Ysmn-08 Biz geçen sene 2800 ₺ ye oturduk. Haziran’da yeni sözleşmeyle direk 7 bin ₺ istedi 6.500₺ ye zor indirdik kapımıza bile dayandı kira için ev sahipleri çok acımasız geçen seneden beri evinin bir tek yerine bile çivi çakmadık kendi evim gibi dikkatli davranıyoruz ama bizimkisi paracı fırsatçı başka bişey değil bizim kira sözleşmesi imzalandıktan sonra burda kiralar 10 bin den başladı eğer imzalamasaydık 10 bin isterdi o kadar gözü aç Rabbim acımasız ev sahiplerini ıslah etsin şimdi seneye kaç isticek allah bilir bebeğimde küçük olcak Allah yardımcımız olsun deprem bile akıllandırmadı böyle insanları evi site değil bişey değil normal mahalle arası apartman Bursa’da ev bulmak çok zorlaştı ev yok resmen olanda vermeye niyetli değil Allah büyük
Syda78 Ysmn-08 bizim ev sahibi de aynı piyasaya göre zam yapıyor sizi çok iyi anlıyorum arkadaşın biride peynir 3-4 katı olurken evlerin artması normal falan yazmış bana kendi ev sahibi tuzu kuru heralde 4 binden 11 bine kirası artmadığı için anlamıyorlar işte tek maaş asgari ücretli nasıl geçinecek böyle peynir zeytin her türlü alırsın ama 3 katı zam gelen kirayı bir anda nasıl ödeyeceksin..
Syda78 bdenerigokce 3-4 katı zam yapmak ne alaka ve biz başta anlaşıpta oturduk kirada oturup ev sahibi çok anlayışlı olan arkadaşlarımda var tamamen karaktersizlik bu malesef..
bdenerigokce Syda78 anlaşmaya uyup sözleşme varsa o farklı ama dışarda aldığımız şeylerde 4-5 katına çıktı
kvsr22 Syda78 Aynen öyle enflasyona göre bile hareket etmiyorlar,bizim bu ay artış zamanıydı,Yüzde 100 artış istedi sözleşmede ÜFE TÜFE yazdığı için yüzde 60 zam yaptık.Yüzde 25 de yapabilirdik ama huzursuzluk çıkmasın dedik.3-4 katı isteyenler aç gözlü
Serendipity16 İstanbul pendikte oturuyoruz geçen sene taşındık ilk 5 binle başladık Ağustos’ta zam geldi ev sahibi 10 bin istemişti ama bi şekilde ikna ettik 8 bine indi
fatmaselgor12 Serendipity16 Bizde pendikteyiz şuan 4000 ama önümüzde ay zam gelecek hayırlısı diyelim😏
_Tazeanne Serendipity16 İstanbul 🥲 25 binden zar zor indirdik 20 bine nasıl altından kalkacağız bilmiyoruz kiralıkta evde bulamıyoruz
Serendipity16 _Tazeanne semt olarak iyi bir semtse artık normal geliyor bi de bina falan yeniyse ben pendikteyim en ucuz kira şu an 16 binden başlıyor ki mahallesi yani merkezi falan değil
myangelson Sksjsux355-- ev sahibimiz etraftaki kiralara göre kira belirliyor ama biz 1 yıllık kiraciyiz adamları ikna edemedik bir türlü. Bir avukata danıştık şuan her türlü siz haklisiniz ev sahibi hiçbir şekilde böyle birşey talep edemez sizden diyordu eşim 6000 teklif etti kabul etmedi evimden cikacaksin dedi eşim de o zaman ihtar çektir abi sonra mahkemeye ver zaten tayinim çıkacak 3-5 ayım kaldı o süreye denk gelir diyor adam yok ihtar da cektirmeyecegim mahkemeye de vermeyeceğim sen evimden cikacaksin diyordu. bir de telefondan olmuyor yüz yüze konuşalım diyip 7-8 kişi kira konusmaya geldiler eşimle. Ben kavga çıkacak birşey yapacaklar diye çok korktum ama çok şükür öyle birşey olmadı gelen kişilerin en büyük abileri biraz insan çıkmış da 7000 TL de anlaşmışlar en sonunda. Ayrıca ev 90m2 2+1 depremden hasarlı duvarlarda sıva çatlakları falan var 🥲
minikinsantanesi Mutlubebekannesi kayınbabamın evinde oturuyorum Allah razı olsun ondan bu devirde kira ödemek çok zor iyiki kiraya çıkmayıp buraya gelmişim
Sksjsux355-- myangelson el insaf yaaa bu nasıl bi vicdan Allahtan korkuları hiç mi yok. Belki etrafindaki kiracılar doktor savcidir onlara dokunmaz verdikleri kira ama bi asgari ücret alan kişiyi onlarla bir tutup yok efendim komşu bu kadara veriyor bende verecem diye bi mantık olamaz insanlarımız bunu idrak edemiyor
yusufalpmom Mutlubebekannesi 15,500 eşyalı olarak eşimin işyeri karşılıyor kendı eşyalarımız eskı evımızee kaldı orasıda halasının evı dıye 4 e anlaştık
Serendipity16 Eses01 istanbula göre gayet ucuz kiralarınız Allah sizin gibi evsahipleriyle karşılaştırsın bizi de
Hatice--- Mutlubebekannesi Balıkesirdeyiz 1+1 eşyalı 7 bin 3 ayımız falan kaldı sonra izmire gidilecek orası pahalı görünüyor ama inşallah uygun bir ev bulabiliriz