mrvkzykry Kızlar selam, günler geçtikçe heyecandan uyuyamıyorum. Bugün doktor kontrolüm vardı. Nst de minik kasılmalar çıktı ardından doktorum çatı muayenesi yaptı. Yarım cm lik açıklığım olduğunu bebeğin baya aşağıya baskı yaptığını hatta kafasına dokunduğunu söyledi🤦♀️ her an gelebilir eli kulağında dedi ama gelin görün ki ben hala doğuma mental olarak hazır değilim. Ondandır uykularım kaçıyor. İlk doğum olunca tecrübesizlik başıma geleceklerden habersiz kafada kurup duruyorum. Benim gibi aynı durumu paylaşan var mı aranızda 🥹🫣🫣
cansbade mrvkzykry 38+2 yim tüm hamileliğim sorunsuz risksiz ve çok güzel geçti bebeğim 3.450 gram baş geliş ve baya bi aşgıda kasıklalarımda tasıdıgımı hissediyorum bebeği fakat doktorum ısrarla sezaryen olmamı bebeğin kilolu oldugunu risk almamamız gerektiğini söylüyor ve 23 ekime gün verdi sizin bebiş kaç kilo devlet mi özel mi takiplisiniz
Mavisim3457 mrvkzykry banada cuma günü 38 dim. Bebek 3.300 olarak dedi. Gelecek cuma geldiğinde 39 oluyorsun seni doğuma alırız dedi. Su fazlalığı var 25.haftadan beri ama başka belirtim yok. Alt muayenesi yapmadı nst de az sancı çıktı. Bende kendi sancım olmazsa suni verip açılma olmazsa sezeryana alacaklar diye korkuyorum. Beklenebilirse bir hafta daha beklenmez mi acaba
Bebisannneessi mrvkzykry 38+2 yim, artık çok agirlastigimi hissediyorum, arada sancılarım oluyor, doğurmak istiyorum artık ama ne açılmam var ne nst de sancı çıkıyor, doktor biraz daha bekleyelim dedi, beklemedeyiz bakalım
turkuaz_ Aynıyız benimde 38+1 çatı muyenesini 39 da yapıcam dedi nst de 1 kaç kez 50 ye falan çıkıp iniyor genelde 40 30 20 öyle yani . Çok heyecanlıyım bende ya
mrvkzykry turkuaz_ çatı muayenesini bazı doktorlar doğumu tetiklememek için geç yapıyorlar muhtemelen sizin doktorunuzda bu yüzden 39 da yapmak istemiş
mrvkzykry cansbade bence başka doktora daha danışmalısın doktorun normal doğumdan kaçıyor gibi geldi bana. Şuan benim bebeğimle kiloları aynı bugün 3450 dedi bize de. Hem baş aşağı pozisyonda her şey normale elverişliyken sezaryende ısrarcı olması neden acaba
edadm cansbade doktorun doğumdan kaçıyor canım özel takiplisin muhtemelen. kuzenime de böyle dediler bebiş bi doğdu 2800-900 civarı, her şey normalken sezaryen olduğuyla kaldı. ayrıca bebeğin hiç şaşmasa 3450 olsa bile fazla değil bu genelde dört kilo üstüne öneriyorlar. kasıklarında hissettiğine göre de baya aşağı inmiş eğer normal istiyorsan bu doktor seni doğurtmamak için elinden geleni yapacak normale alsa bile belki acil dezaryen vs diyerek döndürecek. devlete gitmek istersen muayene olduğunda dosya açıyorlar zaten doğumu da orda yapabilirsin
Bebisannneessi cansbade özel takipliyim, şuan 38+2 yim ama en son 37. Haftada gittim, bebeğim 3500 dü hatta bebeğimin kafası da biraz büyükmüş ama doktorum yinede sezeryan demedi normal için bekletiyor hatta şuan
Seymabc cansbade benim bebiş de 37+5te bile 3500du doktorum çok kilo almaması için şekerli beslenme dedi sadece normal doğum istiyoruz geçen hafta kilo almamıştı 39+2 olduk 41. Haftaya kadar bekleriz dedi gelmeze, özelde takipliyim
turkuaz_ mrvkzykry muhtemelen. Bu ayın 21 i yapılıcak bakalım umarım tetiklenir ya bende fazla uzasın istemiyorum aslında. 39 hafta gayet yeterli diye düşünüyırum
cansbade mrvkzykry şu saaten sonra kim kabul eder ki beni göbek çevresi geniş omuzları iri olabilir doğumda bi sorun olmasın diyor kol çıkması boyun hasarı falan risk almayalım diyor böyle diyince diretemiyorum tabi. Ama hersey bu kadar normalkende istemiyorum açıkcası sezaryen falan
mrvkzykry cansbade bizimkininde göbişi genişmiş özel takipliyim bende. Göbekle omuz genişliği nasıl eşit olabiliyor anlamış değilim. İçine sinmeyen bir şeyler varsa mutlaka başka doktorla görüşmelisin en azından kafandaki soru işaretleri kaybolur.
