bersam18052023 hiç plan yapmayın inanın planlar gerçeğe uymuyor o kadar kafa yoruyoruz böyle olsun şu olsun vs diye ama doğunca hiç aynı olmuyor. Çoğu şey gereksiz mesela ben odalarına yavru yataklı Montessori yatak yaptırmıştım ilk 2 ay park yatakta sonra Montessori yataklarında ikisi beraber yatsınlar sonra da biri yavru yatakta diğeri normal yatakta yatsın demiştim ama 9 ay olunca ayağa kalkıp biri düştü ve yavru yatağı açıp yatırsam imkansız birbirlerinin üstüne atlarlar kaldırdım bi çok da para verdim park yataklara yatırdım. Elektrikli ana kucağı almıştım hiç sevmediler prizden çekip normal ana kucağı olarak kullandım bi çok para verdim Allah’tan ikisini de elektrikli almamıştım. Kanguru aldım hiç sevmediler durmadılar içinde ve zaten iki bebekler kanguru çok zor biri kanguru da olunca eğilmek vs zor oluyor oda çöp bunları hep planlayarak almıştım işte iş yaparken elektrikli de dururlar birini kanguru ya alırım vs hiç biri olmadı 😃 o yüzden çok kafanıza takmayın ve bazı şeyleri acele edip şimdiden almayın sonradan alın insan kendini tutamıyor alıyor herşeyi ama en mantıklısı sonradan almak bebeğe göre yani. Uyku eğitimini kendim verdim ilk kızıma da vermiştim kitaplar falan okumuştum konu hakkında ve oldu 2 günde kendileri uyumaya başladılar