• DoğumGebelik
  • 32+3 Düzensiz sancı, erken doğum riski ağlamaktan mahvoldum

Herkese selam, ev taşıma sürecindeydim hep anlattığım gibi. En başından beri hep karnım sertleşiyordu. Bugün düzensiz sancım çıktı. Dr dinlenip magnezyumu 2 kez almamı yoksa kesin doğum yapacagımı söyledi. En büyük korkumdu bu. Bebeğin kilosu da 1500-1600 çıktı.

Lütfen umut olacak hikayeni varsa, tavsiyeniz varsa yazın. Bir de tüm kemiklerim ağrıyor hıca bana covitsindir dedi. Tüm gebeleri covit olmuş bu aralar. Yemekten sonra test yapmaya gidicem.

1 hafta sonra çağırdı. Dinlenir, ilacı da kullanırsan düzelme olur dedi. 😭😔
38 bu şekilde gören var mı?

Bebek 2 kilo ve üstü olsa üzülmezdim. Daha çok küçük :(((

Ihlamurrengi şuan bende aynı durumu yaşıyorum hatta baya assagida bebeğim 1 haftadır ilaç kullanıyorum dün tekrar gittim durum devam ediyor dedi pazartesi tekrar çağırdı 32 haftalık bende oğlumda 34 de başlamıştı ama 41 e kadar doğmadı inşallah bud abiraz bekler

Canım iş görme sadece uzan , yemek bile yapma annen eşin kayınvaliden veya kim yakınsa baksın sana , doktorun tavsiyelerine uy. Bol kefir iç ceviz kaşar muz ye bebeğine kilo aldır .

@Ihlamurrengi İlk başta lütfen üzülmeyin. Stres üzüntü bebeği negatif etkiler. Magnezyumu düzenli alın cidden ağrı kramp o tarz şeylere iyi geliyor. Böyle bi riskiniz varsa geçen 1 gün bile kar size öyle düşünün. Ve bol bol dinlenin normal düzende giden bi hamilelikte bile fazla hareket açılmaya neden oluyor. Zaten hızlı kilo aldığı haftalardasınız bol proteinli beslenin 🙏🏻

Ihlamurrengi benim 30.haftamda düzensiz kasılmalarım oldu servikal uzunluğum da kısa olduğu için erken doğum ihtimaline karşı progestan başladık. Sabah magnezyum akşam progestan alıyordum. Çok ayakta durmayıp çok yürüyüş yapmıyordum ve gebe pilatesine gidiyorum bir yandan. 34. haftada düzenli kasılmalarım oldu 4 dakikada bir olacak şekilde o gün hastanede kaldım nidicard başlandı. Geçen hafta ilaçları bıraktık şu an 37+4teyim 2 cm açıklığım varmış ama 38i de dolduracağız gibi görünüyor. Kontrolleri aksatmayın mutlaka, siz ne kadar rahat olur dikkat eder olumlu düşünürseniz süreç o kadar rahat geçer diye düşünüyorum. Ben stres oldukça bebeğin de etkilendiğini düşünüyorum. Doktorunuz gerekli görürse ilaç eklemesi de yapar zaten , çok uzun süre ayakta kalıp yürüyüş yapmamaya dikkat edin. Umarım her şey yolunda ilerler sağlıkla kucağınıza alırsınız

Ihlamurrengi benim 28.haftadan beri servikal kisalik var her gittigimde erken dogum olur ayaga kalkma falan ddi doktorlar karnim hep sertlesiyordu zaten suan 37 olucaz nasipse cok da kasmamak lazim 34.haftada doktor boyle devam ederse bebek kuveze girer uzanip dinlen ddi hic yatmadim bile dogcagi varsa zaten bir sekilde doguyor ne zaman ve nasil gelecegi birazda nasip isi tabi siz tedbirinizi alin ama kendinizi de mahvetmeyin bebeginiz bu durumdan etkileniyor ayrica doktorum bana magnezyuma ek adalat yazdi o direk sancimi kesti dunden beri icmeyi biraktim tekrar basladi sancilarim umarim hayirli bir sekilde bebeklerimizi kucagimiza aliriz

M-Y2020 benim servikal uzunluk 42. Risk yok ama eğer dinlenmezsen kesin doğurursun demesi beni mahvetti. :((( bir de bebeğin düşük kilosu.

Sedamert03 annemi aradım yola çıkıcak 2 güne. İş yapmıyorum evet ölüyorum korkudan. Eşim de gelip yemek yapcak Allahım yardım et 😭

caglag28 benim ağrım krampım yok. Sadece sabah uyandığımda 3 gündür bacak krampım var. Sancı çıkması beni çok üzdü. Bu da doğumu tetiklermiş ki bebek daha çok küçük. 😔 dediklerinizi kefir hariç hep yiyorum zaten. Ah ah

SareMira bir de bağırsağında bişi gördü ve ne iyi ne kötü bu dedi. Takip edeceğim dedi. Çok üzüldüm. Sonu iyi olsun ve Allahım yüZüme gülsün tek istediğim bu 🤲🏻

Ihlamurrengi servikal uzunluğun da bebeğin kilosu da haftana gore iyi değil mi bana normal geldi ben doktora sordum bu haftada doğan bebekler yaşar mı diye genel de yaşıyorlar pek sıkıntı olmuyor dedi kuvozde kalıyor bir sure ama yaşıyorlar dedi üzülme lütfen hicbir sey olmayacak güzel düşün 💙 benim de 31+5 hep bi korkuyla yaşıyorum bir an once sağlıkla gelsinler de bu diken ustu yasamdan kurtulsak ne zormuş ya

Ihlamurrengi bende yaşamıştım 33+5deyken ilk doktor 1800 gr ikinci dr da 2062 gr demişti sanılarım çok çıkıyordu ciğer geliştirici vurulduktan sonra düzelmeye başladı bol bol dinlendim 40+3 de oğlum dünyaya geldi canım sen moralini yüksek tut 🫶🏻

December kuzum erken doğum riskm var ya ne bilim 2 haftaya doğurursam bebek çok küçük nasıl savaşır?
                    Kucağıma alamam hemen vs. Ev yerleştieme sürecindeyim. Her şey allak bullak oldu. Hastane çıkışı bile yok bebeğin pijamam bile yok. Bu hafta işi bitirir haftaya her şeyi alırım diyordum bu moralsizlk beni öldürdü

Youngmotherr sağlıkla alayım da kucağıma inş. Çok beklediğim bi bebek bu.
                      Allahım yardım etsin 😔

Arkadaşımın 32. Haftada sancısı vardı o da evde konserve falan yapmış yormuş kendini. Birazda suyu gelmişti 2 gün hastanede yattı 37. Haftada kordon dolanmasından dolayı sezeryana aldılar daha 1 hafta oldu doğum yapalı Allahını izniyle bişry olmaz içinizi ferah tutun doktorunuzu dinleyin 🙏 Sağlıkla ve zamanında gelir inşallah bebeğiniz

Ihlamurrengi ama moralini bozma lütfen o da bebeği etkiliyor. İnternetten sipariş ver eksiklerini iki üç gune geliyor hemen ben öyle yaptım hastane icin gereklileri alsan yeter sonra eve geldiğinde devamini getirirsin hem durduruyorlar erken gelmeye çalışsa da onlar çok güçlü oluyorlar hicbir sey olmaz merak etme.