Esr36 Tabiki de bende en başlarda öyleydim, sonra baktım iş olacak gibi değil; Çünkü bende cok kafama takmaya basladim sonra kendimi frenledim. Kendi arkadasım kızı kilolu doğsun diye sabah aksam sürekli muz yedi, tamam sağlıklı bir besin ama doktorum mesela bana günde bir tane meyve tüket diyor bende akşamları 1 adet orta boyları muz tüketiyorum, zaten kahvaltıda haşlanmış yumurtam da var. Asıl bebeği kilo aldıran şey bizim saglikli beslenmemiz, ben hastaneye yatmasaydim bunu bile fark etmeyecektim. 98 ile hamile kaldım 113 kilomu görmüştüm 29ncu haftamda. 15 kilo yani, ama bu surecte ha bire sağlıksız beslenme + bol bol ödem yaptım, sonra tansiyonlarım tavan yapmaya başladı benim. Sonra bir hastaneye yattım erken doğum riskim oldu, ciğer geliştirici iğneler vuruldum, tabi 3ncu gün oldu benim tansiyonlarım normale dönünce doktorum taburcu etti beni. 1 Haftada ne kadar sağlıksız beslenme varsa hepsi bıraktım + tuz ve tatlı da olmak üzere. Sonra ben bir anlık hızla 104 kiloya düştüm 9 kilo vücudumdan odem attım. Ve ben bunu kilo zannederken. Hani neden anlattım bunu, normal hayat ya da hamilelik fark etmiyor, sağlıklı beslenmek cok cok önemli. Bizler alışmışız, hamileyim onu yiyelim, bunu yiyelim. Tamam elbette canımız çekiyor ama 2 tabak yemek yerine 1 tabak ya da yarım tabak tuketebiliriz. Gözüm doyunca anladım ben bile ne kadar sağlıksız tükettiğimi.