polikistik overim vardı 6 ayda bir adet olduğum oluyordu. Agnocaatin diye bitkisel bı ilaç kullandım aşırı faydasını gördüm çok iyi gelmişti. Biraz kilo verdikten sonra düzene girdi yaklaşık 5 senedir sorun yaşamıyorum eğer kilo alırsam düzensizlik oluyordu ama evlendikten sonra tamamen geçti.
Bir arkadaşım da hayıt tohumu kullandı aşırı faydasını gördü ve düzeldi
Meltem54 ayrıca gebelik düşünürken ilk 2 ay olmadı ama 3.ay oldu stres vs durumu da etkiliyor tabiiki
Diyet çok önemli pcosta ben diyetisyen desteği almışttım oda myo inositol kullanmamı önerip diyet listesi yapmıştı kilo verince olumlu sonuç aldım
sağlıklı beslenme paketli gıda yememek ve spor yapmak en önemlisi polikistik için.
Meltem54 Benim 2 yıl kendiliğinden çocuğum olmadı. 2. Yıl pcoslulara özel folik asit takviyeleri almaya başladım. Sonra klomen kullandım. Yumurtaları büyütmek için. Doktor herşey çok yerinde diye bana çatlatma iğnesi vermek istemedi, o ay hamile kaldım. O aşamadan sonra çoğu kişiye çatlatma iğnesi yapılıyor. Bir de rahimde tıkanıklık,perde vs. Var mı diye rahim filmi istemişti bir doktor. Tedaviden önce veya ilk denemeden sonra rahim filmi isteyebilirler. Bir arkadaşım rahim filmi çekilirken tıkanıklığı açılmış ve tedavi olmadan o ay hamile kalmıştı.
Meltem54 Merhabalar canim❤️ 27 yaşındayım ben de de pcos vardı. Diane yasmin kullanmadığım doğum kontrol hapı kalmadı. Düzene biniyordu kullandığımda ama tedavi edici değildi. Bi doktora gidiyordum benden bir sürü kan tetkiki istedi bebek sahibi kolay olamayacağımı tüp bebek için iyi bir aday olduğumu söyledi, çok üzülmüştüm. Evli değildim henüz o zaman. Sonra farklı bir doktora gittim. Doktorum ilacı içebileceğimi ama en iyisi yediğim yiyeceklere dikkat etmemi karbonhidrat diyeti yapmamı istedi. Bir süre dikkat ettim ama yok yine düzene binmedi. Evlendim. Evlililiğimin 8. ayında çocuk sahibi olmak istedik. İlk denememde Allahıma şükür bebeğim oldu, tutundu. Kötü bir gebelik geçirmedim şuan 34+2 yim Allah nasip ederse ay sonu Aralık başı gibi doğumum var. O yüzden olmaz diye düşünme, inan güven ben hastayım deme. Umudun bittiği yerde çok güzel çiçekler açarmış. 🥰🙏🏼
pembebiranneadayi Allah sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin insalalh ❤️🙏
Meltem54 Merhabalar, yorum yazan biçok kişi gibi kullanmadığı ilaç kalmayan biriyim ama gerçekten ilaç çözüm değilmiş yıllarca boşa kullanmışım. Yapılması gereken kesinlikle kilo vermek ve dengeli beslenmek. 72den 67ye geriledi kilom ve sonrasında gün aşırı ilişkiyle sahip olduk bizde bebişe. Tabi her ay regl biter bitmez gün aşırı ilişkiye başlıyoduk çünkü yumurtlamanın ne zaman olacağı asla belli olmuyo pko’da. Rabbim bi sonraki aya bile kalmadan sevindirsin sizi inşallah🤲🏻
Alir Katılıyorum yoruma 🥰
merhaba canım 24 yasında evlendim dedim adet aralarım uzun doktora gideyim ( ilk yıl cocuk istemiyorduk doğru korunmayı öğrenecektim gitmişken değerlerime onlar kendi baktı ) polikistik over teşhisi kondu iki il 3 ilçede 4 farklı doktora sonuç gösterdim hepsinin tek dediği şey korunma zaten hemen olmazdı 3 aylık evliydim daha zaten istemiyorduk ama tabi benim içime korku düştü eşimede öyle dedik bir bakalım baktık hamileyim yani Allah nasip etti şükür doğumdan 2 yıl gecti bu seferde ya kardeşi olmazsa düşüncesi geldi tekrar kan verdim baktım değerler dahada yükselmiş ama yine hamile kaldım ikiside kendiliğinden tedavisz nasil oldu herkese nasip olsun inşallah🤲🏻🤲🏻
Meltem54 bende polikistik over hastasıyım şuan tedavisiz 7 haftalık hamileyim. Sanki hiçbir zaman hamile kalamayacağımı düşünüyordum. Adet olmuyordum ilaç içmesem 1 yıl olmazdım. 67 kiloydum zayıflama kararı aldım ve 13 kilo verdim. Sonuç hamileyim.