Acs Hem özel hem devlet takipliyim özeldeki kilosunu çok fazla söyledi 4 kilo devletteki daha az söyledi özelde ki ısrarla sezeryan diyor çatı muayenesi yaptı çok zor bir doğum olur diyor devletteki 3350 diyor ve normal için beklenebilir diyor o kadar arada kaldım kii🤷
mrvkzykry Acs Allah Allah gerçekten çok garip bence üçüncü bir doktorla görüşmelisin sende. Nasıl bu kadar fark olabiliyor aralarında ya 🤦♀️🤦♀️ gerçekten canımız kimlere emanet diye düşünmeden edemiyorum.
mrvkzykry Mavisim3457 dua edelim bebek kendiliğinden gelsin inşallah. Suni sancı deyince bende öyle düşünüyorum. Doğum kendiliğinden başlayan bir eylem değil mi sonuçta yapay yola başvurunca açılmada olmayabilir sezaryene de dönebilir.
Mavisim3457 mrvkzykry Bencede. Doğru dediniz zamanı gelince zaten emareler oluşuyor Allahım öyle yol koymuş zaten. Eğer olacaksa normal için bir hafta daha beklenebilir.
cansbade edadm devleti göze alamam çok kötü seyler duydum çünkü kötü davranıldıgını ilgilenilmediğinide. Ama içim hiç rahat değil yoktan yere kendimi 7 kat kestirmek istemiyorum yeni bi doktor bulmakta kabul ettirmekte çok zor geliyor suan bana. Ben normal istyorum diye direttim ama sorun yasabiliriz demesi beni durduruyor ya bi yerine bişey olursa normal doğurturken diyip caydırıyo işte 🥹
mrvkzykry Bebisannneessi hatta suan uyumuyorsun belli ki uyku da tutmuyor 🥹 sağa dönmek sola dönmek ne kadar da zor artık yataktaykwn iyice ağırlaştım
cansbade Bebisannneessi hangi şehirde hangi hastanedesiniz acaba yakınsak eğer hemen randevu alcgım doktorunuza
Mavij Bebisannneessi aynı sizinle bebiş kilolarımız benimde 37de 3500dü yarın 38 oluyoruz hayırlısıyla dahada almadan doğsa diyorum
Bebisannneessi mrvkzykry gerçekten öyle dönmek işkence gibi, adım atmak bile zor artık, hayırlısıyla kurtuluruz inşallah 🥰
edadm cansbade özellerin sezaryen yanlısı olduğunu bildiğimden korktuğum için devlete gidiyorum ben de kuzum. dokuz aydır da çok memnunum aslında hiç ters bişeyle karşılaşmadım benim bebeğim de baş geliş yalancı sancılarım sıklaşmaya başladı bir iki haftaya gelecek gibi doktorlar da normal yanlısı 😊 en azından devlette bi iki doktora görünsen onların da görüşünü alsan en azından emin olursun belki onlar da doktorunun söylediği şeyleri söyler