16 ekim sabaha karşı 5te yavaş yavaş sancılarım başladı, kalkıp duş aldım evde yürüyüş yaptım saat 8 oldu o saate kadar eşime de birsey söylemeden kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım,doktorumla görüştüm 10 dk da bir sancılarımın olduğunu söyledim muayeneye gittiğimizde açıklığımın henüz 2.5 3 cm olduğunu evde sancımı çekmemi söyledi. Evde ördek yürüyüşü yaptım eşimin desteğiyle yere çömelip kalktım. öğleden sonra 12-1 gibi sancılarım iyice arttı yerimde duramaz oldum. Tekrar doktoruma muayeneye gittik açıklık 5 cm olmuştu hastaneye yatışım yapıldı doktorum çok ilgiliydi dayanılmaz sancılarımda belime masaj yaptı squat yapmama eğilip kalkmama yardımcı oldu. Ebe yarım saatte bir gelip açıklığıma baktı o anlar bile dayanılmaz ağrılıydı ama doğumumun çok uzun sürmeyeceğini açıklığımın çok iyi olduğunu söyledi hafif hafif suyum gelmeye başladı 15:30da hastaneye yattım artık sancılarım dayanılmaz dereceye gelmişti 16:30a doğru doğumhaneye alındım 16:45te bebeğimi kucağıma aldım. Çok doğru ıkınmamama rağmen bebeğimin gayretiyle sağlıkla doğum yaptım. Plesantam bebekten sonra biraz geç geldi, o süreçte biraz ağrılı geçti ama Allah bir şekilde o gücü veriyor. Doktorum dikişlerimi attı doğum masasından kalktım yürüyerek odama gittim. Kızımı öpüp kokladım. Kendinize inanın dua edin nefes alıp verirken güzel şeyler düşünün zor oluyor ama bebeğinizi kucağınıza alınca herşey geçiyor. Herkesin sağlıklı doğum yapması dileğimle 🌸