Arzuanne Tatar59 tarihte yanlış yapmamış lider var mıdır sizce? Sevdiğimiz sevmediğimiz nilerce lider illaki birilerine zararı dokunmuştur kardeş katlilamları, bir dine, azınlığa,siyasi düşünceye ve ya bizzat liderin kendisine ters düşen düşünce ve davranışlar sonucu bir çok insan,halk,kişi vs öldürümüş bunların kimisi gayet insanı kimisi insanlık dışı şekilde katledilmiştir.Moğal ve Türk beylerine, hükümdarlarına,askerlerine gelecek olursak her zaman bozkır yasasına uymuşlardır.Hepsinin hayatını doğumdan ölüme bilen biri olarak tarihin en onurlu askerleri bu halkalardır.Elbette Moğol,Tatar dediğimiz uluslar bizden daha cani davranışlarda bulunmuş çok da tasvip etmediğimiz şekilde davranmış olabilirler orası ayrı bir konu.Ama en masum dediğimiz komutan,humudar hatta Osmanlı sultanları bile yüz de yüz ak değildir zira her birinin illa bir savaşı birine zararı olmuştur dediğim gibi bu benim ve bir çok araştırmacının düşüncesi size göre farklı olabilir siz koymasınız olur biter ama bu ya da benim düşüncem fark etmez gerçekleri değiştirmez sadece bakış açısı değişir.
Arzuanne Arzuanne bozkır yasalarını ciddi ciddi biliyorsanız eğer dediğimi gayet anlarsınız he tabiki şuanki hayatımıza etik değerlerlerimize çok da uyuyor değil lakin kendi içinde bir kuralı vardır mesela aman diyene kılıç çekilmez bu Cangizhan ve Moğol hükümdarlarının hayatı pahasına uyması gereken bir kuraldır ve ya karşıt bir grubun askeri gelip sana hükümdarını teslim eder ve ya yerini açık ederse onun sözü dinlenmez adilce saldırılır eğer bir halk sizden yardım diliyor ve ya korkuyorsa bu kapsama girer umarım anlamışsınızdır.
Tatar59 Arzuanne ben Türk milliyetçiliği sebebiyle Özellikle Türkçe isim arayan birinin Türk katleden birinin ismini koymasını saçma bulduğumu söyledim. Tabiki fetih isteyen her lider insan öldürmek zorunda kalmış. Benim bahsettiğim öldürdükleri insanların Türkler olması. Herkes farklı şekilde düşünebilir tabiki. Bu konuda hassasiyeti olup bilmeyen varsa bilsin ama 🤗
nbuu aslininbebegi22 Barlas yazmaya gelmiştim😄 oğlumun adı ben çok da isteyerek koymadım ama şimdi bayılıyorum çok asil duruyor çocuklarda bence anlamı da çok güzel kahraman savaşçı neşe getiren 🥰 ve öz türkçe Bi isim ve çok tatlı oluyor barlaslar :))
Kuzeyguney nbuu 1 oğlumun adı Kuzey 39 haftalık hamileyim 2 oğlum güney olucak yönlerimi hiç kaybetmicem hayatım onlarla guzellesicek
Esmaa_Nur aslininbebegi22 İlk olcak benm bende sizin gibi farklı isim olsun istedim çok araştırdım gönlğme göre buldum şükür 🥲 Melikşah ismini koycaz inşallah 🥰🤲🏻
meelooss Kuzey, Yamaç, Yaman, Aybars, Göktuğ, Giray, Bartu, Çağan, Demir, Karan, Asil, Barlas, Kayra, Aren, Arden, Arel Beğendiğim bunlar kız olursa belli ama erkeğe karar veremiyorum 😂
Seydoss aslininbebegi22 benim şuana kadar içime sinen tek isim atahan ama daha erken olduğu için henüz net bir karar vermedik
Fyzzz aslininbebegi22 oglum olsaydi kesinlikle “ Devran Deniz” koyacaktim ama nasip 2. Prensesimi bekliyorum 🩷 Diger begendigim isimlerde Devrim Yigit Kaan Mert Fikir olursa ne mutlu 🌸🖐
mucizem0111 Yello evet canım aras ve atlas ikiside yaramaz oluyor diyolar ama biraz burçlarında önemi oluyor benim oğluş aslan burcu yükseleni başak ikinci cocuk koç olacak koçlar baya inatcı haylaz deniliyor korkuyorum😅😅😅💙
Yello mucizem0111 ay ciddimisnnnnn benımde nasipse koç olacak 🤣🤣🤣🤣 arasları sakin duydum ama atlas bilmiyorum eşim de koç burcu 2 tane koç evde 😄😄😄😄
Ymr06 Hasret-ozlm çok güzel bir isim ve o kadar kişiden yazan yok hiç bu senenin tek tük ismi olacak gibi , hayırlısıyla kavuşun inşallah 🥰