bersam18052023 Merhaba kızlar☺️ikiz bebeklerinize alışveriş yaparken nelere dikkat ettiniz, gerekli gereksiz dediğiniz neler oldu, kaçar adet hastane çıkışı aldınız???
gamzecgr bersam18052023 2 tane 10 lu hastane çıkışı 5 er tane 5 li hastane çıkışı 4 er tane tulum 12 tane çıtçıtlı onlarında patikli altı var yine takım olarak 20 tane zıbın 6 tane patiksiz alt aldım bunlar 0-3 beden aldiklarim kalanları 3-6 ay olarak aldım daha da hediye geliyor tabi onlar genelde 0-3
Ebru_28 bersam18052023 ikiz kızlarım var 4 aylık olmak üzereyiz ilk 1 ayları kuvozde geçti maalesef ki cok şükür iyiler ikiside masallah 🧿🙏🏻 Hastane çıkışı hic almadım 5 tane hediye geldi onlar dışında hic almadım zaten ilk ay kuvoz yüzünden onları cok giydirmedim ben saha cok alt üst almıştım ayaklı olanlar çabuk küçülüyor yanı ben cok giydiremedim boyları uzadı ayaksız daha çok aldık bolca mendil zıbın ve üst aldım ben alt o kadar çabuk kirlenmiyor ama üst kusma ve kan ilacı yüzünden cok çabuk kirleniyor tulum alacaksanız ayaksız alin uzun gelse bile katlanıyor ayaklı tulumlar cok büyük geliyor rahatsız ediyor ayaksız altlıklara daha rahattı benimkiler 3 6 ay arası içinde hep onu çit çıtlı pijama takımı aldım bir kaç tane de ayaksız tulum ben pek öyle cicili bicili şeyler almadım hic rahat edemiyorlar en rahatı pijama tarzı olanlar bebek arabası da ayrılıp birleşen almıştım toptancıdan cok rahat oluyor ben tek gem cift kullanılıyor 6 bin vermiştim
OziC bersam18052023 vallahi görümcemin ikizleri var asla kıyafet yetişmiyor o yüzden imkanınız oldukça alın. Aynı şekilde arkadaşımın da ikiz kızları var deli gibi kiayfet alıyor çünkü yetişmiyor. Görümcem kurutma aldı ona rağmen zorlanıyor kıyafet bez ıslak mendil yetişmiyor resmen. Yenidoğan dışında 3 aylık fazla alın az büyük de olsa uzun süre kullanirsiniz en azından
bersam18052023 gamzecgr kaç haftaliksiniz?biz 26 hafta olduk çift yumurta ikizlerimle😍acele etmek istememiştim ama artık başlıyorum yavaştan☺️giyim alışverişi sizin bitmiş görünüyor hediyelerde gelir tabi mutlaka çabuk büyüyo bebişler çok almayın diyolar genelde. Bu arada park yatak mi tercih ettiniz? En önemli konulardan biride ikizlerde bebek arabası o konuyu ne yaptınız😄
gamzecgr bersam18052023 ah bebislerimiz sağlıkla gelsin ☺️❤️ 28 haftalık olduk biz de her şey tamam iki kere toplu alışverişte hallettik yarısını babaanne yarısını benim babam aldılar sağolsunlar o yüzden toplu çıktık.Ahsap beşik aldık biz kademeli olanlardan aslında park beşik daha kullanışlı dediler ama çevremde ahşap kullananlarda memnundu onlara güvendim 😂 araba konusunu çok araştırdım en kullanışlı olanlar aparat ile ayrılanlar şimdi tek bı yere giderken birini kanguruyla önüme alırım arabayı ayiririm diğerini arabaya yatırırım daha rahat olur diye düşünüyorum ya da eşimle çıktığımda ayırmak istersek birini o sürer birini ben gibi.3 tekerlekli olanlar aşırı ağır öyle böyle değil.Biri üstte olanlar da rahat değilmiş alttaki durmuyormus üste çok vuruyormuş bı de uzun vadede kullanım sağlanmıyormus trendyolda 4baby diye bı markanın kabin boy ayrilan arabasını aldık fiyatı da iyi ve güzel geldi
gamzecgr bersam18052023 çok şükür bir risk yok ama ikiz olması dışında 30. Haftada herşeyi yıkayıp ütüleriz hastane çantasını hazırlarim diyorum ne olur ne olmaz inşallah 35 ten önce gelmesinler de doktorum 35 i gördük mu rahatiz dedi bakalım inşallah 🥰 arkadaşımın kuzeni var onun ikizleri var hep ona danışıyorum bende biz tecrübesiz olunca şimdilik :)
bersam18052023 gamzecgr Aminn🤲süreç gerçekten yorucu zor ama onlar için herşeye değer Allah yardımcımız olsun bebişlerimiz güzelce büyüsünler 35-36 lari görürüz inşallah☺️bebek arabası konusuna bi türlü karar veremiyoruz bizde yorumları okuyorum hep ama iyice karıştı ama Chicco çok öneriliyor yanyana olan modeli ona biraz daha sıcak bakıyoruz. Aparatla birleşen modeli de gördüm aparatla çok geniş oluyo dediler ondanda emin olamadim😄bu arada bebişlerin kıyafetlerini 0-3 ay demişsiniz ama zibinlar tulumlar falan hiç yenidoğan bölümünden aldınız mı? İkiz annesi tanıdık olması çok iyi olmuş gerçekten tecrübelerden yararlanmak için😄😍birde reflü yatağı çok öneriliyor aldınız mı? Park yatak daha çok öneriliyor bende park yatak alicam sanırım evet görüntü olarak kesinlikle ahşap beşikler çok daha güzell😍biberon aldınız mı marka tercihiniz nedir?