Meltem54 ben tedaviye başladım ve kendiliğinden o ara hamile olduğumu öğrendim:) doktora gittiğimde süt hormanlarımın yüksek ve tiroidimin olduğunu öğrendim. Bunları düzenlemek için ilaç verdi ama yarıda bıraktım hamile olduğumu öğrenince. Yani bu tahlillerinize de baktırın mutlaka. Sizin gibiydim bazen 6 ay bile regl olmuyordum. İnşallah gönlünüze göre olur 🤲🏻
Meltem54 doktora gittiğimden önce 3 ay duphaston diye adet düzenleyici verdi. Zaten ilk 1 sene tedavi yapmıyorlar korunmasız ilişkide. Sonra olmazsa tedaviye başlanır. Daha sonra klomen verdi yumurta büyütme hapı. Fakat vücudum ona yanıt vermeyince femera kullandım tek yumurta büyümüştü. İstediğimiz boyuta gelince çatlatma iğnesi verdi. Sonrada hamile kaldım. Bu da işe yaramasaydı aşılama ve tüp bebek tedavisi olacaktı şükür çok uğraştırmadı. He bide 8 kilo vermiştim kilonun çok etkisi var bu hastalıkta. İnşallah Allah gönlüne göre verir.
Bir de söylemeyi unuttum doktorum folik asit vermişti onu kullandım mesela faydası oluyormuş.
Meltem54 merhabalar ben 2020 yılında evlendim doktor kontrolünde polistlik over olduğunu öğrendim düzensiz adetler stres tabiki etkiliyor ama bir anda oluveriyor bence tedavi görmek lazımmı bilmiyorum ama ben kendi açımdan gerekli bulmuyorum şimdi ise polikistik over yumurta tembelliği gebeliğe engel durumlar var düzensiz adet hiç bir tedavi ilaç tedavisi vs görmeden doğal yolla gebe kaldım söylemim şu ki olmuyor stresine kapılma hastalıkmıs tedaviymiş bence bunlar yalan tabiki etkisi vardır ama rabbim ne zaman ol derse o zaman oluyor inanıyorum ben 🙏
Aysenur-68 ay aynı kendimi gördüm, bütün sürecimiz aynı
Meltem54 ben de sizin gibiyim cok inatci bir pcosum var kilo problemim yok ama 17 yasimdan beri regl olabilmek icin dogum kontrol hapi kullaniyorum kullanmazsam regl olmuyorum cok nadir kendiligimden regl olursam da 1 gun azicik bir kanamam olup kesiliyor. Gecen sene sonu cocuk dusunmeye basladigimiz icin hapi biraktim hormonlara vs bakildi 3-4 ay vucudumun duzenini bulmasini bekledik belki kendiligimden regl olurum bu sefer dedim ama 3-4 ay hic yumurtlama gormedim. Doktorum hic yumurtlama gormedigim icin daha fazla beklemeye gerek gormedi femara ve catlatma ignesi verdi 2. Denemede bunlarla hamile kaldim su an 31. Haftadayim. Hap ve igne bende ise yaradigi icin asilamaya vs gerek kalmadi ama 3 ay deneyip ise yaramasaydi oncelikle rahim filmim cekilecekti ve esimin kontrolleri yapilacakti sonrasinda asilama deneyecektik.
Adınıza çok ama çok sevindim ❤️❤️🌺🙏 umarım bende kalabilirim 🙏