happyson Herhangi bir rapor veya yıllık izin kullandığımızda doğum sonrasındaki izin haklarımızdan düşüyormuş ben bunu bilmiyordum 5 iş günü izin kullandım çok mutsuzum 🙁 haftaya da sağlık ocağından 5 gün rapor alırım diyordum yalan oldu 😬😬
tugcesakzci happyson evet çalışamaz alacağınız haftaya kadar aldığınız izin ve raporlar sizin doğum izni hakkınızdan düşer. Muhasebeniz bilgilendirme yapmadı mı?
melekmommm happyson baştan yanlış yapmışsın. Ben 32 ye kadar 40 günlük rapor hakkımı kullandım 32 de izine ayrıldım. Sende öyle yapsaydın sonuçta rapor hakkımız var
Yarindanumutluanne happyson adı üstünde çalışabilir raporu çalışabileceginizi beyan ediyor. Bu raporunuz varken çalışamaz raporu alırsanız analık izninizden düşer. Ama devlet memurları çalışabilir raporu varken senelik izin kullanabiliyor. Çünkü senelik izin yasal hak ve bir hastalikla alakası yok.
Tugbaakcy happyson hayır düşmüyor. Doğuma kadar yani 25 hafta boyunca heyet raporu aldım totalde 39 gün çalıştım. Araya deprem girdi. İş yeri açılmadan da 32 de izne çıktım. Ne doğum paramdan kesinti oldu be de başka birşey
happyson tugcesakzci Hayır bugün laf arasında arkadaşla konuşurken öğrendim. Bu duruma da çok kızdım zaten tamam Google den baktım çalışabilir raporu alırken ama bu kadar detay yazmıyordu ki insan uyarır aydınlatır :(
gulsahgursoy tugcesakzci Merhaba, ben çalışabilir raporu almadım. 36’da direkt çalışabilir alırım diye devam ettim. Şu an 34+6’yım. Birkaç gün önce burda bir annemizden çalışabilir almadıysanız çalışamaz alsanız bile doğum parası alamazsınız diye bir şey duydum. Doğru mudur? Bu konu hakkında bilginiz var mı?
Buse_2777 tugcesakzci bende 32.hafta da aldmda çalışamaz raporu, 2 hafta snra da inşallah doğumum var. Ne kadar bi ücret ödüyorlar doğumdan ne kadar bi müddet snra bilgnz var mı
Anasinincani tugcesakzci merhaba. Bende bişey sormak istiyorum ben dükkan işletiyorum bagkurumu kendim ödüyorum doğum parasından faydalanabilir miyim ben iki yere sorduk biri siz islettiginiz için alamazsiniz dedi biri de alabilirsiniz dedi. Sizin bilginiz var mı
gamzecgr gulsahgursoy 32+0 da mutlaka çalışabilir ya da çalışamaz raporu almanız gerekmektedir yoksa alınmayan gün sayısı doğum sonrası izninden ya da ödeneğinden kesilir
MasalAlparslanMom gulsahgursoy bugün hiç vakit kaybetmeden raporunuzu açtırın şuana kadar 32+ 0 34+6 ya kadarki günleriniz devretmeyecek doğum sonrasına. Aldığınız maaş ve ödenen prim gününüz kâr sadece. Doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorsanız da zarar, alacağınız doğum ödemesi için de zarar
tugcesakzci gulsahgursoy evet 32+0 da çalışabilir alıp muhasebe biriminize teslim etmeniz gerekiyordu. Ödenekten kesinti oluyor böyle durumlarda, bazen ödenekte alamayabiliyorsunuz. İzninizden de düşebilir. 37+0 da çalışamaz raporunu almayı ihmal etmeyin. Muhasebeniz sormadı mı size rapor almadın mı diye veya insan kaynakları?
Ece56 gulsahgursoy ben çalışabilir almayınca çalışsan bile kaç günse o süre o kadarlık izin hakkın yanıyo diye duydum bizim şirketten. O nedenle alman lazım dediler.
Tipitip gamzecgr tam 32+0 damı almamız lazım acaba benim doktor randevum, aldığım tarih de 32+5 e denk geliyor
happyson MasalAlparslanMom hastaneye söyleyin 32 haftalık gibi girebilirler belki yada geriye dönük rapor şeklinde yardımcı olurlar belki mağdur olmayın .
gulsahgursoy MasalAlparslanMom Bugün geçti ama yarın yani 35’te gitsem çalışabilir raporu alabilir miyim? İnternetten baktım da tam 32’de alınması gerekiyor yazıyor.
gulsahgursoy tugcesakzci Bu ikinci gebeliğim ilkinde 32’de çalışabilir almıştım. Şu an farklı bir yerde çalışıyorum. Burda bana kimse bir şey söylemedi. Bende tam hatırlamıyordum. Rapor falan almadan çalışmaya devam ettim. Şu an çok üzgünüm. Haklarımı alamayacağım için. Bu arada çalışamaz raporu 36’da mı 37’de mi alınıyor?
Medine21- tugcesakzci 32 de aldığım çalışabilir raporunda doğum iznine ayrılacağım tarih yaziyo doktorum 37+0 ayrıca rapor almaya gerek olmadığını söyledi anlamadım
Busss123 tugcesakzci 37 de çalışamaz almadım 2 gün önce ayrıldım hem doktorum hem iş yerim zaten 32 de aldığınız raporda tarih yazıyor o tarihten sonra çalışamaza dönüyor sadece doğum belgesi göndermeniz yeterli dedi
Deniz1616 Kızlar bişey anlamadım ben 29. Haftada sağlık ocağından 5 gün rapor aldım şimdi bu raporum devletin verdiği 4 aylık izin hakkımdan mı düşecek ?