bersam18052023 Smyy60 çok haklısınız insan almak istiyor gördükçe çok güzeller çünkü😍ben biraz büyüsünler diye acele etmek istemedim 25 hafta itibariyle başladık artık☺️sizde sağlıkla büyüyün inşallah hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alalım bebişlerimizi🙏
gamzecgr bersam18052023 amin inşallah cinsiyetleri ne 🙂 evet ona da baktım hafifmis baya o da olabilir ama ayrılanlar geniş değil benim aldigim en azından arasında boşluk kalmıyor tabi bı tık farkediyor ama çok değil.E bebekten yenidogan bölümünden aldm 0-3 leri de yenidoğan bölümünden aldım internetten de aldığım çok oldu ama beden aynı yazmasına rağmen kalıplar acayip oynuyor bazıları daha minik minik aldıklarımin o yüzden hep 0-3 olarak aldım ama karışık yani bir de işte ikiz bebisler tek bebislere göre daha zayıf doğuyor ya dışarda daha hızlı kilo alıyorlarmış onu da pay bictik ama kıyafet konusu çok karışık gerçekten az mı aldım fazla mı aldım bilmiyorum heveste ediyor insan gördükçe begendikce ay bu da güzelmis bu da güzelmis diye 😂
minik-02 bersam18052023 benim ikizler bir yaşında şimdi yanyana bebek arabası kullanımı bana çok zor geldi yürürken kaldırım da aşırı yer kaplıyor ama önlü arkalı çok daha rahat ettik daha iyi oldu bize sadece bazı markaların önlü arkalı bebek arabalarında biri diğerine göre küçük oluyor
Fid34 Bende 32 haftalık . 1 tane 10 lu hastane çıkışı aldım 2 tane 5 li 2 tulum 2 yenidoğan takım Çorap eldıven müslin bez Kalın battaniye aldım o kadar çevremde ikiz çok bunlar yeter dediler
bersam18052023 RabiaGlck cinsiyetlerimiz kız-erkek☺️sizin cinsiyetler ne? evet markalara göre değişiyor kalıplar benimde kafam çok karıştı yenidoğan 0-3 ay kaçar tane almak iyi olur falan o yüzden yardım almak istedim😄bende gördükçe dayanamıyorum ama çok çabuk büyüyolar dedikleri için biraz frenliyorum kendimi😄reflü yatağı alacakmisiniz birde biberon aldınız mı arada kaynadı bunlar o kadar çok konu var ki😂
gamzecgr bersam18052023 oh bı taşla iki kuş ne guzel 😂 benimkiler de erkek reflü yatagi bı tane aldım şimdilik çok dediler al iyi oluyor falan kimi dedi bebek kayıyor iyi olmuyor dedim bı tane alalım denemiş oluruz baktık iş görüyor hemen bı tane daha koyarız kimi beşiğin icine yatağın altına hafif yüksek bı yastık koyuyormus o da aynı işi görüyormuş biberon da cam yenidoğan almıştım orda hata yapmışım Philips aventin antikolik olanı aldm tekrar bebek emmeden akmiyormus o biberonda o sayede meme reddi yaşanmıyormuş bı de işte hava almadığı icin emerken gaz yapmıyormuş
bersam18052023 gamzecgr isimler belli mi bebişlerin☺️😍reflü yatağı hangi markayı aldınız çok tavsiye eden oluyor bende alayım diyorum biberonda bende avent yenidoğan seti var ya ondan alayım diyodum sizinkide ondan yanlış anlamadiysam philips antikolik agiz kısmı dar biraz daha ondan mı bahsediyosunuz bi aparat var içinde o kadar çok çeşit var ki insan kararda veremiyo🙄bu arada son 1 haftadır falan bende kasılmalar oluyor taş gibi oluyo karnım siz yaşadınız mı sık olunca acile gittim önce ebeler açılma olmuş olabilir falan dediler çok panik oldum🥺doktorum baktı rahim ağzı uzunluğuna çok şükür sıkıntı çıkmadı ama devam ediyo ara ara ayakta kalmamaya çalışıyorum hayırlısıyla bir görebilsek 35 haftaları🤲
