Mutlulukkk sabah 5 te falan uyandım sanırım. Saat 11 de bebemi uyutup hazır börek yedim 😂 o kadar sağlıklı besleniyorum 😂
Yapabilirseniz 3 gün yapmaya çalışın kampı. Yapamıyorsanız da canınız sağ olsun. 1 gün bile etki edecektir.
Yani uyutma nasıl oluyor onu bilmiyorum ben 🤪 aktif olarak 10 dakika emiyor, memede uyuyakalıyor. Memeyi ağzından çıkarınca gözlerini açıyor tekrar meme veriyorum. Bu sefer 5 dakika aktif emiyor. Meme çıkınca tekrar uyanma, tekrar meme. Bu sefer 3 dakika 🤪 böyle böyle emdiği kadar emziriyorum. Şu an mesela meme ağzında iki emiyo, 2 dakika dinleniyo, tekrar iki emiyo 😂 ağzından çekmeye çalışınca damağına yapıştırıyor, vermiyor, aktif emmeye geçiyor. O zaman diyorum doymamış. Emmeye devam. Ne zaman gözlerini açmaz, beşiğine koyduğumda uyanmaz, uyumaya devam ederse bırakıyorum. Sayacı başlatıyorum. (3 aylık oldu artık, 3 saati geçmediği sürece uykusunda dokunmuyorum, 3 saati geçtiyse hafif hafif uyandırıyorum.) Yani aslında kendi kendine uyumuş oluyor. Zaten nasıl uyutulur onu da bilmiyorum 😂😂😂 canı istemezse uyumuyor çünkü.
Sağım ben de bi ara yaptım ama aktif emzirmek daha iyi bence. İlk aydan sonra sağım yapmayı da bırakmıştım. Sadece emzirmeye odaklanmıştım. Şimdi tekrat sağıma başlayacağım, işe başlayacağım için ama eğer çalışmıyorsanız bence gerek yok.
Bu arada benimki de bazen boş emiyor gibi geliyor ama o boş emmelerinin de nedeni var. Gaz çıkarmak istediği zaman, kaka yapacağı zaman falan boş emiyor benimki de 😂 bazen gazı olduğunda memeyi ağzından çıkarıyor, sinirle yanağını ağzını yüzünü meme ucuna sürtüyor, sonra tekrar alıyor, iki emiyor, bağırarak tekrar çıkarıyor ağzından. O zamanlar mesela karnını doyurmak için emmiyor. Emmek gazını çıkarmasına da yardımcı olduğu için emiyor.
Bir de kamp dışında da 7/24 memedeydi benimki. 1 buçuk ayı memede geçirdi. Daha yeni yeni ana kucağında duruyor, bazen yatıyor falan. Kampsız da olur yani bence. Gak guk memeyi uygulayın, kendinize güvenin yeterli.