Memuranne2 Deniz1616 hayırr 32 den sonra çalışır alırsanız düşünüyor. Şimdi sizin daha erken 32 ye kadar yolu var 😊
MasalAlparslanMom Deniz1616 öyle değil yasal olarak çıkma hakkıniz olan 32 haftayı hayır ben çalışmak istiyorum daha deyip uzatirsaniz,sonrada aralarda rapor alırsanız sistem orda bı fren yaptırır🫣 öyle rahatına bir imkan olsa herkes yapar
happyson Deniz1616 32. Haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra hastane sağlık Ocağı raporları veya yıllık izin kullanırsanız hepsi doğumdan sonraki izinlerden düşüyormuş ama 32. Haftadan sonrası için geçerli bu öncesinde izin -rapor alabilirsiniz
Yareniko26 Memuranne2 ya bende 23.haftadayım 32.haftada doğum ıznıne ayrılcam ama işe geri donmıcem ne gibi haklardan yararlanabılıırm 8aydır çalışıyorum burda
happyson melekmommm evet yaaa hiç düşünemedim ilk çocuğumda covid dönemi idari izinli olarak çalışıordum rahattım ve çok da araştırmadım
GMZ355 Yarindanumutluanne Ayrıca gebelik haricinde rapor alırsanız örneğin grip gibi sağlık ocağından çalışabilir raporunuz var iken o düşmüyor izninizden devlet memurlarında öyle yani .benim komisyonum böyle dedi
fizikcianne Yarindanumutluanne evet ben mesela suan da öyleyim 32 de hem çalışır aldım hem yıllık izne ayrıldım 37 de tam yıllık iznim bitiyor bitince de çalışamaz raporumu götüreceğim
Hanimeller Yarindanumutluanne evet bende devlet memuruyum 35+4 Haftamda 10 günlük izne ayrıldım 37 de de çalışamaz götürücem
tugcesakzci Tugbaakcy siz heyet raporu almışsınız o farklı bir şey hanımefendinin bahsettiği şeyle aynı şey değil
minibebisim Tugbaakcy merhaba, heyet raporu aldığınızda maaşınız aynen yatıyor mu özel sektörde de? Ben özel sektörde çalışıyorum 25+dayım 32ye kadar çalışmak yerine heyet alabilir miyim acaba, nasıl alınıyor anlatabilir misiniz 🤭
Busetomris GMZ355 bu bilgiden emin misiniz inşallah öyledir ben de grip olup rapor almıştım sağlık ocağından inşallah düşmez iznimden. Devlet memuruyum
Nuranca Çalışabilir çalışamaz raporunu hastaneden mi almak lazım kadın doğumdan , yoksa sağlık ocağı da yazıyor mu
irem10 happyson ben tam anlamadım 32 de bende çalışabilir alacağım 37 e kadar inşallah, doğum sonrasına o 5 haftayı aktarmak istiyorum tam olarak sorun ne beni aydınlatır mısınız anlayamadım da yanlış bir şey yapmiyim
tugcesakzci irem10 canım 32 de çalışabilir aldıktan sonra 32 37 aralığında istirahat raporu alırsan eğer doğum izninden düşecek 32 37 aralığını çalışarak geçirmen izin veya rapor almaman lazım. Post sahibi hanımefendi 32. hafta çalışabilir alıp bir kaç kere o aralıkta rapor veya izin almış bu yüzden atıyorum 1 hafta toplam raporu ve izni var o bir hafta doğum izninden düşecek
happyson irem10 32-37 arası izin ve rapor hakkınızı kullanırsanız 5 haftadan düşüyormuş. Yani çalıştığın günler aktarılacak izin kullandığın rapor aldığın günler aktarılmayacak
BetulGGD happyson evet bana doktorum 31. Haftamda enfeksiyondan dolayı rapor vermemişti sırf bu yüzden maalesef 😔
happyson BetulGGD Ay doktorum da hiç uyarmadı ne kadar istiyorsun dedi 3 gün rapor almıştım da söylese almazdım. Benden gidiyormuş oysaki 😀
happyson Yareniko26 1 yıl dolmadığı için kıdem tazminatı alamazsınız zaten. Sadece maaş , fazla çalışma, ulusal tatil ve bayram çalışmaları gibi alacaklarınız varsa alabilirsiniz sadece
tugcesakzci Yareniko26 32. Hafta izne mi ayrılacaksın yoksa işten mi çıkacaksınız tamamen. İşten çıkacaksanız eğer hiç bir haktan yararlanamazsınız. Tazminat hakkınız zaten yok, yıllık izin hakedeşiniz yok, işten çıkıyorsan doğum parasını zatrn alamazsınız.
Memuranne2 Yareniko26 ne kadar sgk priminiz var bilmiyorum ama istifa mı edeceksiniz? İstifa etmeyin doğum izni bitince edersiniz 170 i arayıp haklarınız hakkın da bilgi edinin ben kamu personeliyim ama sizin de işlemlerinizi yapan bir kurumdayım sizin detaylı olarak sgk vs haklarınıza baktırmanız lazım 170 i ararsanız her şeyi öğrenirsnz