Durux
Evet yaptırdım sürecimizden biraz bahsedeyim gideceklere.
Eskişehir Osmangazi iletişim yazıp çıkan numarayı arıyorsunuz genetik bölümüne bağlanıp hangi günler musaitlik olacağını soruyorsunuz.
Biz perşembe günü gidecektik saat 10.00 da burda olun dediler. Getirmem gereken herhangi bir şey var mı diye sordum ikili tarama testi sonucunuzu getirin dediler ama ben ikili test yaptırmadım doktorum direk fetal dnaya yönlendirdi beni daha doğru ve sağlıklı diye. O zaman doktorunuzdan bu testi istediğine dair bir belge getirin dediler. Ama benim hiç vaktim yoktu o belgeyi almaya biraz çekine çekine gittim açıkçası bu yüzden.
Perşembe günü saat 9 dan önce oradaydım öncelikle genetik bölümüne çıkıp sıra alıyorsunuz sıranız gelince sekreterin yanına giriyorsunuz o size bir belge doldurtuyor ve tekrar sıra veriyor. O sırada harcı da yatırıyorsunuz. 295 tl idi.
Ben erken gitmeme rağmen 5. sıradaydım bence gidecek olanlar 9 da garanti orada olsunlar.
10.30 da doktor geliyor ve sıraya göre alıyor gelenleri. Bize ikili tarama testini sordu ben durumu anlatınca uzaktan gelmişsiniz o yüzden bu seferlik yapalım ama tarama testi sonucunu görmeden yapmak istemiyoruz dedi. Ücretsiz bi uygulama olduğu için öncelikleri riskli gebeliklermiş.
Gideceklere önerim ikili taramayı yaptırdıysanız götürün eğer benim gibi yaptırmayan direk fetal dna yaptıracak varsa da dedikleri gibi kendi doktorunuzdan bi belge isteyin.
Sonrasında doktorla görüşmeniz bitiyor ve kan veriyorsunuz tüpleri başka bir alana götürüyorsunuz orda biraz bekletiyorlar sonra gönderiyorlar.
Gittiğimde nasıl bulurum nerden nereye giderim diye düşünmeyin, orda sora sora buluyorsunuz zaten yönlendiriyorlar sizi.
Sonuçlar 3-4 haftada çıkıyormuş, bir numara verdiler bizi arayın sonuç çıktıysa buraya gelirsiniz dediler.