Naznafiye NimetDilmen bende il hamile olduğumu öğrendiğimde genel tahlil yaptrdığmda çıkmıştı yüksek olunca 25 mg vermişti hapı 15 gün sonra gttiğimde yine tahlilleri yaptrmıştım bu sefer daha yüksekti 50 mg yaptı
NimetDilmen Fatmanurgl Cok saqol canm benim İnşaAllah cok cabuk qecer. Benim ilk hamilelqim düsukle sonuclandı ya simdi cok korkuyorm ister istemez Lahanayı asla yemem artk 😘
Heisenberg NimetDilmen Tiroid bende de mevcut ilaç kullanıyorum senelerdir. Hamilelikte tek farkı normalde 6 ayda bir kontrol ediliyordu şuan her 1.5-2 ayda bir kontrol ediliyor. Minik doz düzenlemeleri yapılıyor. İlaçlarınızı kullandığınız sürece bebeğe bir etkisi olmaz içiniz rahat olsun :) Şeker konusunda diyet vermiştir mutlaka doktorunuz ona çok dikkat edin 🙏🏻
Aybuke5 Heisenberg benimde hamilelikte çıktı yüksekti ilk başta sonra 25 mg başladım 2 ay düşmeye başladı sonra 2 ay çıkmaya başladı dozunu yükselttiler inŞAllah bu ay düşmüştür inŞAllah bi sıkıntı olmaz bebeğime
NimetDilmen Heisenberg Senelerdir demissin canm ilacın faydası yokmu? Şeker icin ilac yazcaklarda mutlaka diyette verirler heralde Cuma qunu belli olur
Hnr NimetDilmen benim halamın da durum aynıydı tiroit çok yüksekdi hatta riskliydi ikinizden birine bişey olur demişti iyi sonuç alınmaz diye.Ama elhamdülillah hiçbir sıkıntı yaşanmadı bebek de kendisi de çok iyi
NimetDilmen Hnr Cok şükür sevindim ikisininde iyi olduquna. Sanirm qenel bi sorun bu baya kiside varms
nergisog NimetDilmen benim arkadaşım hamilelik öncesi de tiroid sorunu yaşıyordu. Bebeği gayet sağlıklı bir sıkıntı yok. Benim de tiroid değerlerim yüksek. İlacımı kullanıyorum. İlacı kullanınca bir sıkıntı olmuyor canım
NimetDilmen Aybuke5 Sebebi yok canm 2 aylik bile deqildi. Doktor ilk hamileliklerin %50 si düsükle sonuclaniyo dedi.
nergisog NimetDilmen turp, şalgam,lahana yasak. İyotlu tuz kullanın kesinlikle. Haftada en az 3 defa balık yemek gerekiyor. Tiroid iyot yetmezliği demek bir anlamda. Doktorum demişti. İyot da en çok balıkta bulunurmuş.
Heisenberg Aybuke5 Ben 150 kullanıyordum hamilelik itibariyle 75-100 arası gidip geliyorum doktorun dediğine göre bebekte üretmeye başlamış o sebeple eskisi kadar yüksek doza ihtiyacım olmuyormuş ama bilemiyorum. Şuan normal sınırlar içerisinde
Heisenberg NimetDilmen Canım benim hipotiroidi. Tiroid bezlerim çok çok az çalışıyor malesef ömrüm boyunca ilaç kullanacağım :) Bazılarının hamilelikte ortaya çıkıyor ya da dönemsel olabiliyor onlar bir müddet sonra bırakabiliyor ilacı ama benimki çocukluktan beri var olan bir şey malesef🤷🏼♀️
nergisog Aybuke5 değerim şu an iyi. En son 1.80lerdeydi. Ama ilacı bıraktığım an yükseliyor. Kesinlikle doktorun ayarladığı doza uymak gerekiyor. En çok İyotlu tuzda ve balıkta var dedi doktorum.
Anacsevgidolumelek NimetDilmen bende de seker biraz yuksek d vitaminibiraz dusukmus maalesef :( ek ilac veriyorlar degil mi?
NimetDilmen Anacsevgidolumelek Cuma qünü qitcem o zaman belli olcak canm. Şeker ve troid ilacı vercekler sanirm
NimetDilmen Heisenberg ALLAH yardimcin olsun canm İnşaAllah bi mucizeyle normale döner de kullanmazsn artk ilaç
Sibel Heisenberg tiroid sorunum var ilk baktırdığımda yüksek çıktı ilaç kullandım 3 haftada geçti ve şuan ayda 1 kontrole gıdıyorum acaba ta doğuma kadar mı kontrol ettırecem ?3 seferdır bakıyorum düzelmiş