happyson BetulGGD Ay doktorum da hiç uyarmadı ne kadar istiyorsun dedi 3 gün rapor almıştım da söylese almazdım. Benden gidiyormuş oysaki 😀
tugcesakzci Tugbaakcy siz heyet raporu almışsınız o farklı bir şey hanımefendinin bahsettiği şeyle aynı şey değil
happyson Yareniko26 1 yıl dolmadığı için kıdem tazminatı alamazsınız zaten. Sadece maaş , fazla çalışma, ulusal tatil ve bayram çalışmaları gibi alacaklarınız varsa alabilirsiniz sadece
tugcesakzci irem10 canım 32 de çalışabilir aldıktan sonra 32 37 aralığında istirahat raporu alırsan eğer doğum izninden düşecek 32 37 aralığını çalışarak geçirmen izin veya rapor almaman lazım. Post sahibi hanımefendi 32. hafta çalışabilir alıp bir kaç kere o aralıkta rapor veya izin almış bu yüzden atıyorum 1 hafta toplam raporu ve izni var o bir hafta doğum izninden düşecek
happyson MasalAlparslanMom hastaneye söyleyin 32 haftalık gibi girebilirler belki yada geriye dönük rapor şeklinde yardımcı olurlar belki mağdur olmayın .
tugcesakzci happyson yok kız giremez girerse sgk hastaneye ceza yazar. Gebenin takip edip alması gerekiyordu. Yapmadığı için mağdur olmuş da sayılmıyo
MasalAlparslanMom happyson geçmişe dönük rapor asla verilmez🤗 sonuç olarak çalıştığı bir şirket var,ödemesi yapılmış maaşı primi
tugcesakzci Yareniko26 32. Hafta izne mi ayrılacaksın yoksa işten mi çıkacaksınız tamamen. İşten çıkacaksanız eğer hiç bir haktan yararlanamazsınız. Tazminat hakkınız zaten yok, yıllık izin hakedeşiniz yok, işten çıkıyorsan doğum parasını zatrn alamazsınız.
happyson Deniz1616 32. Haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra hastane sağlık Ocağı raporları veya yıllık izin kullanırsanız hepsi doğumdan sonraki izinlerden düşüyormuş ama 32. Haftadan sonrası için geçerli bu öncesinde izin -rapor alabilirsiniz
happyson melekmommm evet yaaa hiç düşünemedim ilk çocuğumda covid dönemi idari izinli olarak çalışıordum rahattım ve çok da araştırmadım
MasalAlparslanMom tugcesakzci bende çalışmıyorum da kendi isyerimizden ödeniyor, şu rapor haftalarıni kaçırmasam🤗🫣😂
minibebisim Tugbaakcy merhaba, heyet raporu aldığınızda maaşınız aynen yatıyor mu özel sektörde de? Ben özel sektörde çalışıyorum 25+dayım 32ye kadar çalışmak yerine heyet alabilir miyim acaba, nasıl alınıyor anlatabilir misiniz 🤭
Tugbaakcy minibebisim tabikii alırsın☺️ bende özel sektördeyim. Özel hastanedeydim doktorum iyiydi baş ağrısı desem rapor istesem veriyordu. Ağrım, düşük riskinden 1 ay 1 ay aldım. 8.500 asgari ücrette 6300 alıyordum sigortam yatmıyordu ama 1 sene içinde 90 gün sigorta yetiyor doğum parası için o yüzden alabiliyosan al ve yararlan çok işine yarar🤣
tugcesakzci Yareniko26 dönmeyecekseniz yararlanmazsınız hiç Bi şeyden maalesef. Doğum izni sonrası işe dönüp dönmediğiniz denetleniyor. Doğum parasını alıp işe dönmediğiniz tespit edilirse çok yüklü miktarda para cezası ödüyorsunuz., hapis cezası bile alan var bu durumlarda mali müşavirlik yapıyorum canım ben o yüzden bu kadar detaylı bilgi var
Yareniko26 tugcesakzci ya bı çalışana öyle yapıldı doğum iznine ayrıldı daha sonra ben işe devam edemıcem dedi tüm haklardan yararlandı
gulsahgursoy tugcesakzci Bu ikinci gebeliğim ilkinde 32’de çalışabilir almıştım. Şu an farklı bir yerde çalışıyorum. Burda bana kimse bir şey söylemedi. Bende tam hatırlamıyordum. Rapor falan almadan çalışmaya devam ettim. Şu an çok üzgünüm. Haklarımı alamayacağım için. Bu arada çalışamaz raporu 36’da mı 37’de mi alınıyor?
tugcesakzci gulsahgursoy 37+0 da çalışamaz raporunuzu almanız lazım. Bu durumla ilgili bilgi verme gibi Bi yükümlülükleri olmuyor genelde insaflılarsa verirler. Kalabalık bir yerde çalışıyorsanız zaten takip etmemişlerdir büyük ihtimalle.
gulsahgursoy tugcesakzci Çok kalabalık değil ama maalesef her konuda sorumsuz bir yerde çalışıyorum. 37’de çalışamaz raporu alınca işyerine vermem yeterli oluyor mu yoksa benim de bir yere başvuru yapmam gerekir mi?