gamzecgr bersam18052023 Kuzey ve Güney olcak Allah nasip ederse inşallah 🙂 siz karar verdiniz mi isimlere ☺️ Philips avent anti-kolik Pp yenidoğan akışlı diye geçiyor ondan yeşil bir parçası var içinde o.Bende de var o bu sıra ya karnım taş gibi kesiliyor özellikle akşamları.Doktorumun benimle aynı hafta bir ikiz gebesi daha varmış onun doğumu başlamış zor durdurduk 1 haftadır hastanede sürünüyor dedi beni de bı ne olur ne olmaz nst ye bağladı çok şükür bişi çıkmadı ama insan korkuyor işte rahatım yok hiç sertlikten heralde kilo almaları da arttığından karın fazla geriliyor ondan mi oluyor bilmiyorum yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik Allah’ın izniyle valla bı de benim 13.haftaya kadar çok kanamali geçti zordu bişi olcak psikolojisini daha yeni yeni atmıştım şimdi bişi olmadan son haftalara gelelim stresi başladı
gamzecgr bersam18052023 hani onun stresinden doğumdan bile korkum yok vaktinde gelsinler yeter ki.İlk bebisler heralde sizinde kaç yaşındaydınz :)
bersam18052023 gamzecgr ooyy sağlıkla gelsinler inşallah isimleri de çok hoş😍biz karar veremedik tam olarak beğendiğimiz isimler var ama zormuş bu isim konusu☺️aynı sorunu yaşıyoruz demekki benimde taş gibi kesiliyor kasılıyor can yakıcı oluyor gerçekten🥺doktorum sorun görünmüyor dedi ama içim hiç rahat değil benimde elimde değil endişeleniyorum. Progestan kullanıyorum haftada bir proluton iğnem var ama stresi atamıyorum malesef yürüyüşü falan yasakladı doktorum evde istirahat et dedi 2 hafta sonra kontrolüm var ama günler gecmiyor🙄evet ilk gebelik 33 yaşındayım sizin yaş kaç☺️22-23.haftaya kadar çok rahat geçirdim ama 1 hafta 10 gündür bu kasılmalar canımı sıktı. Hangi ildesiniz bu arada özel hastaneye mi gidiyorsunuz??
gamzecgr bersam18052023 evet biz de kuzey güneyi izliyorduk tekrardan ikiz haberi üstüne gelince pat diye karar verdik 😂 ben de her gün progestan fitil kullanıyorum gebelik başından beri bir de her gün progestan iğne vuruluyordum bı haftaya kadar bıraktık artık risk kalmayınca her gün her gün kevgire döndüm artık bı de koca karnimla her gün 4 kat in iğne ol gel çık zor geliyordu cumartesi kontrol var inşallah güzel geçer bakalım.28 yaşındayım ben de İzmirdeyim özel takipliyim normalde tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmıştık doktor bulana kadar rastgele bı doktora gittim ilk eve yakın diye sonra çok memnun kaldım kendi Muayehanesi olduğu için yaptırdığım sigorta orda geçmiyordu iptal ettim ben de aynı doktora devam ediyorum çevremde de meger bı kaç tanıdığım onda doğum yapmış onlarda memnun kalınca ben de sevince bırakamadım.Siz hangi şehirdesiniiz
gamzecgr bersam18052023 magnezyum kullanıyor musunuz? O biraz daha gevşetiyor gibi aynı bu gerilme kasılma durumunu 18.haftada da yaşamıştım acilde büyüme atağı oluyor demişlerdi yine ondandir inşallah.2 haftada bir mi gidiyorsunuz kontrole nasıl
bersam18052023 gamzecgr ben Sinop’ta yaşıyorum ama doktorum Samsun’da Medikal Park Hastanesi’ne gidiyorum bende göbekten kan sulandırıcı yapıyorum artık büyümeye başladık gerildikçe zor olmaya başladı iğne yapmakta gerçekten zor sonu güzel olsun inşallah..magnezyum magosit kullanıyorum ama sanırım yeterli gelmiyor. İnşallah önemli bişey yoktur yeter ki büyüdükleri için olsun. Benim ayda bir di kontrollerim bu zamana kadar bakalım 2 hafta sonra kontrolde bir degisiklik olacak mı 1 ay çok uzun bir süre geçmiyor bir türlü bide ufak ufak sorunlar başlayinca stres oluyorum artık