Sumce22 hamileliğimin ilk 5 ayı özel bir doktora gittim. Muayene ücreti 800 TL idi. Doktor çok güleryüzlü telaş yaptırmayan, ilgili biriydi. Aradığımızda da her şeye tek tek cevap veriyordu sağ olsun. 4-5 arası bulantılarım biterken ciddi bir hazımsızlık, sırt ağrısı, göğüs ağrısı şikayetim başladı. Gebelikte olur dedi. Doktoruma son kez göründüğümde sağlık ocağında test yapıp idrarımda protein var dediklerini söyledim. Sağlık ocağındaki hekim dahiliyede detaylı bir muayene ol demişti. Kadın doğum doktorum gerek yok diyerek beni yanılttı. Muayeneden bir hafta sonra çarpıntı şikayetiyle aradım havalar sıcak olur öyle, istirahat et dedi. O aya kadar bebeğim hep önden gidiyordu beni bununla ilgili bir kere bile uyarmadı. Bu gebelik şekeri belirtisi olabilir demedi. Sonuç olarak bir gece sadece vertigo atağı için gittiğimiz acilde kadın doğuma yönlendirdiler. Devletteki doktor ek testler yaptı. Ve daha o gece pankreas iltihaplanması var dedi. Ertesi sabah karın içi ultrason istedi safra kesemde çamur tespit edildi. Hazımsızlık, ağrı ve çarpıntı buna bağlı ortaya çıkmış. Beni eğitim araştırmaya sevk edene kadar katiyen bir şey yedirip içirmedi ve serum tedavisi uyguladı. Ki pankreas iltihaplanmasında ana tedavi buymuş. Anlayacağınız bir gastroentolog görünceye kadar en doğru müdahaleyi yapmış. O gün sevk etti ve kendisine bir ay sonra gittiğimde beni sevk ettiğini hatırladı ve gebeliğimin sağlıklı sürmesine sevindiğini belirtti. Yine eğitim araştırma ve devlet hastanesinde farklı farklı 4 hekim bebeğin haftasından büyük dediler. En sonunda yine devlet hekimi beni şeker yüklemesine yönlendirdi ve gebelik şekerim çıktı. Ben özeldeki doktorumdan memnundum fakat o gün acildeki doktordan tutun kadın doğum uzmanına, dahiliye uzmanından gastroentoloğa herkes işini iyi şekilde yapmasa gebeliğim şu an sağlıklı devam etmeyebilirdi. Evet devlet doktorları çok yoğunlar ve evet özelde gördüğünüz ilgiyi göremiyorsunuz. Ama inanın iyi hekim devlette de iyi hekimdir, kötü hekim ise özelde de olsa kötü hekimdir. İyi araştırıp gitmek lazım